SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

luni, 13 mai 2024

 Profită de orice șansă pe care ți-o oferă viața, pentru că unele lucruri se întâmplă doar o dată!


         Bună dimineața!

Hristos a  Înviat!

Va doresc un început de săptămână placut, cu bucurii,

 cu sănătate și spor în toate❤️


"Vrei ca fiecare zi să se termine cu bine? Secretul e simplu: caută binele în orice situație."


Astăzi sărbatorim #ZiuaDorului! 


SUNT DOAR UN VIS


Felicia Feldiorean


Tu, dorul meu, de unde vii

Acum in noptile tirzii?

De ce ma lasi sa obosesc

...Tot cautind ce nu gasesc?


Acum in noptile cu dor

Cu visuri care ard si mor

De ce ma lasi sa hoinaresc

Si nu-mi dai timp sa te iubesc?


Atunci cind tu ma vei dori

Vor plinge frunzele pustii

Ai vrea atunci sa ma gasesti

E prea tirziu sa ma iubesti...


Caci am plecat pe drum de flori

Pierduta printre vagi culori...

E prea tirziu.. sunt doar un vis

Pierdut acum in paradis.


Azi e ziua internațională a dorului❤


Mi-e dor de voi!


Vouă de ce (cine) vă e dor?


13 Mai , ziua Dor-ului


DOR, 


Cuvântul "DOR" este numărul unu în topul celor mai frumoase cuvinte româneşti, potrivit sondajului publika.md

Se spune că, deşi atât de scurt, este cuvântul fără echivalent în vreo altă limbă din lume. Dorul uneşte mame şi copii, patrie şi neam. De dor plângi, te bucuri şi râzi. Dorul te face să tresari, să iubeşti, să adori.DOR este cel mai frumos, profund şi misterios cuvânt. 


Ce este Dorul!


Un cuvânt profund românesc, intraductibil, este DOR. Etimonul acestui cuvânt, deseori căutat şi neexplicat convingător de către lingvişti, se află în graiul geto-dacilor, după cum o dovedeşte şi o inscripţie descoperită la Romula, astăzi Reşca – Dobrosloveni, judeţul Olt. Această inscripţie se găseşte pe un inel de aur, fiind flancată de doi peştişori, şi cuprinde două cuvinte cu litere latineşti: MAN DOL ”Alungă Răul (Durerea; Boala)”. Cf. rom. a mâna; a durea.


Atât separat, cât mai ales ca sintagmă, cele două cuvinte din inscripţia de la Romula au consonanţe în alte limbi indo-europene, de pildă sanscrita, unde mandala este ”cerc magic”, iar în budism şi tantrism este imagine-simbol, servind ca instrument al contemplaţiei. Tot un ”cerc magic” este şi inelul de aur de la Romula!


La geto-daci, DOL, de unde am moştenit şi dorul, se tălmăcea prin ”durere; boală; suferinţă; dorinţă”,


Cu tâlcurile de ”durere” şi ”dorinţă”, DOR este atestat în româneşte încă din anul 1581, anume în aşa-numita ”Palie de la Orăştie”: ”căi-se El că au făcut pre om spre pământ şi fu dor în inima Lui”; ”şi luo pre Răveca şi fu lui muiare şi iubi pre ea şi în acest chip fu veselit Isac de dorul mâni-sa”.


În timp, limba română a extins sensurile cuvântului dor, care a ajuns să însemne şi ”nostalgie; alean; dorinţă arzătoare; pasiune; dragoste”. Însă, în folclorul nostru, nuanţa sau nuanţele de sens ale acestui cuvânt nu se pot lămuri mereu:


Şi parcă mai frumos sună dorul când alunecă din suflet în versuri, în cântec.

În folclorul nostru, nuanţa sau nuanţele de sens ale acestui cuvânt nu se pot lămuri mereu:alături de Jale, Dorul are o putere deosebită, pârjolind totul în cale, îndurerând sufletele şi inimile,în cele mai multe situaţii, Dorul este insuportabil şi pare atotstăpânitor.Uneori, Dorul este personificat, aducând cu Zburătorul. 


O superbă metaforă împodobeşte un aforism al lui Lucian Blaga: ”Valul este dorul mării de a săruta ţărmul”.


De mare mereu imi va fi Dor! 


sursa: net


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text