SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

luni, 17 aprilie 2023

 🌷🌷🌷  #Lalele  💗


Se spune că lalelele au apărut, pentru prima dată, acum sute de mii de ani într-o zonă cuprinsă între nordul Chinei și sudul Europei. Povestea lor este plină de intrigi, înșelătorie, furturi și inimi frânte.


      Conform unei legende persane, în legătură cu laleaua roșie, se spune că un tânăr pe nume Farhad s-a îndrăgostit de frumoasa Shirin. Când tânărul a aflat că fata de care el s-a îndrăgostit a fost ucisă a fost atât de copleșit de durere încât s-a sinucis sărind cu calul său  de pe marginea unei stânci.

     Legenda spune că acolo unde cădeau picaturi din sângele său aparea câte o lalea roșie  iar astfel laleaua roșie a devenit simbolul iubirii perfecte, iubirii eterne sau pasionale.


      De asemenea, se mai spune că centrul lalelei reprezintă inima celui ce o oferă și că motivul pentru care acesta este negru, catifelat și întunecat este datorită căldurii pasiunii iubirii ce o poartă cel îndrăgostit în suflet.

      O altă versiune a legendei lalelei este la fel de tristă: un baiat persan iubea o fată, dar nu și-au putut clădi un viitor împreună, pentru că a fost răpit de aripa morții. Pe mormantul lui au răsărit niște flori în formă de turban (tulipan).      Curând, și fata s-a stins de dorul lui, iar lalelele au răsărit și pe mormântul ei.


     Alte istorisiri ne spun că în secolul XVI, sultanul Persiei își arăta afecțiunea față de aleasa inimii sale dăruindu-i lalele de un roșu aprins, simbolizând flacăra neostoita a iubirii sale. 

      Florile aveau mici puncte negre la bază, ceea ce arata că inima sultanului era transformată în cărbune de focul iubirii sale. Datorită acestei legende, în epoca victoriană, lalelele erau folosite ca simbol al dragostei.

    Numele de lalea(tulip)vine de la cuvântul persan “dulband” adică „turban”.


     Lalelele cresc în Turcia de multă vreme, dar abia la jumatatea secolului al XVI-lea au ajuns în Europa, prin intermediul ambasadorilor olandezi.

      Pe timpul Sultanului Ahmet 1703-1730, cultivarea ori vânzarea lalelei în afara Istanbulului, era considerată crima și se pedepsea cu exilul. Laleaua avea pe atunci valoarea ei în aur. Planta acesta pe care străinii o considerau un fel de crin roșu, era considerată în Turcia mai valoroasă decat orice.

      Începând cu anul 1700 în Istanbul se ține Festivalul lalelelor, ce are loc, an de an între  10-20 aprilie.


     În vremurile de început, în timpul Festivalului, se aranjau în grădini sute de vaze cu lalele colorate, alături de colivii în care cântau păsărele și lămpi care luminau în noapte. Era o adevărată feerie.

    În  Europa, Olanda a fost cel mai mare cultivator și furnizor de lalele timp de sute de ani. Lalelele deveniseră în această țară un însemn al celor bogați întrucât numai aceștia își permiteau să le cumpere. Datorită prețului ei mare, laleaua era supranumită "pocalul de aur".


    În jurul anului 1600, femeile nobile din Franța purtau corsaje cu lalele și rochii din materiale pe care erau imprimate aceste flori. Cea mai mare parte a bulbilor lalelelor erau obținuți în Flandra, de catre călugări.

    În  acea perioadă în Olanda, laleaua a devenit o adevărată "monedă de schimb,"  valoarea ei fiind cotată asemeni acțiunilor. De altfel, se crede ca termenul "bursa" provine din acele vremuri, întrucât cei care speculau "piața lalelelor" se întruneau de obicei în casa familiei nobile van Bourse.


