SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

luni, 22 aprilie 2024

 SUNTEM CEEA CE GÂNDIM


Când Albert Einstein preda la mai multe universitãți din Statele Unite, întrebarea (redundantã) pe care i-au pus-o studenții a fost: Dumneavoastrã, domnule Einstein, credeți în Dumnezeu?

Iar el rãspundea mereu : Cred în Dumnezeul lui Spinoza.

Doar cei care-l citiserã pe Spinoza au înțeles ...

Spinoza își petrecuse viața studiind cãrțile sfinte și filosofia. Într-o zi a scris : Nu știu dacã Dumnezeu a vorbit cu adevãrat, dar dacã a vorbit aceasta este ceea ce cred eu cã ar fi spus:


”Nu te mai ruga și nu te mai lovi cu pumnii în piept ! Ceea ce vreau sã faci este sã ieși în lume, sã te bucuri de viața ta.

Vreau sã te distrezi, sã cânți, sã te educi, sã te bucuri de tot ce am creat pentru tine. Nu mai merge la acele temple întunecate și reci pe care le-ai construit singur și despre care spui cã este casa mea !

Casa mea este în munți, în pãdure, rîuri, lacuri. AICI locuiesc cu tine și îmi exprim dragostea fațã de tine. Nu mã mai acuza de viața ta nenorocitã. Nu ți-am spus niciodatã cã e ceva în neregulã cu tine, cã ești pãcãtos, cã sexualitatea sau bucuria ta sunt un lucru rãu ! Așa cã nu mã învinovãți pentru tot ce ți-au spus alții sã crezi despre Mine ...

Nu mai citiți lecturi sacre care nu au nimic de-a face cu MINE. Dacã nu mã poți citi în zori, într-un peisaj, în ochii prietenului tãu, ai soției tale, ai bãrbatului tãu, în ochii fiului tãu. Nu mã vei gãsi într-o carte.

Înceteazã sã mai trăiești în fricã. Nu te judec, nu te critic, nu mã enervez și nu te pedepsesc. Sunt IUBIRE PURÃ ...

Te-am umplut cu pasiuni, plãceri, sentimente, nevoi ..., și ți-am dat LIBERUL ARBITRU. Cum te pot învinovãți, dacã rãspunzi la ceva ce Eu am pus în tine !? Cum sã te pot pedepsi pentru cã Ești ceea ce Ești, dacã eu sunt cel care te-a creat !?

Chiar crezi cã aș putea sã creez un loc în care sã-mi ard toți copiii care se poartã rãu, pentru restul Eternitãții !? Ce fel de Dumnezeu poate face asta ?! Dacã aș fi așa, nu aș merita sã fiu Respectat.

 Respectã-ți semenii și nu face ceea ce nu vrei sã ți se facã.

 Tot ce îți cer este sã ai grijă de viața ta, și fie ca LIBERUL TÃU ARBITRU sã-ți fie ghid.Tu și Natura, sunteți o singurã Entitate ..., așa cã nu crede cã ai putere asupra ei. Tu faci parte din ea. Ai grijã de Ea, și Ea va avea grijã de Tine. Am pus acolo tot ceea ce este bun pentru tine și l-am fãcut accesibil și am îngreunat accesul la ceea ce nu este.

Nu-ți folosi geniul în cãutarea a ceea ce este rãu pentru acest echilibru. Depinde de tine sã pãstrezi acest echilibru intact.Natura știe sã-l pãstreze foarte bine, pur și simplu nu o deranja !

 Te-am fãcut absolut liber. Ești absolut liber sã creezi un Rai sau un Iad în Viața ta. Nu-ți pot spune dacã existã ceva dupã aceastã viațã, dar îți pot da câteva sfaturi. Nu mai crede în mine în felul acesta. A crede înseamnã a presupune, a ghici, a imagina. Nu vreau sã crezi în mine, vreau sã mã simți în tine. Sã mã simți în interiorul tãu când ai grijă de oile tale, când îți asculți copiii gângurind, când îți mângîi cîinele, când te scalzi în rîu ...Exprimã-ți bucuria, și obișnuiește-te sã iei exact ceea ce ai nevoie!

Singurul lucru sigur este cã ești Aici, cã ești viu, cã aceastã lume este plinã de minuni ... și cã în toate aceste minuni ești capabil sã știi exact de ce ai nevoie cu adevãrat.

Nu mã cãuta afarã , Nu mã vei gãsi !...Sunt aici - Natura, Cosmosul...,Sunt Eu."


 (Baruch Spinoza, secolul al


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text