SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

joi, 23 februarie 2023

 O poveste de dragoste adevărată, cât viaţa de lungă!!!


S-au cunoscut demult, demult, în alte vremi….ea avea 17 ani, el 23…ea o frumoasă fată de chiabur, el, un băiat simplu, de ţăran.

La fel ca în basme, el a văzut-o şi s-a îndrăgostit pe loc de ea, ea…îl privea timidă, aşa, doar pe furiş, când intra în curtea casei părinţilor ei. Unul spera, altul visa…Părea aproape imposibil să fie vreodată împreună. Diferenţele dintre ei, destule, erau evidente. Cred, însă, că şi-au dorit atât de mult să fie împreună, încât Cerurile le-au oferit această şansă.

– Bunico, ne mai spui, te rog, încă o dată, povestea voastră de dragoste?!

Aşa o rugam pe bunica, aproape în fiecare an, în vacanţa de iarnă,seara, târziu, să ne ducă, pe aripi de poveste, în lumea tinereţii ei. Toţi cei 3 nepoţi ascultam fascinaţi, an de an, povestea de viaţă a bunicilor mei.

Bunica se îmbujora de fiecare dată, parcă iar avea 17 ani şi nu se dădea povestită dar bunicul, ştrengarul fecior simplu, de ţăran, poate mândru că cea mai frumoasă fată din sat e a lui, intra repede în jocul nostru.

Şi ne povestea cum străbunicul meu, om aşezat, care făcuse Liceul la Braşov şi vorbea 5 limbi străine, simţind cum aveau să arate vremurile ale căror nori negri băteau deja şi deasupra curţii lui, a acceptat ca fata lui frumoasă să „se ducă” după flăcăul ce îl ajuta în gospodărie.

Şi nu a procedat rău deloc, pentru că ştia el ce avea să urmeze: comuniştii l-au deposedat de avere, de pământuri, iar fata lui trebuia să se mărite cu un băiat harnic, care să poată avea grijă de ea. Şi aşa a fost! Aşa s-a întâmplat atunci şi aşa se întâmplă şi acum, când amândoi au trecut de 90 de ani.

M-a fascinat întotdeauna grija şi atenţia cu care bunicul a tratat-o întotdeauna pe bunica. Parcă ar avea cu el cel mai de preţ lucru din tot Universul, de care trebuie să aibă grijă şi pe care trebuie să îl ocrotească, astfel încât să nu i se întâmple nici cel mai mic rău.

Atent, prevăzător, grijuliu, iubitor! Pentru că bunica mea este cel mai preţios dar din viaţa lui. Iar bunica i-a purtat întotdeauna şi îi poartă şi acum, o grijă şi un respect aparte.

Când eram mai mică, nu înţeleam foarte bine cum se leagă comunicarea între ei. Simţeam că este ceva special dar nu îmi puteam explica foarte bine. Mi se părea însă fantastic să îi aud cum povestesc tot timpul unul cu celălalt. Se completau perfect. Cu voci blânde unul începea o idee, celălalt o termina.


Aproape că ştiau tot ce gândeşte celălalt. Şi la fel e şi acum. O ţin minte pe bunica cum, seara, toamna, alerga în curte la bunicul cu vreun pulover în mână, stând atentă lângă el până se îmbrăca, nu care cumva ca acesta să răcească. Se ajutau foarte mult în tot ce însemna viaţa la ţară, care nu a fost deloc una îngăduitoare şi au trebuit să muncească cot la cot vreme de zeci de ani pentru a-şi construi de la 0 o viaţă şi pentru a le oferi fetelor lor, tot ce se putea mai bun. Nu i-am auzit niciodată certându-se. Nu i-ai auzit niciodată ridicând tonul unul la celălalt. Pare aproape ireal, ştiu, ceea ce face povestea lor de viaţă şi mai fascinantă. Au un cult al valorilor extrem de clar.

– Tu fată, îmi spune bunicul, respectul e cel mai de preţ într-o căsnicie. Fără el, nimic nu ţine. Toate trec pe lângă el. Dacă nu ai respect, nu ai nimic!

Probabil aceasta este cheia. Cea pe care generaţiile de astăzi nu o mai găsesc nicăieri. Probabil am pierdut-o în drum de acasă înspre şcoală…

Bunicii mei nu vorbesc de iubire, le e uşor jenă să o facă, lucrurile intime nu se aduc pe tarabă în faţa celorlalţi dar „respectul” despre care ei vorbesc mereu, include mult mai mult decât iubirea. E un cocktail în care ei au ştiut să pună vorba bună, sinceritate, voioşie şi linişte, tandreţe, înţelegere, îngăduinţă, protecţie…Şi dacă asta nu e iubire adevărată, atunci nu ştiu cum s-ar putea numi.

Aceasta este povestea de viaţă, reală, pe care bunicii mei o trăiesc încă, unul alături de celălalt, umăr lângă umăr. Poate că anii lor sunt mulţi dar nu suficienţi.


Poate că au îmbătrânit, dar ochii lor, atunci când se privesc unul pe celălalt, sunt la fel de tineri şi de vii ca atunci când ea avea 17 ani şi era cea mai frumoasă fată din sat iar el avea 23 de ani şi era un flăcău mândru şi voinic.


Angel


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text