SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

joi, 11 februarie 2021

 Povestea de dragoste a zilei 💞

    „Desfrâul este mândria trupului, iubirea este mândria sufletului”  Pușkin

  Aleksandr Sergheevici Puskin (6 iunie 1799-10 februarie 1837) s-a născut într-o familie străveche de aristocraţi ruşi, cu strămoşi germani, scandinavi şi africani. Mama lui, Nadejna Ossipovna Hannibal era nepoata unui sclav african, dăruit lui Petru cel Mare, sclav care, ulterior, a devenit general de armată şi persoană apropiată ţarului. Pornirile pătimaşe ale sângelui african işi pun amprenta asupra personalităţii lui Puskin, îmbinându-se cu profunzimea şi sensibilitatea sufletului rus.

Deşi a trăit puţin, a avut parte de mai multe poveşti de dragoste (113).

Pentru poeziile lui revoluţionare a fost mult timp in exil. Aflat în Basarabia, se indrăgosteşte de cele trei fiice ale generalului Raievski, eroul bătăliei de la Borodino.

Apoi, s-a indrăgostit de o frumoasă doamnă, Ludmila Sekora Inglezi, soţia boierului Inglezi. Aceasta fusese cumpărată de la ţigani, fiind de o frumuseţe răpitoare. Boierul aproape îi prinde în flagrant şi îl provoacă la duel pe Puskin, acesta acceptă, însă, într-un final, duelul este contramandat de guvernator, care îi dă lui Puskin 10 zile de arest la domiciliu, iar boierului îi recomandă o călătorie în străinătate împreună cu soţia lui.

Urmatoarea iubire a fost o ţigancă, Zamfira, pentru care Puskin a trăit în şatră timp de o lună, invitat fiind de tatăl acesteia, care era bulibaşă. Acesta i-a prezis poetului că se va căsători cu o femeie frumoasă care îi va aduce pieirea. Zamfira l-a părăsit pentru un ţigan de care era îndrăgostita, apoi aceasta este înjunghiată de acesta în inima. Perioada petrecută în şatră îl va inspira pe Puskin să scrie "Ţiganii".

Altă iubire a fost Calipsa, o grecoaică, care ar fi fost şi amanta lui Byron, anterior. Pentru ea a scris Puskin poezia „Şalul negru":


Mă uit la şalul negru ca un ieşit din minţi, 

Şi-i sufletul meu veşted răzbit de suferinţi.


Pe cînd fusesem tînăr şi-ncrezător, trufaş,

O tînără grecoaică iubit-am pătimaş.


Fermecătoarea fată mă dezmeirda oricînd,

Dar ziua cea cumplită se arătă curînd.


Stam între oaspeţi veseli, voios sorbind din vin,

Cînd îmi bătu la uşă, şoptindu-mi, un străin:


-„Petreci între prieteni şi nu ştii nicidecum

Că tînăra ta greacă te-nşală chiar acum”.


L-am răsplătit cu aur, l-am blestemat neghiob,

Şi l-am strigat îndată pe credinciosu-mi rob.


Ne-am repezit: călare, goneam spre fată drept,

Şi-o crîncenă mîhnire se răsucea în piept.


Ajuns la pragul fetei, simţeam că nu mai pot,

În ochi căzuse ceaţa, eram sleit de tot.


Intrai în casa singur: acolo, pe divan,

Se săruta cu fata, în braţe, un armean.


N-am mai zărit nimic, doar spada s-a zbătut,

Tîlharul n-avu vreme să scape din sărut.


Jucai apoi pe trupul lipsit de cap şi-ntins,

Privind năuc la fata ce,-ngălbenînd, s-a stins.


Imi amintesc tăcerea, văd sîngele: tîşnea...

S-a prăpădit grecoaica şi dragostea cu ea.


Smulgîndu-i şalul negru din scumpul cap ucis,

Mi-am şters de sînge spada, rîzînd de vechiul vis.


Iar robul meu prin bezna cărîndu-i pe sub porţi,

În valuri dunărene i-a prăvalit pe morţi.


De-atunci nu-mi pun sărutul pe ochii nimănui,

Nici o plăcuta noapte în trista-mi viaţă nu-i.


Cu sufletul meu veşted răzbit de suferinţi

Mă uit la şalul negru ca un ieşit din minţi.


1820


În 1826, la un bal o cunoaşte pe Natalia Goncearova, care avea 16 ani și de care este vrăjit din prima clipă.  A avut de asteptat 3 ani pentru a-i fi primită cererea in căsătorie. Prima cerere a fost făcută în 1826 când poetul a fost refuzat, apoi a luat parte la asediul Erzerumului, în Caucaz. La revenirea sa, în 1829, o cere din nou în căsătorie. Căsătoria va avea loc în 1831.

Soţia sa era admirată de către ţar şi astfel Puskin a devenit un apropiat al curtii, deşi avea un titlu neînsemnat, însă ţarul îl putea avea sub observaţie şi se putea bucura de prezenţa Nataliei. Anterior, Puskin fusese mai mult in exil, datorită poeziilor sale şi i se interzisese să publice.

Cu Natalia a avut 4 copii, însă fericirea îi era umbrită de faptul că opera sa era cenzurată, iar munca neînsemnată de la curte îl frământa.

În 1834 la curtea ţarului a venit un ofiţer francez, Georges d'Anthes, şi între acesta şi Natalia se pare că s-a înfiripat o poveste de dragoste... citeste mai departe aici https://adinasperanta2.blogspot.com/2015/06/aleksandr-sergheevici-puskin.htmlNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text