Legenda Narcisei Galbene
Narcisa galbenă este un simbol al renașterii, al unui nou început adus de către primăvară. Datorită acestui fapt, este asociată adesea cu sărbătoarea și slujbele religioase de Paște. Această floare apare de obicei în martie, luna în care echinoxul de primăvară anunță debutul noului anotimp. Narcisa galbenă este legată de Postul Paștelui, cele 40 de zile de pregătire sufletească și trupească pentru întâmpinarea Invierii Domnului.
Narcisa este o floare foarte populara la noi in tara, unde a gasit mereu conditii prielnice sa creasca si sa se dezvolte. Iar pentru ca octombrie este un moment prielnic plantarii narciselor, de ce sa nu facem din asta o buna ocazie de a ne umple gradina de aceste flori galbene si parfumate, care vor aparea la primavara.
Legenda lui Narcis
Narcisa se trage din Grecia antica, iar numele ei este legat de un tanar frumos si singuratic, pe nume Narcis, care frangea inimile nimfelor cu indiferenta sa. Dorind sa se razbune, Zeita Nemesis l-a blestemat sa nu afle niciodata dragostea adevarata si sa se iubeasca doar pe sine toata viata. Intr-o buna zi, legenda spune ca Narcis si-a vazut chipul in oglinda apei si a murit inecat, incercand sa se imbratiseze. Pe locul disparitiei lui a crescut aceasta floare galbena si parfumata, care priveste mereu in jos, imitandu-l pe Narcis inainte sa moara.
Astazi, inflorirea narcisei este legata si de momentul venirii primaverii, iar traditiile populare spun ca forma de trambita a florii anunta terminarea iernii si revenirea naturii la viata.
Sursa
Internet
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu