SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

vineri, 3 februarie 2023

 SINGURĂTATEA

  - proză scurtă -

-Singurătatea mă omoară – șoptește trist domnul Nelu așezându-se agale pe marginea băncii, lângă mine. Era un om înalt, bine făcut  cu părul alb ca zăpada, drept, cu o privire tristă, tare tristă. Aici e greu, nimeni nu-mi bate în poartă să mă întrebe ceva, trec oamenii pe lângă mine ca și cum nu mă văd. Nu-mi voi ierta niciodată că mi-am irosit viața fără nici un rost, cu tot felul de mofturi , cu tot felul de aiureli.

- De ce te judeci așa de rău domnule, așa a fost să fie ! Ai avut funcții, ai fost mereu ocupat, ai avut mereu responsabilități – cand să te mai gândești că va veni și acestă perioadă? 

 Dar iată, ai casă mare, ai mașină, ai școală multă, ai pensie mare , încă te miști bine, lumea te respectă…

-Toate acestea au fost fată dragă, după ce îmbătrânești ele nu mai contează :  nici câtă școală ai, nici ce funcții ai avut ești un simplu bătrân nevoit să plătești orice serviciu.  Oamenii te uită cu timpul, chiar și cei pe care i-ai ajutat cândva.

-Dar cum de ai rămas singur, necăsătorit – doar ești un bărbat arătos, cu multe calități și apoi ai fost aici mulți ani director de școală !

-Femeile căutau barbati adevărați – oameni de casă, cu care să facă copii, gospodărie pe când eu… am iubit libertatea și nu m-am putut opri la o singură poartă, nu mi-a plăcut să pună cineva frâul pe mine…Mă bucur că am mai ajuns o zi și mă întreb cât o să mai dureze, am optzeci de ani –e destul !

Am început să abat discuția de la necazul lui vorbindu-i despre familia mea, despre cărțile mele, despre copii mei.

-Știu că ți-a fost greu, că ai avut și tu probleme de sănătate dar te-a ajutat Dumnezeu și ai învins – ferice de tine că ai familie !

-Lasă domnule, toate au o motivație pe lumea asta și eu nu am dreptul să te judec ! Hai , nu te supăra !

M-am ridicat să plec, atunci am simțit o mare tristețe, mi-a sărutat mâna cu mare tandrețe și mi-a strâns-o la pieptul lui  ,,să ai grijă de tine și de familia ta,, - copiii vor fi lângă tine la bătrânețe, nu vei fi singură apoi a luat o floare de la fereastră și mi-a înmânat-o spunând:

-Vezi așa e viața, dacă nu o uzi la timp începe să se usuce – a început să culeagă frunzele uscate cu lacrimi în ochi- ca și omul, dacă nu-i dai cei trebuie la timp …se pierde singur !

L-am îmbrățișat cu drag și am plecat gândind la viață comparativ cu o floare.


Elena  FOGHEL  4 Ianuarie  2022


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text