SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

miercuri, 22 martie 2017

SILVIA DUMITRESCU LANSEAZĂ UN ALBUM IN MEMORIAM ADRIAN ENESCU

Supriză pentru admiratorii Silviei Dumitrescu şi ai regretatului compozitor Adrian Enescu.
Pe 27 martie, la ora 16, la magazinul Muzica” din Bucureşti, va avea loc lansarea albumului “Cred în tine – In memoriam Adrian Enescu” (2017, Eurostar E 954).
Albumul, lansat de Casa de discuri “Eurostar”, cuprinde 14 piese interpretate de Silvia Dumitrescu, pe muzica lui Adrian Enescu. Pe disc regăsim cele 6 mari hituri, lansate în perioada 1988-1989, apărute pe albumul “Cred în tine” (1990, Electrecord ST-EDE 03829), cele 3 prelucrări folclorice de mare succes, apărute pe albumul “Provocare” (1995, Intercont Music IMCD 1108, IMMC 1108), precum şi piesele “Hey, You”, “Haide!” şi “Soare din val” care nu au apărut până acum pe nici un album. De asemenea, pe disc au fost incluse şi două piese inedite: “Milionarul din Carpaţi”, lansată în 1991 şi difuzată doar o singură dată la TVR şi prelucrarea după aria “Nessun Dorma” de Giacomo Puccini, înregistrată în 1995.
Acest album încununează colaborarea prodigioasă de peste 7 ani, dintre Adrian Enescu şi Silvia Dumitrescu. În urma acestei colaborări, artista a intrat în rândul celor mai de succes interpreţi de muzică pop.
Adrian Enescu nu mai are nevoie de nici o prezentare. In vara anului 2016, la scurt timp după plecarea sa, am scris un articol despre cum a revoluţionat muzica pop românească, în perioada 1986-1990. Puteţi citi articolul aici
Începând cu 1986, Adrian Enescu a început să colaboreze cu tineri interpreţi de muzică uşoară, ajutându-i să se afirme sau îmbogătindu-le repertoriul cu piese orchestrate foarte modern. Una dintre cele mai de succes colaborări ale sale a fost cea cu Silvia Dumitrescu
Iată povestea colaborării dintre cei doi.
Silvia Dumitrescu se lansase în anul 1985, la Festivalul Mamaia’85, unde a fost distinsă cu Premiul I la secţiunea “Interpretare”.
Începând cu 1985, artista apare la diverse emisiuni şi spectacole de Radio şi Televiziune, devenind una dintre cele mai îndrăgite şi nonconformiste artiste ale muzicii pop.
Până în 1990, clipurile filmate de ea pentru TVR, treceau cu greu sau nu treceau deloc de cenzura regimului de atunci. Pentru ca filmările cu ea să fie date pe post, realizatorii din TVR o îmbrăcau mai conservator şi o sfătuiau să nu se mişte. La un moment dat, în timp ce filma clipul piesei “O poveste oarecare” (pe muzica lui Adrian Enescu), neavând voie să danseze, începuse să-şi mişte ochii în ritm de dans.
Puteţi afla mai multe despre cariera artistei la http://silvia-dumitrescu.blogspot.ro
Silvia Dumitrescu fusese remarcată de Adrian Enescu, în iulie 1987, la Concursul de Muzică de Dans de la Costineşti.
În primăvara anului 1988, Adrian Enescu o remarcă din nou pe Silvia Dumitrescu, într-o emisiune TV, unde a interpretat în primă audiţie, “Tu, om bun”, a lui Dani Constantin. Imediat, compozitorul a sunat-o şi i-a propus o colaborare care avea să dureze 7 ani.
În 1988 şi 1989, Adrian Enescu i-a încredinţat Silviei Dumitrecu 6 piese de mare succes. Toate au devenit piese de referinţă ale muzicii pop româneşti. Acestea au fost (în ordine cronologică): “Noi am ales”, lansată în mai 1988, urmată de “O poveste oarecare” (iunie 1988), “Ochi căprui” (octombrie 1988), “Stau pe o margine de lună” (toamna anului 1988), “Cred în tine” (ianuarie 1989), “Ce s-a-ntâmplat”? (aprilie 1989).
Cea mai de succes colaborare a lor rămâne “Cred în tine”. Piesa fusese prezentată de Silvia Dumitrescu, în primă audiţie, pe 18 noiembrie 1988, în cadrul unui concert de la Sala Polivalentă din Bucureşti apoi, din ianuarie 1989, a început să fie difuzată la Radio şi TV. “Cred în tine” va deveni o piesă emblematică atât pentru Adrian Enescu, cât şi pentru Silvia Dumitrescu.