        Datorită  valorii enorme la care erau estimate lalelele, între anii 1634 si 1637 s-a creat o adevărată obsesie pentru aceste flori, mulți oameni abandonanâdu-și slujbele, soțiile sau căminele pentru a se dedica cultivării lalelelor. Câte mituri și legende nu au ajuns să  fie asociate cu ele...

SEMNIFICAȚII:

Laleaua roșie

Culoarea roșie este de obicei asociată direct cu iubirea pasională. 


Laleaua roz

Laleaua roz este de obicei cea mai frumoasă și delicată. Semnificația ei în limbajul florilor este aceea a iubirii necondiționate sau familiare. Exprimă dragostea frățească, paternă și maternă.

Prin urmare, este un dar foarte comun pentru mame, surori sau fiice.

Laleaua roz este ideală pentru decorarea camerelor într-o casă, inducând armonie locuitorilor săi.

Este, de asemenea, un simbol al feminității, virtuții și onestității. Înseamnă atașament sincer sau prietenos.


Laleaua galbenă

Laleaua galbenă înseamnă bucurie și fericire. Este oferită femeilor cu intenția de a le face să zâmbească. Indică umor, armonie si distractie.

Această semnificație se datorează unei legende foarte vechi. Se spune că pe câmpurile unui oraș îndepărtat au crescut boboci de lalele. Dar oricât de mult le-au îngrijit locuitori, bobocii nu au înflorit. Au venit să le cânte, să se roage pentru ele, le-au oferit cele mai incredibile ofrande, dar lalelele nu a înflorit niciodată. Astfel, populația le-a dat uitării …

Într-o zi, un copil vesel s-a pierdut pe câmp. El a găsit bobocii spre care a zâmbit. Instant, ei au înflorit fermecați de strălucirea zâmbetului său, asemănător cu soarele însuși.


Acesta este modul în care laleaua galbenă dobândește sensul de iubire de primăvară, căldură și nevinovăție plină de bucurie.

Deși este o legendă frumoasă, în epoca victoriană lalele galbene aveau un înțeles foarte diferit.

Dacă un bărbat primea o lalea galbenă după ce își declara dragostea pentru o tânără, acest gest indica un răspuns de respingere.


Laleaua mov

Laleaua mov a devenit parte din comoara familiilor regale din Europa. De aceea, de obicei, simbolizează opulență, eleganță și bogăție.

În Ucraina, pe de altă parte, simbolizează sosirea Paștelui și renașterea. Ea însoțește ca ofrandă în timpul postului.

În general, lalelele mov sunt o reprezentare a succesului comercial și norocului. Prin urmare, acestea sunt de obicei folosite pentru decorarea birourilor și magazinelor.


Laleaua albă

Semnificația ei este legată de absența energiilor neîngrădite sau negative. Într-o lalea albă există doar loc pentru puritate, inocență, adevăr și iertare.

Mai demult, o lalea albă era oferită unei alte persoane ca simbol al respectului. Era însoțită de scrisori de scuză sau mărturisiri sincere.

În prezent, lalelele albe simbolizează maiestate, eleganță sau căsătorie.

Sunt binevenite în buchetul unei mirese sau în decorarea unei nunți sau a unei petreceri aniversare.


Laleaua portocalie

Lalelele portocalii înseamnă unire, prietenie sau conexiune favorabilă între două persoane.

Ele pot fi oferite drept cadou unui cuplu, prietenei sau partenerei de afaceri, deoarece se asociază cu bunele relații personale.

În trecut, bărbații ofereau o lalea portocalie în secret, pentru ca iubita să nu uite promisiunea de iubire și pentru a fi puternici în fața obstacolelor care le împiedica uniunea.


Laleaua albastră

Deși este o culoare artificială, laleaua albastră este foarte populară pentru originalitatea ei, în nuante delicate de pastel sau tonuri mai intense.

În general, i se atribuie sensul de loialitate, încredere și virtute.

Lalelele albastre sunt oferite oamenilor onorabili. Este un dar adecvat pentru mame, surori mai mari sau soții respectabile.


#Șoapte


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text