SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

marți, 24 ianuarie 2023

 Silviu Stanculescu, considerat unul dintre actorii distinşi ai scenei si ai marelui ecran, un talentat interpret de operetă, dansator, scriitor, s-a nascut pe 24 ianuarie 1932.

Actorul român Silviu Stănculescu a murit  la 23 octombrie 1998. Timp de peste 40 de ani fusese o prezență distinsă, o voce fermecătoare și puternică, pe scenă și pe ecran. Un bărbat frumos, cu ținută aristocratică.

Pe 9 iulie 1998, pleca într-o excursie în Turcia alături de soție, iar la întoarcere starea de sănătate s-a înrăutățit, iar la 23 octombrie s-a stins discret, de leucemie.

Silviu Stănculescu a fost unul dintre absolvenții Promoției de Aur a Teatrului Românesc care a jucat pe scene bucureștene, dar și pe marele ecran în aproape 50 de filme artistice. Zeci de personaje în piese de teatru radiofonic sau în piese de teatru pentru televiziune. O prezență agreabilă în emisiuni de divertisment alături de minunați actori români.

Actorul Silviu Stănculescu a fost prezentator la ediția din 1969 a Festivalului Internațional Cerbul de Aur de la Brașov, împreună cu Sanda Țăranu, și a dat zeci de recitaluri de poezie.

La 24 ianuarie 1932, de Ziua Unirii, venea pe lume Silviu-Mihail la Timișoara, iar Virginia și Dumitru Stănculescu deveneau pentru a doua oară părinți. Înaintea lui cu doi ani, se născuse Valentin pe care aveau să-l piardă la vârsta de 6 ani din cauza unei epidemii.

Încă din vremea când era elev, Silviu Stănculescu a fost atras de scenă. Va termina IATC secția actorie la București în 1956, fiind coleg cu marii actori ai Generației de Aur : Amza Pellea, Victor Rebengiuc, Silvia Popovici, Draga Olteanu.

Tânăr actor repartizat la Bacău, Silviu Stănculescu se căsătorea în iulie 1957 cu fosta sa colegă de la Liceul Comercial din Caracal, Corina Pârvulescu. Ea absolvise Institutul de Economie și Statistică și nu împlinise 23 de ani. El avea 25 deja.

În 1962 se năștea primul lor copil, o fetiță pe care o botezaseră Rodica. Necazul nu i-a ocolit pe tinerii părinți. Au pierdut-o pe Rodica în 1966 într-un stupid accident. Peste doi ani, sosea pe lume Catrinel, care avea să le vindece o parte din răni, iar în 1970 fiul lor, Radu, care le împlinea destinul de părinți.

Va termina IATC sectia actorie la Bucuresti in 1956, fiind coleg cu marii actori ai Generatiei de Aur : Amza Pellea, Rauțchi, Rebengiuc, Silvia Popovici, Draga Olteanu.

În iulie 1951, Silviu Stănculescu pleca dezamăgit de la Institutul de Teatru fiindcă secretara nu voia să-l înscrie. În 1952 susține probele la IATC și devine student la actorie, deși până atunci unii dintre examinatori îl „acuzau” că ar avea o față asimetrică, descurajându-l. Trece cu bine examenul și în 1956 devine absolvent al Promoției de Aur a Teatrului Românesc.

Din 1960, până în 1998, Silviu Stănculescu a jucat în aproape 50 de filme și tot atâtea piese de teatru. Joacă în foarte multe piese de teatru radiofonic. Între anii 1981 si 1990 a fost director al Teatrului de Comedie.

În 1970 începe perioada sa la Teatrul de Comedie, unde va rămâne până la sfârșitul vieții. Începând cu 1981, timp de 9 ani, Silviu Stănculescu va fi directorul acestui teatru.

După 1989, Silviu Stănculescu va preda cursuri la Universitatea „Luceafărul” și Universitatea „Ecologică”.

Ultima apariție scenică va fi în iunie, într-o zi de 13, în musicalul ”My Fair Lady” de Loewe, în rolul profesorului Higgins, un rol pe care l-a iubit enorm, iar ultima înregistrare la radio va fi în ziua de 8 iulie 1998.

În 1970, Silviu Stănculescu începe perioada sa la Teatrul de Comedie, unde va rămâne până la sfârșitul vieții.


Sursa

https://www.facebook.com/100002729930235/posts/pfbid0fBymHBCo4WwHrG7C8LqSM9qXTacbpxZS8si4d5fDFEZm4VxqbUWKHVyKP5rUEhjXl/





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text