SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

joi, 29 iunie 2023

 NICOLAE BĂLCESCU,APROAPE UITAT DE OPINIA PUBLICĂ ROMÂNEASCĂ!!!

Se împlinesc 204 ani de la nasterea lui NICOLAE BALCESCU 


Nicolae Bălcescu s-a născut la 29 iunie 1819 in Bucureşti, si a murit la 29 noiembrie1852, la Palermo/Italia.

🇷🇴 "(...) România există la Nicolae Bălcescu din vremea când ea nu era decât un vis patriotic. (...) Sacrificiul său a fost să-și pună interesele sale directe la dispoziția confraților săi. Revoluția l-a propulsat printre cei dintâi, în ciuda tinereții sale. (...) A luptat fără să șovăie pentru realizarea unei Românii Mari și drepte.

 (...) La două secole de la naștere, Nicolae Bălcescu este aproape uitat de opinia publică românească. Nicolae Bălcescu face parte dintre personalitățile românești de excepție, devenite modele și situate deasupra subiectivismului oamenilor și epocilor.

 (...) Bălcescu se deosebea de ceilalți, de contemporanii săi. Deosebirea funcționează până astăzi. Deschideți operele lui, (...) și veți vedea că orice pagină pe care o citiți parcă ar fi fost scrisă ieri. Are o manieră de a se adresa cititorului, care trece peste timp. A străbătut două secole, impresionând multe generații și atrăgând, în același timp.

La 1 ianuarie 1847, Bălcescu, într-un discurs ținut înaintea conaționalilor săi la Biblioteca Română, formula deviza de regenerare a națiunii române: 'Unitate mai întâi în idei și simțăminte, care să aducă apoi cu vremea unitatea politică, care să facă din valahi, moldoveni, basarabeni, ardeleni, bănățeni (...) un singur corp politic, o națiune română, un stat de șapte milioane de români. Românismul e steagul nostru, subt dânsul trebuie să chemăm pe toți românii.' Bălcescu visa și o reformă socială pentru poporul său, bazată pe dreptate și egalitate.

 (...) În primăvara anului 1848, tinerii români - printre care Bălcescu, frații Brătianu, C. A. Rosetti, Costache Negri, Vasile Călinescu ori Ioan Alecsandri - s-au reîntors în patrie de la Paris spre a face revoluția. Parisul fusese pentru ei o școală de democrație modernă și un îndreptar pentru organizarea revoluției române. (...) Prin programul Revoluției de la 1848-1849, națiunea română s-a așezat pe principiile libertății, egalității și fraternității, pretinzându-și independența națională, egalitatea în drepturi a cetățenilor, (...) prinț domnitor responsabil, ales și constituțional, gardă națională, libertatea presei și a tiparului, emanciparea și împroprietărirea țăranilor, abolirea rangurilor nobiliare, desființarea pedepsei cu moartea, unirea provinciilor românești într-un stat numit România.

(...) Nicolae Bălcescu avea să scrie ulterior că revoluția europeană nu a fost cauza, ci doar ocazia revoluției române. (...) Revoluționarii români nu au izbutit în 1848-1849 să preia puterea statornic, din cauza intervenției, prin forță armată, a imperiilor vecine - otoman, rus și habsburgic.

 (...) Deși aparține epocii sale, Bălcescu iese din rând și se numără printre cei puțini rămași (...) demni de nemurire istorică. Citindu-l, ai impresia că autorul este lângă noi, viu, capabil de a judeca la nivelul zilelor noastre.

(...) Nicolae Bălcescu a transmis generațiilor viitoare un adevărat testament, canalizat pe formarea unei Românii europene, moderne și democratice, în care toți fiii săi să poată trăi între fruntariile statului național unitar. Toate soluțiile preconizate de Nicolae Bălcescu în anii scurtei sale vieți au fost puse în practică ulterior, între 1848 și 1918, ceea ce demonstrează că marele istoric, literat și om politic, a fost un spirit realist, cu privirea ațintită spre viitor.

 (...) Lipsit de mijloace, măcinat de boală, departe de ai săi, Bălcescu a trăit un sfârșit trist și implacabil, păstrându-și crezul și tăria patriotică. (...) Mort în îndepărtatul Palermo, Nicolae Bălcescu a dobândit treptat dimensiuni istorice, mai ales când România a devenit o realitate."Este înmormântat la manastirea Capucinilor. 


sursa: alocuțiuni rostite la sesiunea aniversară "Nicolae Bălcescu - 200 de ani de la naștere", 8 octombrie 2019, Aula Academiei Române, de Ioan Aurel Pop (*președintele Academiei Române) și Dan Berindei (*președintele de onoare al Secției de Științe Istorice și Arheologie), în "Academica", nr. 10-11, anul XXIX, pp. 6-9;

Sursa

Internet 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text