SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

sâmbătă, 24 aprilie 2021

 🌟 La 25 aprilie 1920, la Fălticeni, avea să vină pe lume Sofia Ogrezeanu-Ionescu, prima femeie neurochirug din lume. O femeie de un curaj absolut, Sofia a spart barierele prejudecății vremurilor și a reușit să răzbată într-un domeniu care, până atunci, era dominat de bărbați. În cariera ei de peste 47 de ani, prin mâinile Sofiei Ogrezeanu-Ionescu au trecut sute, sau poate mii, de creiere. 


1️⃣. Încă de la vârsta fragedă de 16 ani, în sufletul Sofiei a început să înflorească ideea de a deveni doctor. Bineînțeles, vremurile de atunci erau potrivnice, așa că la început, familia nu a susținut-o. În 1939 însă, după terminarea liceului, Sofia avea să intre la Facultatea de Medicină din București. A avut profesori de renume precum George Emil Palade - specialist în domeniul biologiei celulare ori Alfred Rusescu - pionier ai pediatriei moderne. 


2️⃣. Anii Sofiei de studenție au coincis cu cel de-al Doilea Război Mondial. În vacanțele de vară, Ogrezeanu povestea că mergea la spitalele din Fălticeni pentru a îngriji militarii români răniți. 


3️⃣. În 1943, datorită muncii depuse, perseverenței în a învața și a calităților ei cu adevărat excepționale, este cooptată în echipa lui Dimitrie Bagdasar - întemeietorul neurochirugiei românești. Astfel, a ajuns să lucreze ca medic pe post de intern la Spitalul nr. 9 din capitală. 


4️⃣. Un an mai târziu, a venit întâmplarea care i-a schimbat viața. Cum bombardamentele erau aproape la ordinea zilei, la fel erau și răniții, care de cele mai multe ori erau civili. Așa se face că, într-o zi, un băiețel lovit de bombardamente se prezintă în comă la spital. Cum Bagdasar nu era disponibil, i-a încredințat operația pe creier Sofiei Ogrezeanu - care a fost un adevărat succes. În anul 2005, Federația de Neurochirurgie din Lume a recunoscut că operația executată de Sofia Ogrezeanu în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost o premieră absolută pentru o femeie. 


5️⃣. După facultate, în 1945, s-a căsătorit cu doctorul și colegul ei Ionel Ionescu. Timp de șapte ani, tânărul cuplu a locuit în spital, unde au asigurat garda permanentă. Mai mult decât atât, timp de 15 ani, aceștia nu au vrut concedii de odihnă. Un sacrificiu suprem pentru binele oamenilor, cum rar ne este întâlnit. 


6️⃣. Sofia Ogrezeanu-Ionescu a operat până în anul 1990, fiind forțată a se retrage din pricina unei operații de cataractă. A rămas însă membru al Societății Române în Istoria Medicinei și membru emerit al Academiei de Științe Medicale. 


7️⃣. A fost declarată "medic erou" de către Organizația Mondială a Sănătății. Mai mult decât atât, a primit - pentru întreaga ei activitate, "Steaua Republicii" în grad de cavaler în anul 2008 - cea mai înaltă distincție pe care statul român o poate acorda. 


8️⃣. "Îmi pare rău că nu mi-am găsit timp să-mi scriu memoriile. Aș fi putut să spun tuturor tinerilor neurochirurgi cum am făcut meseria asta. Aș fi putut să scriu tehnici inedite, folosite ad-hoc în situații imprevizibile și nenumărate întâmplări. Pentru că munca mea din acești 47 de ani ar fi încăput foarte bine în două vieți". 


✍ text realizat de Andrei Mihai Drăgulin, fondatorul "Academiei de Cultură"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text