SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

sâmbătă, 3 iunie 2023

 ‼️ Evenimente în Comuna Feldioara: 

▪ Cetatea Copiilor - 1 Iunie 2023

▪ Sărbătoarea Rusaliilor, ediţia a XI-a - 4 Iunie 2023


Vă invităm la două evenimente care se vor desfășura la Feldioara, punȃnd ȋn valoare Istoria și Tradiţiile locului!


📌 Copiii sunt invitaţi ȋn Cetatea Feldioara care devine pentru o zi „Cetatea Copiilor”, la o călătorie ȋn antichitate pentru a descoperi, ȋn cadrul expoziţiilor și ȋn activităţile interactive pregătite special pentru ei, frȃnturi din vremuri ȋndepărtate. 


Incursiunea va fi posibilă datorită atelierelor susţinute de membrii Asociaţiei Terra Dacica Aeterna ȋn curtea Cetăţii, participanţii putȃnd modela ȋn lut diferite obiecte asemenea celor descoperite ȋn cercetările arheologice și aflate ȋn expoziţii, vor prelucra fibre textile precum strămoșii noștri, dar vor putea vedea și demonstraţii de lupte antice și vor experimenta tirul cu arcul.  


Atelierul din Capsula de Cultură va fi susţinut de Lucica Savu – arheolog, graţie parteneriatului ȋncheiat cu Muzeul Judetean de Istorie Brasov. 


Toţi copiii curioși vor putea afla aici alte detalii interesante despre prezenţa dacilor și romanilor pe aceste meleaguri. 


Accesul este gratuit pentru copii, iar activităţile pregătite pentru ei se vor desfășura ȋn intervalul orar 10:00 – 17:00.


📌 Sfȃrșitul săptămȃnii vă aduce ȋncă o invitaţie la Feldioara, pentru ediţia a XI-a a evenimentului „Sărbătoarea Rusaliilor” care va avea loc duminică, 4 iunie. 


Tradiţiile locului vor fi de această dată readuse la viaţă ȋn cadrul unui eveniment iniţiat ȋn urmă cu mai bine de 10 ani, ca parte a proiectului „Obiective culturale, tradiţii şi obiceiuri în comuna Feldioara”, fiind susţinut și astăzi de Primăria Comunei Feldioara, de la bugetul local. 


Scopul evenimentului este de a ȋncuraja continuarea unei tradiţii frumoase – Bătutul armizinilor, o declaraţie de dragoste care constă ȋn „bătutul” ȋn pămȃntul din faţa casei fetei iubite a unei perechi de mesteceni tineri. 


Feciorii sunt cei care ȋndeplinesc acest frumos obicei, ȋn cete, iar bucuria noastră este mare să vedem tinerii care se implică ȋn continuarea tradiţiei. 


Mai multe detalii despre „Bătutul armindenilor” care are loc la Feldioara ȋn fiecare an, ȋn duminica de Rusalii, veţi putea afla vizitȃnd expoziţia temporară din Cetatea Feldioara, pe toată durata lunii iunie.


Ziua de sărbătoare va avea ȋnsă două momente distincte la care vă invităm cu drag:

👉🏻 ora 11:00, Centrul Comunei Feldioara: Parada carelor, Bătutul armindenilor – demonstraţie, Muzică de fanfară și Horă;

👉🏻 orele 15:00-18:00, Curtea Căminului Cultural: Fanfara de Juniori Feldioara, Corul de copii al Bisericii Ortodoxe Feldioara, Clasa de dansuri populare a Secţiei Externe Feldioara – Scoala Populara De Arte si Meserii "Tiberiu Brediceanu" Brasov, un program deosebit susţinut de invitaţi – Georgiana Pătrinjel, Ansamblul folcloric  Măgura din Codlea și, nu ȋn ultimul rȃnd, Traian și Valeria Ilea ȋntr-un recital extraordinar.


Toate acestea sunt posibile datorită implicării oamenilor din comunitate, cei care ȋncă simt și preţuiesc Istoria și Tradiţiile locale. 


Le suntem recunoscători lor și instituţiilor partenere: Liceul „Petru Rareș” Feldioara, Școala Populară de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” Brașov, Muzeul Judeţean de Istorie Brașov. 


Mulţumim partenerilor media și tuturor celor care duc povestea noastră frumoasă mai departe! 


Vă așteptăm cu drag la Feldioara!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text