SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

duminică, 31 ianuarie 2021

 Un preot mai tânăr, ajuns într-o parohie „uitată de lume”, cu puține familii rămase în sat, a spus că și-ar dori să se transfere într-o „parohie mai bună”, mai aproape de oraș.

–Am copii mici, soția trebuie să facă naveta pentru a merge la serviciu… E greu. Satul este mic, acasă au rămas în majoritate oamenii în vârstă și cei bolnavi… În sat nu avem nici grădiniță și nici școală. Nu știu ce voi face cu copiii peste câțiva ani, când vor mai crește.

S-a lăsat tăcerea. Nu este ușor să fii preot, este o realitate. Sunt multe greutăți într-o parohie. Oamenii bolnavi, singuri, cuprinși de tristețe… încotro să se îndrepte, cui să ceară un sfat? Se uită spre cer și spre preot. Au nevoie de încurajare, au nevoie de rugăciune, au nevoie de ajutor. Iar preotul, adesea apăsat și el de griji și neajunsuri, caută să aducă nădejdea în sufletele tuturor.

Un preot mai în vârstă a intervenit și a cerut voie să vorbească și el câteva clipe.

– Așa este părinte, nu este ușor în parohiile noastre, mai ales dacă încerci să-ți împlinești misiunea primită de la Dumnezeu cum se cuvine. Acum câțiva ani am vrut și eu să mă mut „într-o parohie mai bună”, o parohie mai mare și mai aproape de oraș. Mi-am spus că am stat 30 de ani în parohia primită în tinerețe, am fost pe cât am putut fidel lui Dumnezeu și oamenilor. Satul nu este prea mare. La aproape 60 de ani merit și eu să fiu undeva mai bine. Copiii sunt mari și sunt la oraș.  Au familii, au servicii. Aș fi mai aproape de ei, aș fi mai aproape de spital, de un magazin… Mi-am completat dosarul pentru transfer și l-am depus la protopopiat. Așteptam cu oarecare emoție răspunsul, când… într-o zi mi s-a făcut foarte rău și a trebuit să fiu dus la spital. La spital, după câteva zile de repaus și de analize, medicii mi-au spus că ceva nu este în regulă și că va trebui să facem o biopsie. Biopsia mi-a adus vestea de care mă temeam. Aveam un cancer destul de avansat. Am vorbit de multe ori cu oameni bolnavi de cancer, m-am rugat lui Dumnezeu să se facă bine, dar n-am înțeles niciodată starea prin care trece cineva care suferă de această boală. Frică, revoltă, tristețe, neputință… Te învăluie toate. Am stat în spital câteva săptămâni, am făcut tratamentul care se face în astfel de cazuri și am continuat să-l țin și acasă, cu regimul de rigoare. Au trecut două luni și am ajuns din nou la spital. Boala se agravase foarte mult. Din nou perfuzii, tratamente peste tratamente, slăbiciune generală. Un medic a chemat-o pe doamna mea preoteasă pentru a vorbi cu ea.

– Doamnă preoteasă, de acum este bine să-l luați acasă, să vă pregătiți. Noi nu mai putem să-l ajutăm. Zilele îi sunt numărate. Poate să mai trăiască 3 zile, poate să fie 10 zile, dar mai mult de două săptămâni nu cred să mai reziste. Am mai avut situații asemănătoare. Ne pare foarte rău.

Preoteasa a început să plângă, copiii la fel, rudele… Acasă, slăbit și mâhnit, fără să mă mai pot urni din pat, m-am gândit la toate, la toată viața aceasta care a trecut parcă prea repede. După vreo 5 zile am reușit într-o seară să ies puțin prin curte. O doamnă de la noi din sat m-a văzut de pe uliță și a venit la gard.

– Cum mai sunteți părinte? Cum vă mai simțiți?

– Uite așa cum mă vezi. Abia mai respir. Slavă lui Dumnezeu pentru toate. Asta este viața.

Femeia s-a uitat la mine cu o nădejde pe care o aveam și eu altădată, când îi încurajam pe credincioșii slăbiți de boală sau descurajați de viață ori deznădăjduiți.

– Părinte, nu știți, dar eu vă spun. La noi în sat aproape toată lumea se roagă să vă faceți bine. La bădia Toader se adună în fiecare seară câte 15 oameni și citesc la Psaltire, la mătușa Maria femeile citesc Paraclisul Maicii Domnului, la biserică cântărețul și moș Petrea pălimarul citesc vecernia și fac și ei rugăciuni cu oamenii… Cred că jumătate de sat postește ca să vă faceți bine. O să vă faceți bine, o să vedeți.

- Și m-am făcut bine părinților, a continuat preotul povestirea. Și acum, nu vreau să mă mai transfer nicăieri. Au trecut doi ani și nici prin gând nu-mi trece să mai plec din parohia mea. Stau să le întorc dragostea, să-mi plătesc datoria față de ei. Voi rămâne aici până la sfârșit. Mi-au dat viață, trebuie și eu să fac tot ce pot pentru ei.

Acum vă întreb și eu: „Ce înseamnă o parohie bună?”.


De Arhimandrit Nicodim Petre


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text