SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

vineri, 9 aprilie 2021

 Ducele de Edinburg, In Memoriam 


Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg.


Consortul Suveranei britanice a încetat din viață în această dimineață la Castelul Windsor.


Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române.


După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta Ducele de Edinburg a fost o figură părintească.


Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație.

Preluat de pe pagina 

https://www.facebook.com/164437050270956/posts/3850968441617780/


Printul Philip a murit...


 Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip a fost exact ca în basme. Elisabeta a fost nevoită să treacă peste foarte multe obstacole pentru a-l avea alături pe bărbatul vieții ei.  


Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip s-au cunoscut încă din copilărie și sunt căsătoriți din 1947. În anul 1926 s-a născut micuța prințesa alintată „Lilibet”, pe numele ei adevărat Elisabeth Alexandra Mary, fiind fiica cea mare a celui de-al doilea fiu al regelui Angliei. Philip s-a născut în anul 1921 și era prinț al Danemarcei și al Greciei, fiind nepotul regelui Greciei. La vârsta de doi ani, unchiul său a fost înlăturat de la tronul Greciei, iar familia sa a fost exilată în Franța.


Elisabeta s-a îndrăgostit iremediabil de Philip la vârsta de doar 13 ani. Poveste debutează în anul 1934. Atunci soarta îi aducea împreună pe cei doi. În ziua aceea, Regele George al IV-lea și Regina Elisabeta, au vizitat Colegiul Naval din Dartmouth. Tânărul ofițer înalt, frumos, cu părul blond, avea vârstă de 18 ani și escortat-o pe prințesă.


Philip al Greciei făcea parte dintr-o familie regală. Cei doi tineri au păstrat legătura prin scrisori. Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că între cei doi este și un anumit grad de rudenie. Elisabeta și Philip sunt ambii stră-stră-strănepoți ai Reginei Victoria.


Însă, diferența dintre cei doi era uriașă. În timp ce Elisabeta făcea parte dintr-o familie înstărită, educată și iubitoare, Philip nu avea o situație materială bună și pierduse legătura cu părinții săi. Familia sa a condus Grecia până la abdicarea unchiului său, Regele Constantin I, după Primul Război Mondial. Întreaga familie a părăsit definitiv Grecia. Mama lui Philip suferea de o boală psihică, iar tatăl său a părăsit-o pentru a trăi în Franța alături de amanta lui. Astfel, micuțul Philp a crescut singur și și-a petrecut timpul prin tot felul de internate.


Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip au trebuit să treacă prin foarte multe obstacole pentru a fi împreună. Regele George al VI-lea își dorea cu totul și cu totul altceva pentru fata lui preferată, micuța Lilibet, și nu l-a plăcut absolut deloc pe Philip. Iar prințul nu doar că nu avea o stabilitate financiară, dar era considerat și puțin „necioplit”.


Cu toate că s-a împotrivit la început, în anul 1947, regele George îi dă acceptul lui Philip de a o cere de soție pe Lilibet. Evenimentul fericit a avut loc în Scoția, iar inelul a fost unul deosebit, fiind creat chiar de prințul Philip. Din acel moment, acesta și-a schimbat viața complet și a renunțat chiar și la titlul său, devenind Philip Mountbatten.


Ulterior, regele George al VI-lea i-a acordat o serie de titluri precum cel de duce de Edinburgh, conte de Merioneth și baron de Greenwich. Un alt obstacol în calea căsătoriei lor au fost chiar banii, deoarece țara se confrunta cu mari probleme după război: raționalizarea alimentelor, iar importurile de petrol, tutun și hârtie erau atent controlate.


Marele eveniment a avut loc până la urmă, iar nunta lor a fost numită „nuntă de austeritate”. Guvernul i-a oferit Prințesei Elisabeta 200 de cupoane pentru haine, care puteau fi folosite pentru a plăti rohia de mireasă. În final, a reușit să poarte o ținută frumoasă, rochia fiind confecționată din mătase ivorie, cusută cu mii de perle mărunte. În timp ce Philip a ales să-și poarte uniforma de ofițer în ziua nunții. Se spune chiar că ar fi purtat șosete cârpite în timpul nunții.


 

Evenimentul a fost difuzat la radio pentru milioane de ascultători, iar în catedrala Westminster au fost invitate 2500 de persoane, printre care șase regi și șapte regine. Pe Elisabeta și Philip i-a iubit toată lumea și fotografiile lor de la nuntă au făcut înconjurul planetei.

Anul acesta faceau 74 de ani de casatorie...

O viață de om, cam atât putem spune că a durat mariajul celor doi. Secretul? Iubirea și respectul. Povestea celor doi reprezintă una dintre cele mai frumoase şi longevive poveşti de iubire ale acestor vremuri. A început în secolul trecut și se apropie, trebuie să fim realişti, de sfârşitul ei lumesc.


Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip au împreună patru copii: Prințul Charles, Prinț de Wales, Prințesa Anne, Prințesă Regală, Prințul Andrew, Duce de York și Prințul Edward, Conte de Wessex. Un lucru puțin ciudat la mariajul lor a fost faptul că obișnuiau să doarmă în paturi separate.


Acest obicei este destul de des întâlnit la casele regale, unde soţul şi soţia au dormitoare separate. Asta nu înseamnă că cei doi nu au avut parte de momente de intimitate, ci doar atunci când vor să se odihnească, preferă să nu fie deranjaţi de partener.

Sursa

Intenet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text