GRAVIOLA – fructul care iti reda viata.
Fructe Soursop (Guanábana) sau copacul Graviola este un produs miraculos ce distruge celulele canceroase. Este de 10.000 de ori mai puternic decat chimioterapia. De ce nu este cunoscut acest lucru? Pentru ca exista organizatii interesate in gasirea unei versiuni sintetice, care sa le permita sa faca profituri fabuloase. Deci, de acum va puteti ajuta un prieten la nevoie informandu-l ca ar trebui sa bea suc de soursop pentru a preveni boala. Gustul este placut si, desigur, nu produce efectele secundare oribile ale chimioterapiei. Si daca aveti posibilitatea nu ezitati sa plantati un arbore guava in curte. Toate partile sale, nu dor fructul sunt foarte bune”.
Planta este denumita stiintific Annona muricata, mai este cunoscuta ca Graviola in Brazilia, guanabana in Spania, si Soursop, in limba engleza.
Copacul creste in Peru, Columbia si Brazilia si de asemenea in zone din Africa sub-Sahariana si Sud-Estul Asiei. In toate aceste tari, fructul plantei este consumat foarte mult. Este pus in shakeuri sau in salate fiindca este foarte delicios. De asemenea frunzele si fructele acestei plante sunt folosite la tratarea infetiilor, virozelor si depresiei. Indigenii din Amazonia foloseau aceasta frunzele, semintele, florile si fructele acestei plante pentru a trata diverse afectiuni, aflam dintr-un filmulet postat pe internet, despre beneficiile Graviola.
Unul dintre cei mai mari producatori de medicamente din America a efectuat experimente timp de douazeci de ani. Ce au relevat aceste teste ? Substantele active identifica si distrug celulele maligne, in 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de san, de prostata, pulmonar si cancer pancreatic. Substantele active s-au dovedit a fi de pana la 10.000 de ori mai puternice in incetinirea cresterii celulelor canceroase decat Adriamycin, un medicament frecvent utilizat in chimioterapie! Mai mult, spre deosebire de chimioterapie, compusul extras din arborele de Graviola distruge selectiv numai celulele canceroase, fara a afecta celulele sanatoase!
Pe langa faptul ca este un remediu pentru cancer, Graviola este un agent antimicrobian cu spectru larg atat in infectii bacteriene cat si fungice. Este eficient impotriva parazitilor interni si a viermilor, scade tensiunea arteriala si este utilizat pentru stari depresive, stres sau regenerarea celulor nervoase.
Graviola este un copac vesnic verde. Acesta produce un fruct lung, cu tepi, de culoare verde. Graviola in Brazilia, guanabana in limba spaniola si neinspirat “Soursop” in engleza. Fructul este foarte mare si are miezul dulce-acrisor de culoare alba. Miezul alb se poate consuma ca atare sau poate fi folosit pentru a face bauturi.
Proprietăți și acțiuni ale sucului de GRAVIOLA: antibacterian, antihelmintic, anticancerigen, anticonvulsiv, antidepresiv, antifungic, antimicrobian, antineoplasmic, antiparazitic, antispasmic, antitumoral, antiviral, astringent, depresant cardiac, citotoxic, febrifug, hipotensiv, insecticid, sedativ, stimulent digestiv, vasodilatator, vermifug.
Efectul acestor suplimente se vede, de obicei, în timp. Pentru marea majoritate a bolnavilor care se află în fazele terminale, tratamentul trebuie cumulat cu celelalte tratamente.
Efectele benefice ale extractului pur de Graviola sunt multiple:
inhibă virusul de hepatită B și cancerul hepatic;
inhibă creșterea celulelor tumorale;
activitate citostatică la celulele de cancer;
activitate antibacterială;
activitate antivirală cu efect la Herpes simplex;
activitate antidepresivă;
activitate antiparazitară;
calmează durerile;
activitate anti-malarie.
La o simpla cautare in google am vazut ca mai exista acest produs GRAVIOLA dar sub forma de pastile (capsule). In schimb sucul bate de departe puterea de asimilare in organism a proprietatilor, sa nu mai vorbim de proprietatile pierdute, in cazul capsulelor, prin procesul tehnologic.
Sucul GRAVIOLA este ambalat in sticle de 500 ml obtinut 100 % din fruct pur de graviola fara seminte, decojit. Nu are adaos de apa fiind foarte gros, aproape ca un piure. Produs pasteurizat, nu contine conservanti. Terenul culturilor de graviola este testat periodic sa nu aiba urme de pesticide si insecticide pentru mentinerea calitatii ridicate a produsului.
Compusul 1, unul din cele cinci extracte din seminţele de graviola a fost descoperit că este “citotoxic selectiv pentru celulele adenocarcinome ale colonului (HT-29) în care există de 10.000 de ori potenţa adriamicinei”.
Adriamicina este denumirea comercială a agentului chimic doxorubucină şi este cunoscut sub numele de “diavolul roşu”, poreclă obţinută atât datorită culorii roşii puternice cât şi efectelor secundare teribile ce ameninţă viaţa, care includ printre altele şi daune fatale ale sistemului cardiovascular.
Această lipsă cumplită a “citotoxicităţii selective”, abilitatea de a ucide celulele canceroase şi nu pe cele sănătoase, este ceea ce face adriamicina atât de periculoasă.
De la studiul din 1996, fructul de graviola a fost foarte puţin cercetat. A existat un studiu al celulei în 1999 care a descoperit că fructul Soursoup are o activitate împotriva cancerului la prostată şi a celui mamar. Un alt studiu asupra celulei realizat în 2002 a demonstrat faptul că graviola are activitate împotriva cancerului hepatic, însă nici o altă analiză nu a fost la fel de promiţătoare ca studiul original din 1996.
Apoi, în 2011, revista “Nutriţie şi Cancer” a prezentat o cercetare promiţătoare asupra fructului de graviola şi a cancerului mamar. Cercetătorii au descoperit că extractul de graviola (GFE) suprima aşa-numita exprimare a oncogenei (sau gena care cauzează cancerul) în cadrul celulei cancerului mamar. Oncogena cunoscută sub numele de receptor al factorului de creştere epidermal (EGFR) este de obicei supra-exprimată în cancerul mamar, şi de aceea este o ţintă ideală pentru terapie.
Potrivit oamenilor de ştiinţă “un tratament alimentar de 5 săptămâni cu GFE (o alimentaţie de 200 mg/kg) a redus în mod semnificativ exprimarea proteinei de EGFR, p-EGFR şi p-ERK în tumorile MDA-MB-468 (cancer mamar) cu 6%, 54% şi respectiv 32,5%. În ansamblu, alimentaţia cu GFE a inhibat creşterea tumorilor cu 32% (P<0.01)”.
Autorii studiului au concluzionat că “aceste date arată că GFE alimentar a indus o inhibare semnificativă a creşterii celulelor MDA-MB-468 în vitro şi în vivo prin intermediul unui mecanism care a implicat calea de semnalizare EGFR/ERK, sugerând că GFE ar putea avea un efect protector pentru femei împotriva cancerului mamar”.
Având în vedere aceste descoperiri poate ar fi momentul potrivit pentru reintroducerea fructului graviola în tratamentele de prevenire şi/sau tratare a cancerului, cum ar fi cancerul mamar şi de colon.
Sursa
Internet
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu