SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

sâmbătă, 4 februarie 2023

 Nu știu câte dintre voi mai folosiți azi șorțul, dar am impresia că se află pe cale de dispariție. Zilele trecute, făcând curat prin niște sertare în bucătărie, am dat de un sorț. Nu mai știu dacă l-am primit cadou sau dacă l-am primit omagiu când am cumpărat ceva legat de hrană sau articole de bucătărie. Cert este că îl aveam de ani buni în casă, dar nu l-am folosit niciodată, așa că l-am pus în sacul cu haine pe care le-am donat la Caritas. Măcar are șanse mai multe să fie folosit. 

Recunosc că vederea lui m-a plimbat printr-o grămadă de amintiri. Parcă mi s-a derulat un film în fața ochilor. La mine la țară, toate femeile purtau șorț peste hainele de toată ziua. Cele mai tinere îl purtau doar când găteau, dar femeile înaintate în  vârstă îl purtau mereu. Când se trezeau își puneau șorțul dinainte și-l mai dădeau jos seara, când se pregăteau de culcare. 

Pe bunicile mele mi le amintesc mereu cu șorțul dinainte. Într-o zi am întrebat-o pe una dintre ele de ce nu și-l dă jos, așa cum vedeam că făcea mama după ce termina de gătit. 

"M-am învățat așa, maică, de când eram mică și o vedeam pe mama. Lumea era săracă, nu avea haine, încălțăminte. Mama mea avea două rochițe de vară și două de iarna. Ca să nu le murdărească, își punea șorțul dinainte, că era mai ușor de spălat, dar rochițele se consumau și nu aveau din ce să-și facă altele. Când am crescut și am fost bună de stat pe lângă oale și foc, de frământat pâinea și jumulit găina, mi-a făcut mama și mie un șorț. Umblam cu el toată ziua, ca să nu murdăresc rochița, că trebuia să o păstrez bine, să o mai poarte și soră-mea, când mie mi-ar fi rămas mică. Până când dădea gerul, umblam în picioarele goale, că nu aveau părinții bani să ne cumpere încălțăminte la toți. Iarna ieșeam pe rând din casa, cu aceeași saboți de lemn, trecuți de la unul la altul. Și când diferența intre frați era de 3-4 ani, cel mic înota în ei."

Șorțul devenise pentru bunicile mele cea mai versatilă îmbrăcăminte. Le păstra rochița curată, cu el se ajutau să scoată pâinea fierbinte din vatră, să ia oala încinsă de pe foc, să adune ouăle din cuibar, în el luau cartofii și ceapa din beci, sub el ascundeau o gogoașă sau o plăcintă care să ne bucure pe noi, nepoții, în el culegeau strugurii pe care aveau să-i împartă celor adormiți, lemnele din șopru, de pus pe foc în soba de teracotă sau în plita pe care fierbea mereu cate o oală cu bunătăți, cu el ne ștergeau lacrimile când ne juleam genunchii, gura când ne mozoleam cu magiun sau cu untura întinsă pe codrul de pâine. 

Șorțul, acel petec mare de stofa, înflorat la tinerețe sau cernit la bătrânețe, când viața trecuse și părăsise  oamenii, era o emblema a acelor ani. 

Pentru mine, păstrează încă în poala lui amintirile cu bunici, anotimpuri, copilărie, veri toride și ierni ninse, pline de povești la gura sobei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text