În perioada 1988-1991, Silvia Dumitrescu a promovat aceste piese şi prin numeroase turnee efectuate în toată ţara.
La sfârşitul anului 1990, toate piesele enumerate mai sus, au fost reunite pe albumul “Cred în tine”, lansat de Electrecord. Albumul trebuia să apară pe piaţă în septembrie 1989, însă, datorită evenimentelor din decembrie 1989, precum şi din alte varii motive, lansarea acestuia a fost amânată.
În aprilie 1990, Silvia Dumitrescu va lansa şi “Love Me Baby” o variantă în limba engleză a piesei “Cred în tine”.
În 1991, Adrian Enescu îi mai oferă Silviei Dumitrescu piesele “Hey, You”, “Haide!” şi “Soare din val”, cea din urmă, care beneficiază de un background vocal realizat de Dan Bittman, a fost lansată la concursul TV “O melodie dintr-o sută” (ce a avut loc pe 13 ianuarie 1991).
Adrian Enescu
Adrian Enescu
În toamna anului 1994, Adrian Enescu i-a mai încredinţat Silviei Dumitrescu trei prelucrări din folclor “Aşa beau oamenii buni”, “Dragă vecină”, “Săraca inima mea”, care s-au bucurat de succes. Artista a interpretat pentru prima dată aceste piese, în cadrul unui recital susţinut pe 1 septembrie 1994, la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional “Cerbul de aur” de la Braşov.
Aceste piese, împreună cu un remix al piesei “Hey, You” şi un Medley realizat de Doru Căplescu, au fost incluse pe albumul “Provocare”, lansat în 1995.
Cu albumul „Provocare”, produs de Intercont Music, Silvia Dumitrescu obţine Premiul III la Secţiunea „Discografie” a celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur” de la Braşov.
La începutul anului 1995, Adrian Enescu a realizat cu Silvia Dumitrescu şi nişte prelucrări din muzica clasică (Dvorjak, Puccini) care, din păcate, nu s-au mai difuzat.
În perioada 1990-1995, Adrian Enescu colaborează cu Silvia Dumitrescu şi la o serie de jingle-uri pentru reclame radio sau TV. De asemenea, vor mai colabora şi la coloana sonoră a unor filme precum “Vinovatul” (regia: Alexa Visarion, premiera are loc pe 27 ianuarie 1992. Muzica acestui film este semnată de Virgil Popescu, dar pe coloana sonoră figurează piesele “Love Me Baby” şi “Hey, You”) sau “Pepe şi Fifi” (regia: Dan Piţa, premiera are loc pe 23 septembrie 1994 iar pe coloana sonoră figurează piesa “Săraca inima mea”).
Iată mai jos şi lista cu piesele incluse pe album.
Cred în tine – In Memoriam Adrian Enescu (2017, Eurostar E 954) – CD
  1. Noi am ales (Adrian Enescu/Dan V. Dumitriu)
  2. Soare din val (Adrian Enescu/Vlad Blîndu)
  3. Cred în tine (Adrian Enescu/Angel Grigoriu)
  4. Ochi căprui (Adrian Enescu/Lucian Avramescu)
  5. Haide! (Adrian Enescu/Vlad Blîndu)
  6. Săraca inima mea (Prelucrare folclorică de Adrian Enescu)
  7. Hey, You! (Adrian Enescu/Joey de Alvare)
  8. Dragă vecină (Prelucrare folclorică Adrian Enescu)
  9. Stau pe-o margine de lună (Adrian Enescu/Angel Grigoriu)
  10. Ce s-a-ntâmplat? (Adrian Enescu/Angel Grigoriu)
  11. Aşa beu oamenii buni (Prelucrare folclorică Adrian Enescu)
  12. O poveste oarecare (Adrian Enescu/Dan V. Dumitriu)
  13. Milionarul din Carpaţi (Adrian Enescu)
  14. Nessun Dorma (prelucrare de Adrian Enescu după aria “Nessun Dorma” – Giacomo Puccini/Joey de Alvare)
Daca CD-ul nu au apărut încă în oraşul dumneavoastră, îl puteţi comanda în felul următor
ONLINE – Email:  cdeurostar@rol.ro
TELEFONIC – 0722294718/Fax:  021-224.87.10
Pentru cei care locuiţi sau aveţi drum prin Bucureşti, puteţi să vă achiziţionaţi albumul atât în magazinele de specialitate, cât şi la sediul Casei de Discuri “Eurostar”.
Adresa este:
CASA DE DISCURI EUROSTAR SRL
Str. GENERAL. BERTHELOT, Nr. 88
Sector 1, Bucuresti, Ilfov

Autor: Mircea Nicolau
Sursa:
 http://topromanesc.ro/silvia-dumitrescu-lanseaza-un-album-in-memoriam-adrian-enescu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text