SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

marți, 5 decembrie 2023

 Bună seara dragii mei dragi🥰🥰🥰


Tradiţiile si obiceiurile de Sfantul Nicolae diferă de la o ţară la alta

În mod tradiţional, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii, dar şi adulţii îşi pun ghetuţele lustruite la uşă pentru ca Moşul să le umple cu daruri.

Înainte, copiii din mănăstiri agăţau şosetele la uşă cu scrisori pentru Sfântul Nicolae în care se lăudau cât de cuminţi au fost.

La sate ziua de 6 decembrie este considerată data începerii iernii şi se spune că în această zi va ninge, căci Moş Nicolae îşi scutură barba lungă şi albă.

În vestul ţării, sărbătorile de Crăciun încep de la Sf. Nicolae, când fetele se adună în grup, încă din seara de 5 decembrie şi frământă plăcintele care vor fi unse cu ou, pentru a doua zi. Doar la 9 fix seară, niciun minut mai devreme sau mai târziu, năvălesc flăcăii şi se încinge petrecerea.

În Olanda, Moşu’ călătoreşte pe un vapor care soseşte în ziua de 6 decembrie. El are o carte mare care îi spune ce copii au fost cuminţi. Cei cuminţi sunt răsplătiţi cu daruri, iar cei obraznici sunt luaţi de asistentul său, Black Peter.

În Danemarca, Moş Nicolae vine adus de reni cu un sac în spinare, însoţit de elfi cărora copiii le oferă lapte şi budincă de orez.

În Italia, Moş Nicolae apare sub forma unei zâne îmbracată în negru care oferă dulciuri şi jucării copiilor, însă abia pe 6 ianuarie.

În Germania, Mosu’ este văzut ca un bătrân care poartă un sac în spate şi o nuieluşă în mână. Iar, pe lângă ghetuţe, copiii pregătesc si o scrisoare în care îşi aştern toate dorinţele, dar şi câţiva morcovi pentru caii moşului.

În Franţa, cei mici lasă pentru Moşul Nicolae un pahar de vin, iar pentru măgăruşul lui morcovi şi puţin zahăr. În ziua de 6 decembrie, copiii primesc ciocolată, turtă dulce, fructe şi trimit scrisori rudelor pentru a le ura sărbători fericite.


POVESTEA MOSULUI CARE ADUCE DARURI 


Legenda lui Moş Nicolae este mai veche decât cea a lui Moş Crăciun. Legenda pleacă de la un nobil sărac cu trei fete de măritat. Fetele nu se puteau mărita pentru că nu aveau zestre. Tatăl fetelor era credincios, fetele erau şi ele cumnţi şi evlavioase. În vremea aceea Nicolae, ajuns episcop, a aflat de soarta tristă a fetelor şi a hotărât să facă ceva pentru a schmba soarta fetelor. Nicolae, episcopul, a lăsat noaptea, la uşă casei nobilului, un săculeţ cu aur. Cu aururl din săculeţ nobilul şi-a putut mărită fata cea mare. 

  

Povestea s-a repetat şi când a venit timpul măritişului celei de a două fete, iar, când a socotit că trebuie să o mărite şi pe a treia, nobilul a stat la pândă că să-l identifice pe binefăcător. Episcopul, însă voia să rămână neştiut şi nevăzut aşa că a pus aurul pentru nunta celei de a treia fete într-un ciorap şi l-a strecurat pe gură hornului, pentru că, dimineaţă familia să-l găsească în soba.


Sfantul Nicolae, sfantul copiilor

Episcopul Nicolae a fost descoperit de nobilul sărac, care a povestit tuturor cine l-a ajutat, iar vestea s-a răspândit în lume, şi până la urmă, în întreagă creştinătate s-a instituit frumosul obicei de a pune un dar celor din familie în ciorapul de dinainte pregătit, la gură sobei. La început primeau daruri fetele de măritat şi femeile tinere, iar mai apoi, au urmat copiii. 

  

Sfântul Nicolae este prezentat adesea cu trei bile aurii în mână, simbolul celor trei pungi de aur. O celebra pictură de Tintoretto (1518-1594), expusă la Kunsthistorisches Museum, din Viena îl reprezintă pe Sfântul Nicolae, îmbrăcat că episcop, purtând în mâini o carte, cu cele trei bile simbolice. Este pictură care a consacrat momentul în faţă artei şi a legendei. 


Sfântul Nicolae, arhiepiscopul Mirei Lichiei, s-a născut in localitatea Patara din Asia Mica, în cea de-a doua jumătate a secolului al III-lea, într-o familie de oameni înstăriţi si creştini devotaţi. Crescut in spiritul poveţei creştine “sa împarţi averea săracilor”, Sfântul Nicolae si-a dat întreaga moştenire pentru a-i ajuta pe nevoiaşi.


Despre Sfantul Nicolae se mai spune că este iscoada lui Dumnezeu pe lângă drac, că ajută văduvele şi orfanii, dar şi fetele sărace la măritat. Tot el este stăpânul apelor şi îi salvează de la înec pe navigatori, apără soldaţii pe timp de război şi de aceea este invocat în timpul luptelor. 


Sfântul Nicolae este protectorul casei, al femeilor şi copiilor, iar tinerele care vor să se mărite trebuie să-i ceară ajutor sfântului şi dorinţa se va împlini.

Sursa 

Internet


De Mos Nicolae


Felicia Feldiorean 


In ghetute sa le pui

La copii ce le lipseste 

Celor mari numai senin

Tot ce sufletu-si doreste.


Sanatate tuturor

Vremuri pline de Iubire

Mosule, daca vii iar

Adu-un strop de Fericire!


Bucurie sa ne-aduci

In aceste vremuri grele

Si sa ne lasi in papuci

De pe cer cateva stele


Sa ne lumineze iar

Sufletele intristate

Sa ne bucuram de dar

Sa ne bucuram de toate.


Doamne iarta-ne pe  toti 

Dar nu ni-l lua pe Mosu

Si trimite-l daca poti

Imbracat in alb si rosu.


Sa se bucure de el

Cei saraci care-l asteapta

Lasa-le ce e mai bun

Nu-l lasa sa stea la poarta.


Plina-i lumea de nevoi

De necazuri, suferinte

Mosule da sanatate

Celor mai slabe fiinte.


Eu ma rog la Domnul  Sfant

Ca in fiecare casa

Sa trimita cate-un Mos

Ca sa stea cu noi la masa!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text