SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

joi, 13 mai 2021

 Elvira Godeanu – Marea doamnă a teatrului românesc


La data de 13 mai 1904 se naște, la București, Elvira Godeanu, într-o familie ce avea să se destrame, la puțin timp de la nașterea acesteia. Pe simplul motiv că nou născutul nu era băiat, tatăl Elvirei o părăsește pe mama acesteia, în primul an de viața al copilului. Elvira a declarat adesea faptul că nu a avut ocazia să își vadă vreodată tatăl, considerându-se orfană de tată. Dragostea pe care mama acesteia, Josefina, i-o purta celui ce îi fusese alături până la nașterea Elvirei, a condus chiar la o încercare de suicid din partea acesteia, nereușită însă, tatăl ei fiind cel care a smuls-o în ultima clipă din ștreang.


Frumoasă, talentată, admirată, Elvira Godeanu a avut o viață demnă de un scenariu de film. Copilăria și tinerețea actriței au fost profund marcate de abandonul tatălui. Și-a petrecut copilăria și adolescența la Târgu – Jiu. Împreună cu mama sa, s-a mutat mai târziu în Caracal, unde Josefina a lucrat la un pension. În 1921 s-a mutat la București și s-a înscris la Conservatorul de Muzică și Artă Dramatică, secția Artă Dramatică, la clasa lui Constantin Nottara. Elvira Godeanu a debutat după terminarea studiilor la Conservator, când avea vârsta de 21 ani. Era cunoscută ca o admirabilă femeie ce n-a avut niciodată sentimentul invidiei, n-a invidiat nici pentru frumusețe, nici pentru succese, nici pentru bogăție.


 

Considerată una dintre frumusețile remarcabile ale timpului, Elvira Godeanu a fost căsătorită cu arhitectul Emil Prager, alături de care a trăit o lungă poveste de iubire, întreruptă doar de moartea acestuia, la 96 de ani, pe 1 februarie 1985.. Întotdeauna a spus că cel mai plăcut moment din viața sa a fost căsătoria cu Emil Prager, iar cel mai neplăcut a fost moartea soțului ei ( căruia i se datorează construirea Castelului de Apă din Târgu-Jiu, uzinele hidroelectrice de la Bumbești-Jiu și Novaci și primele lucrări de inginerie din Defileul Jiului).


Generațiile tinere n-au mai avut ocazia să o descopere, să o cunoască pe aceasta minunata „Doamna” a teatrului românesc. Cei de vârsta a treia au văzut-o în „Moartea unui artist” de Horia Lovinescu, în „Vizita bătrânei doamne” de Fr. Durrenmatt sau în „Apus de soare” unde interpreta rolul Doamnei Maria alături de regretatul actor George Calboreanu. A fost „ZOE” din „O scrisoare pierdută”. A dat „viața” nenumăratelor personaje din piesele scrise de Lucian Blaga, G.M.Zamfirescu, Mihail Sorbul, B.P.Hașdeu, etc. Primul mare rol în cariera ei a fost Ducesa Tatiana Petrovna din „Tovarăși”, comedie de J.Deval, minunata „Aime”, Marianne din „Avarul” și Lotte din „Suferințele tânărului Werther”, Cressida din „Troilus și Cressida”, „Dama cu camelii” etc. A jucat alături de mari actori, Alexandru Giugaru, Radu Beligan, Grigore Vasiliu-Birlic, Aura Buzescu, Cella Dima, Mărioara Voiculescu, Sonia Cluceru, Silvia Dumitrescu Timică. Ca recunoaștere a talentului său, Elvira Godeanu a fost decorată cu „Ordinul Muncii clasa II” și cu „Medalia Muncii clasa II”, printr‑un decret al Prezidiului Marii Adunări Naționale a Republicii Populare Române, din 19 aprilie 1952.


S-a stins din viață la vârsta de 87 de ani, în ziua de 3 septembrie 1991 și a fost înmormântată în București. În memoria sa, în vara anului 1993, s-a înființat la Târgu Jiu Teatrul Dramatic «Elvira Godeanu», iar din ianuarie 1997 Fundația «Elvira Godeanu»“.


Ulterior, în anul 2015, trupul artistei a fost reînhumat în Cimitirul Catolic din Târgu- Jiu. Elvira Godeanu are și o stea pe Aleea Personalităților din Târgu Jiu. De asemenea, la Târgu Jiu se desfășoară anual Festivalul Național de Teatru „Zilele Elvira Godeanu”, ajuns în 2017 la cea de-a XVI-a ediție.

Sursa

Internet 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text