SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

miercuri, 23 august 2023

 Trebuie să înveți să te distanțezi de anumiți oameni, pentru a fi fericit 🙏

Este înțelept să ne îndepărtăm de oamenii care ne împiedică să creștem și să fim fericiți și care transmit o serie de griji care nu au nimic de-a face cu noi înșine.

Plecarea de lângă acești oameni ne va îmbunătăți sănătatea fizică dar și sănătatea emoțională și ne va face relațiile mai sănătoase.

Putem spune că pentru a fi fericiți, trebuie să ne distanțăm de conflictele cauzate de oamenii care ne pompează energia și care ne anesteziază reacția.

Pentru a fi liberi și a ne simți bine, trebuie să ne îndepărtăm de carnagiul emoțional, instabilitatea și incertitudinea cauzate de oameni care ne dăunează capacității emoționale și se ciocnesc cu sensibilitatea noastră.

Astfel, este fundamental să știm că pentru a realiza acest lucru, trebuie să fim pregătiți să acceptăm faptul că nu cunoaștem cu adevărat oamenii pe care credem că îi cunoaștem.

Pentru că într-adevăr, trebuie să conștientizăm că sunteți supuși cererilor, judecăților și comportamentelor toxice ale lor.

Ceea ce cred alți despre tine este realitatea lor nu a ta

Trebuie să conștientizăm că de-a lungul vieții vom întâlni mulți oameni care nu respectă și nu iau în considerare sentimentele, gândurile și credințele altora.

Prin urmare, ne simțim folosiți ca marionete supuse unei dispoziții proaste ale altora; care de obicei se transformă în conflicte interne și externe.

Poate din cauza asta am simțit că acești oameni „nu trăiesc cu adevărat și nu-i lasă pe alții să trăiască” și ca urmare, ne împiedică dezvoltarea, a lor și creșterea unei relații care ar putea fi sănătoasă, dar care a devenit toxică.

Cu toate acestea, acești oameni nu sunt pe deplin conștienți de tot răul pe care îl provoacă.

Și nu se întreabă dacă ceea ce fac sau simt îi rănește pe alții.

Acest lucru se întâmplă pentru că sunt supuși spiralei propriilor probleme, pe care le-au creat personal.

Deci sunt înecați și blocați în acest vârtej de vânt din care nu vor putea ieși decât dacă depun mult efort și aduc o conștientizare reală.

Trebuie să păstrez distanța emoțională

Nu ne putem îndepărta întotdeauna fizic de oamenii care ne îngreunează viața de zi cu zi, pentru că sunt oameni dragi, colegi de muncă sau oameni foarte prezenți în mediul nostru.

Cu toate acestea, suntem de acord să spunem că, în ciuda puterii distanței fizice, ceea ce face o diferență tangibilă este distanța emoțională.

Pentru asta, trebuie să lucrăm cu noi înșine pentru a aduna toate forțele necesare pentru a ne ține departe de capacitatea lor de a acționa și pentru a împiedica acești oameni să aibă prea multă influență asupra noastră.

Dar atunci, cum?

Profită de anticipare

Cu siguranță știi cum va reacționa acea persoană în orice situație. Profită de asta pentru protecția ta.

Pune ștacheta sus când dai credit altor persoane

Nu da credit oamenilor care sunt rău intenționați și nu-ți vor aduce nimic.

Pentru asta, inspirați-vă dintr-o învățătură tradițională socratică care oferă posibilitatea de a filtra comentariile altora, precum și ale noastre.

Tânărul discipol al unui filozof înțelept ajunge la acesta și spune:

Maestre, unul dintre prietenii tăi a vorbit rău despre tine.

- Aşteaptă! El întrerupe filozoful. Ai trecut vreodată prin cele trei filtre ce o să-mi spui?

- Cele 3 filtre?

Primul este adevărul. Ești sigur că ceea ce vrei să-mi spui este absolut sigur?

- Nu, am auzit câțiva vecini spunând asta.

- Ai fi trecut măcar prin al doilea filtru, care este cel bun? Ce vrei să-mi spui dacă e bun pentru cineva?

- Nu chiar. Dimpotrivă... Asta e!

– Ultimul filtru este cel necesar. Este necesar să-mi spui de ce ești atât de îngrijorat?

- Ca să fiu sincer, nu.

-Asa zise inteleptul cu zambet, daca nu e nici adevarat, nici bun, nici necesar, sa-l ingropam in uitare. "

Gestionează-ți așteptările

Uneori așteptăm atât de mult de la alții încât nu putem accepta realitatea așa cum este cu adevărat.

În acest moment, trebuie să acceptăm că nu cunoaștem atât de bine oamenii la care ne așteptăm mult și care ne dezamăgesc constant.

De asemenea, ne permite să ne reevaluăm așteptările față de alte persoane, care pot fi foarte exigenți, părtinitori și chiar să ne polueze cu boli teribile.

După ce ai filtrat acțiunile greșite, te vei concentra pe oportunitățile de creștere și nu îți vei mai folosi forțele ca o consecință a toxicității asupra mediului.

Ține cont de perspectiva ta pentru a duce la indiferență

Când vei începe să simți și să înțelegi că ai coborât din acel faimos roller coaster care te-a blocat, vei putea uita grijile de care acea persoană sau membru al cercului tău încerci să te desparți.

Atunci te vei elibera de acele nesiguranțe și reacții exagerate pe care le-a provocat conflictul în tine.

Odată ce te eliberezi de asta mintea ta se va limpezi și ești gata să-ți expui sentimentele, fricile și gândurile.

Acest efort iti va garanta un rezultat rapid si iti vei da seama de nevoia de a te distanta de anumite persoane.

Viața este atât de scurtă încât nu merită să fie invadată de griji inutile.

Concluzie: iubește oamenii care îți fac bine și stai departe de cei care îți fac rău.


Vasile Cotlet


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text