SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

miercuri, 3 mai 2023

 " De-aș fi avut un strop de suflet în minte, m-aș fi rugat lui Dumnezeu să mă facă mică în toate… N-aș fi cerut niciodată să fiu puternică. Pentru că niciodată nu primești puterea făgăduită pe de-a întregul, ci doar ocazia să fii puternic. Restul e în mâinile tale. Și mâinile mă dor de ceva vreme. Nu m-am priceput în ale smereniei, așa că, de fiecare dată când viața mi-a ras genunchii și am mușcat țărâna, am cerut iar și iar să fiu puternică. Să mai pot ieși încă o dată la liman, s-o pot duce și pe asta. Hai, hai că poți încă un pas, hai, mâine va ieși soarele, va fi mai bine! Mâine întotdeauna va fi mai bine. Mâine, după ce ai să termini ratele la casă, la mașină, la școlile copiilor, la casele copiilor, la orice altceva îți va scoate în cale ispita vieții pe care ai ales-o. Când ai să le termini pe toate s-ar chema că ai terminat și ratele la viață. Și ar cam fi vremea să te ridici să pleci. Desigur nu tu, nici eu. Nu noi. Noi vom fi nemuritori, timpul pentru a repara greșeli, aduce la lumină toate amânările și nărui toate regretele e pentru noi infinit. De aceea îl risipim cu nesaț, zi de zi, convinși că ni se cuvine.


Ați băgat de seamă, în basme niciodată nimic nu rămâne pentru mâine? Singurul timp existent acolo e prezentul. Asta ca să mai pricepem încă într-un fel de ce inima ne trage să tot visăm o viață ca-n povești.


De-aș fi avut un strop de suflet în minte, în locul tuturor zilelor în care am fost tare, în picioare, prima, singura, aș fi cerut să pot plânge în fața oricui. Să mă pot pleca asemenea sălciilor în moliciunea mea, să pot uita ca vântul, să pot primi ca apa. Spălând tot răul, fără urme de nisip între pleoape.

Aș fi renunțat fără șovăială la toată mândria că am reușit acolo unde alții nici nu s-au încumetat începe. Pentru o singură liniște de îmbrățișare.


Aș fi lăsat jos toate platoșele lui „pot”. Pentru o singură mângâiere.


Toate poverile lui „trebuie”. Pentru un zâmbet.


Toți spinii luptei, privirile cu care am rănit de durere, cuvintele cu care am mușcat, sângele sărat închegat pe fruntea cu care am doborât ziduri. Pentru o singură înfrângere cu brațele deschise. În care să mă strâng cald, neauzită, limpede în lacrimile celui care s-ar fi sfâșiat, cuprinzându-mă.


Pentru o singură șansă de a fi din nou copilă. Nu fiară. Pentru că făptura răzbătătoare, impecabil oțelită, din oglinda mea e o fiară. Care a învățat să învingă învingându-se pe ea. Prima. Și apoi a luptat să rămână singura.


Dar cumva, nimeni nu s-a priceput tainei îmblânzirii ei. Nimeni n-a întrebat vreodată ceva, pentru că pe oamenii puternici nu-i întreabă niciodată nimeni nimic și, din aceleași motive, toată lumea îi iubește. Fără milă. Și încă și mai mult când pierd. Da, oamenii puternici pierd și ei. Niciodată definitiv. Și ne tot mândrim cu asta în loc să fugim ca dracu’ de tămâie de atâta amar de izbândă.


Nu, nu mă plâng. N-aș schimba nimic. N-aș ști cum. Tu, eu, toți câți suntem, căliți în focurile vieții, ne iubim cicatricile. Le privim a speranță de câte ori nu mai putem duce. Ele sunt dovada că am supraviețuit. Și vom continua s-o facem.


Pe  măsură ce timpul fuge, armura mea de ani, bătălii câștigate, tălpi arse, rugi răspunse, răni închise, cearcăne vindecate și aripi crestate de furtuni, îmi vine tot mai bine. Mi-e caldă și dulce ca un culcuș de sălbăticiune în iarnă. Mi-au rămas a om blând doar mâinile împreunate peste inimă și între ele, cuibărită, copila cu ochi de ambră și bucle năstrușnice care am fost la început. Singura în fața căreia îmi plec ochii.


Singura pentru care aș trece la pas iadul cerând din nou, fără să clipesc, putere nouă.


Putere s-o fac să râdă, să se joace, să se lase mângâiată, ocrotită, iubită. Fără nicio întrebare. Putere să se lase ajutată, să ceară, să primească, să cânte, să iubească. Fără nicio măsură.


Putere să renunțe, să aștepte, să plângă, să greșească, să uite, să bucure. Fără niciun regret.


De fapt… din mine n-aș lăsa-o să păstreze nimic. Doar ruga de a rămâne mică în toate. Seninul din „Facă-se voia Ta!”, în care sălășluiește mântuirea de frica pentru ziua de mâine. Liniștea din a fi iubit. Precum în Cer așa și pe Pământ.


Din care minuni toate, și-ar făuri credința nestrămutată că, doar apărată în brațele celui care o iubește, poate câștiga fără să fie nevoie să ridice vreo armă, toate bătăliile pentru care s-a născut.


Fără să fi fost vreodată nevoie să fie puternică."

Multumesc 

Anca Constantin


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text