SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

marți, 4 mai 2021

 Al doilea an "pandemic" cu ceva mai putine restrictii hotaram..de ceva vreme..in functie chiar de..vreme..sa atenuam excesele culinare asumate in prima zi de Pasti cu o alt festin culinar dar sub energia unica a "batranului din Carpati", loc unic in Romania, terapie ce alunga toata instabilitatea ce nu vrea sa se termine...

Si uite-asa, cu mic cu mare atacam Lacul de smarald din complexul coloanelor de bazalt din Racos, loc perfect de start spre cei aproape 10 km ce ne poarta prin poieni deschise, poteci si carari uneori subagvatice si avand mai tot timpul in crestet Craii, Iezer Papusa si intinsul Fagaras cu totii in straie albe, si urmariti mai indeaproape de biserica din Mateias ce parca ne ghida permanent in fiecare pirueta ce-o faceam!

Ajungem rapid la vulcanul stins, unde Netflixul l-a inchiriat pana in Octombrie, si unde din 10 Mai incep filmarile unui western cu un cartier numeros plasat chiar sub vulcan, cu hotel, grajd, bar, toate identificate de deasupra lui, fiind pt putin timp chiar regizorii filmului ce urmeaza la anu sa fie lansat!

Si pas cu pas..ne intoarcem muuuult in timp...dupa vreo 3 ore ajungem

acum mai bine de 900 de ani, cand un micut şi firav lăstar a răsărit plăpând dintr-o ghindă!!Bătrânul gorun a asistat la venirea saşilor în Ardeal, la venirea şi plecarea cavalerilor teutoni, apoi la invaziile popoarelor migratoare. A fost martor la toate războaiele şi răscoalele şi, în tot acest timp, a crescut şi a avut norocul să scape de animale, apoi de toporul oamenilor, de trăznete, vijelii, dăunători. A fost aici atunci când descoperirea Americii era la sute de ani în viitor, când credeam că pământul e centrul universului, sau când România mai avea sute de ani până să devină o ţară. Şi va fi tot aici, la fel de mare şi calm, atunci când noi vom fi istorie....suntem la începutul secolului al XII-lea, iar ”Bătrânul” era pe atunci doar un pui

A vazut coloniștii sași sprijiniți de cavalerii teutoni împânzindu-se în partea sudică a Transilvaniei.... urmează vremuri grele, ”Marea Invazie Mongolă” din 1241-1242 care distruge estul Europei (inclusiv Transilvania)...

apoi treburile se mai liniștesc, sașii din Mercheașa construind în secolul al XIII-lea o biserică..iar în secolele următoare, biserica va fi fortificată..

veacurile au trecut, iar stejarul nostru s-a maturizat..a asistat aici, secole la rând, la sărbătoarea săsească a ”Maialului” cu ritualuri dedicate primăverii!!!! 

”Bătrânul Carpaților” este un gorun (Quercus petraea = Quercus sesilliflora), o varietate de stejar. Copacul are 21,3 m înălțime, și ceea ce este mai important, o circumferință a trunchiului de 9,3 m. Vârsta Bătrânului a fost calculată pe baza unei formule englezești care estimează o rată de creștere a circumferinței de 1,072 m într-o sută de ani (la această înălțime a copacului): 9,3 x 1,072 x 100 = 996,96 ani....iar la anu zic ca putem sa serbam varsta aproape de neconceput de...1000 de ani!!!!!

Circumferinta masurata la 1,3 m de sol este de 9,3 m, inaltimea ar fi de 9,3 m cu o coroana frumos rotunjita aproape perfecta, iar pana la inaltimea de 3 m de la pamant prezinta 5 cioturi, urme ale unor ramuri rupte in decursul existentei lui, iar in partea de jos prezinta 4 zone cu scoarta arsa...superficial as zice...probabil urme ale focurilor facute de ciobani de-a lungul secolelor!

Cum sa nu fii emotionat cand ciocnesti un ou rosu, o visinata, caisata si apoi ii si prezinti o surprizica...un mic cenaclu cu Florin si Dragos intetpreti, chiar de ziua lui Andrei Paunescu, caruia ii voi propune o revenire grabnica cu toata echipa de care ne e dor ..taree!

Reactia "batranului" nu s-a lasat acceptata...cateva lacrimi venite din cer le primim cu emotie..si promitandu-i ca revenim foarteeee curand sa ne ofere din nou, ce are el mai bun..energie pozitivaa!!!

Traversand poiana uriasaa cu goruni, "Batranul nostru" isi ascunde lacrimile, iar soarele de Mai pune stapanire pe intreaga zona...si in alte 2 ore ajungem la Castelul Sükösd-Bethlen din Racoș,din mansarda caruia ...cei pasionaţi de istorie şi natură pot se pot bucura de privelisti minunateeeîn locul în care romanii vămuiau ambarcaţiunile care treceau pe Olt. 

Si uite-asa am incheiat cu emotie, o zi de sarbatoaree pascala, cu festin culinar, hidratant, Castel, Netflix si "Batranul din Carpati" ce ne duce cu gandul la..Rusalii..cu un weekend prelungit cand un alt "batran"..Parang...ne asteapta si el intr-o vizita de gala!!!!!


Sursa

https://www.facebook.com/100001458920272/posts/4122390417819548/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text