❤ Deliciile socatei! ❤
Efectele vindecatoare ale unei bauturi foarte gustoase si naturale. In ce afectiuni este indicata socata
Ce contin florile de soc?
Triterpeni, inclusiv acid ursolic
Acid palmitic si linoleic
Flavonoide, inclusiv rutina, quercetina, kamferol
Pectina
Zaharuri
Socata, bautura tonica si depurativa care te ajuta sa slabesti
Delicate si parfumate, florile de soc sunt ingredientul principal al socatei, una dintre cele mai eficiente bauturi depurative, care favorizeaza eliminarea toxinelor din tesuturi si are efect tonic asupra intregului organism.
Socata are numerose efecte terapeutice: detoxifiante, euforizante, emoliente, antiinflamatoare, antiinfectioase, diuretice si expectorante.
Datorita proprietatilor antiseptice si antivirale ale florilor de soc, socata este si un remediu pentru afectiunile respiratorii, bronsite, raceli, viroze, alergii si pentru boli renale si urinare. O cura cu socata trebuie sa dureze in acest caz 14 zile.
Cum prepari socata ?
Intr-un borcan mare se pun:
10 litri apa
4-5 linguri de miere (in functie de cat de dulce vrei sa fie)
2 maini de flori de soc proaspat culese(aproximativ 50 g)
2 lamai taiate felii si stoarse
Se acopera borcanul cu o farfurie, se lasa la cald 2-3 zile, amestecand zilnic, pana se face buna la gust si usor acidulata.
Socata se pastreaza in sticle, la frigider pentru a se opri din fermentatie.
Daca ti se pare prea complicat sa prepari socata, prepara-ti un ceai de soc, din: 2 lingurite cu varf de flori de soc peste care se toarna o cana cu apa clocotita. Se acopera si se lasa la infuzat un sfert de ora. Se strecoara si se bea cat mai fierbinte.
Cura de ceai de soc iti poate fi de mare ajutor atunci cand iti propui o remodelare a siluetei. Proprietatile acestuia te ajuta sa transpiri mai usor si sa elimini toxinele din organism.
Efectul sau laxativ previne constipatia, o problema des intalnita in cazul obezitatii. Bea cate o cana dimineata pe stomacul gol si in restul zilei cate 4 cani caldute, neindulcite.Shared with LOVE by Vallentina ❤️
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu