SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

miercuri, 12 iunie 2024


 12 Iunie este - Ziua internationala a trandafirului roșu!


În fiecare clipă ni se oferă o viaţă nouă. Astăzi, acuma, îndată e singurul lucru ce ne stă la îndemână.

            ~ Andre Maurois~


     Bună dimineața dragii  mei prieteni ❤

Să avem un început de săptămână 

            cât mai reușit❤


Vă  imbratisez cu acelasi drag si dor de voi, cu aceeasi iubire in suflet! O zi minunata sa avem 🥰🥰


O poezie  absolut  superbă  scrisa de sora mea  Felicia Feldiorean 


Ne imbatam cu viata....


Se-mbată sufletul de dimineaţă,


Se-mbată inima de albe zori,


Se-mbată amintirea de o viaţă,


Ne-mbată şi mirosul unei flori.


Se-mbată ochii mei de primăvară,


Se-mbată ochii tăi de adieri,


Ne-mbrăţişăm în fiecare seară,


Uitând zăpezile de până ieri.


Se-mbată ochii mei de-un val de mare,


Uitat pe ţărm când soarele s-a stins,


Se-mbată gura mea de o ninsoare,


Ce cade dinspre ceruri dinadins.


Ne îmbătăm cu viaţă şi destine,


Ne îmbătăm şi ne trezim mai goi,


Ne îmbătăm ca să ne fie bine,


Ne îmbătăm ca să uităm de noi.


18.09.2009 – MÜNSTER


LEGENDA TRANDAFIRULUI ROSU


Trandafirul rosu inseamna pasiune, dragoste insa poate fi oferit si ca semn de respect.


O legendă a naşterii trandafirilor roşii este romantic descrisă de Zaharia Bârsan în poemul dramatic în trei acte, scris în versuri – Trandafirii roşii. O feerie, un basm de tip folcloric, care abordează subiectul frecvent întâlnit – împăratul unei ţări de poveste care promite fata lui de soţie prinţului care va înfrânge duşmanul puternic, ce-i ameninţă ţara. Prinţul respectiv - Val Voevod era doar prinţ, nu şi viteaz. Domniţa a fost cândva blestemată să moară dacă nu va primi zilnic un trandafir roşu, care, în acele timpuri şi acea ţară de poveste, încă nu exista. Un poet sărac, romantic, îndrăgostit - Zefir, care la momentele de cumpănă a războiului, când Vlad cam dorea să dea bir cu fugiţii, se aruncă nebuneşte în luptă şi înfrânge duşmanul, apoi dispare, toate meritele findu-i atribuite lui Val Voevod. Mai mult chiar, cunoscând blestemul, Zefir îşi sacrifică viaţa dăruindu-i zilnic un trandafir, înroşit cu sângele lui, domniţei neştiutoare ( îndrăgostită – tipic femeilor, de alt bărbat, mai bogat, mai înfipt, mai cu tupeu, mai muşchiulos – Val Voevod) Şi în ultima zi, când deznodământul firesc ar fi fost o nuntă ca-n poveşti cu Zefir ( dar de fapt mirele era prinţul mincinos dar iubit de prinţesa năroadă ), el reuşeşte să-i aducă ultimul trandafir, dezlegând astfel vraja, apoi cade mort la picioarele ei. În acest poem trandafirul roşu este simbolul iubirii şi al sacrificiului extrem. 


 Zi frumoasa in parfumul divin al trandafirilor!

🌹🌹🌹🌹🌹


Trandafiri roșii au transmis întotdeauna dragostea... 

Vi-l ofer cu drag!🌹


LEGENDELE TRANDAFIRULUI


Una din florile cele mai iubite din lume, trandafirul, a inspirat nenumărate legende şi mituri pe cuprinsul întregii lumi.


Trandafirul este floarea iubirii. El a fost creat de Chloris, zeiţa greacă a florilor şi a primăverii, din trupul neînsufleţit al unei nimfe găsite în poiana unei păduri. Chloris a cerut ajutorul lui Aphrodite (Afrodita), zeiţa iubirii, care i-a dăruit frumuseţea; Dionysus, zeul vinului, a înzestrat-o cu nectarul care i-a conferit un dulce parfum, iar cele trei graţii i-au acordat farmecul, strălucirea şi bucuria. Apoi, Zephyr, Vântul de Vest, a împrăştiat norii dintr-o suflare pentru ca Apollo, zeitatea soarelui, să poată aduce căldura şi lumina asupra ei, făcând-o să înflorească. În acest fel, în mitologia grecească, a luat naştere trandafirul, încoronat apoi ca Regină a Florilor.


Conform altei legende greceşti, trandafirii albi au fost creaţi de zeiţa Aphrodite (Afrodita). Ei s-au născut din spuma mării şi au înconjurat-o pe zeiţă în timp ce se ridica din valuri.


Într-un mit din Grecia Antică, iubitul Afroditei, Adonis, fusese rănit de un mistreţ sălbatic. Din lacrimile zeiţei, provocate de acest incident, amestecate cu sângele lui Adonis, s-a născut o floare cu o aromă îmbătătoare, trandafirul roşu ca sângele.


De altfel, grecii din antichitate, cu prilejul ocaziilor festive, se împodobeau cu ghirlande din trandafiri şi îşi parfumau trupurile cu ulei de trandafir.


O legendă romană povesteşte despre o fecioară de o nemaipomenită frumuseţe, pe nume Rhodanthe. Farmecul ei atrăsese o mulţime de pretendenţi care o urmăreau zi de zi, fără a-i acorda nici o clipă de linişte. Epuizată de acest asalt continuu, Rhodanthe şi-a căutat refugiu în templul îndrăgitei zeiţe Diana. Din nefericire, Fecioara divină a fost cuprinsă de gelozie faţă de frumuseţea tinerei fete, iar atunci când peţitorii nerăbdători au fărâmat porţile templului Dianei, mânioasa zeiţă a transformat-o pe Rhodanthe într-o floare de trandafir, urmăritorii ei înflăcăraţi fiind preschimbaţi în spinii acestei flori.


Se spune că în întregul palat al Cleopatrei, covoarele erau înlocuite de petale de trandafir.


În mitologia vechilor persani, trandafirul roşu s-a ivit în lume datorită unei privighetori îndrăgostite de un trandafir alb. Atunci când Allah a proclamat acest trandafir ca fiind “Regina Florilor”, entuziasmată de veste, privighetoarea a zburat în grabă pentru a-şi îmbrăţişa floarea adorată, dar a fost străpunsă de ghimpii acesteia. Din picăturile de sânge vărsate de pasărea îndrăgostită a răsărit trandafirul roşu.


Într-o altă legendă de demult, se spune că trandafirul era lipsit de ghimpi în paradis, aceştia apărând pe tulpină numai după izgonirea lui Adam şi a Evei din grădina divină.


În mitologia Hindu, se istoriseşte că zeul Vishnu, protectorul lumii, şi Brahma, creatorul universului, se contraziceau pe tema celei mai frumoase flori de pe pământ. Vishnu, a pus chezaş pe poziţia lui de zeitate supremă în sprijinul superiorităţii trandafirului, în timp ce Brahma, care nu văzuse niciodată o roză, a proclamat că lotusul este cea mai fermecătoare floare din lume. Atunci când Brahma a zărit trandafirul, a fost de acord cu supremaţia lui. Ca recunoaştere a meritelor protectorului lumii, el a creat-o pe zeiţa Lakshmi, soţia lui Vishnu, folosind 108  petale mari şi 1008  petale mici de trandafir.


În vremuri străvechi, trandafirul era pictat pe tavanul încăperilor în care aveau loc întâlniri secrete, semnificând că nimic din ceea ce era spus nu trebuia transmis dincolo de pereţii acelei camere.


Tabletele din lut descoperite în templele din Ur, Irak, relatează despre apa de trandafiri necesară sultanului din Bagdad. Acesta folosea nu mai puţin de 30.000 de borcane cu apă de roze în fiecare an, pentru a se face plăcut numerosului său harem.


Generalul seracean Sarazin a trimis în întregul său imperiu nenumărate caravane cu cămile încărcate cu apă de trandafiri pentru a “purifica” moscheele pângărite de cruciaţi.


Timp de secole, creştinii au dispreţuit trandafirii, datorită conexiunii acestora cu imperiul roman care îi prigonise. În cele din urmă, însă, frumuseţea lor a învins. O martiră din secolul IV, Sfânta Doroteea (Saint Dororhy), era vestită pentru că un înger îi dăruise trandafiri din grădina paradisului, în timp ce se afla în închisoare.


Legenda spune că cel dintâi rozaliu a fost creat din adevărate roze.


În legendele medievale occidentale se afirmă că primii trandafiri au apărut, în mod miraculos, în Betleem, ca rezultat al rugăciunilor unei “frumoase fecioare”, care fusese acuzată pe nedrept şi apoi condamnată să fie arsă pe rug.


În creştinism trandafirul este un simbol al perfecţiunii sau al unicităţii, neperechii, şi este asociat în mod particular cu Fecioara Maria, una din titulaturile de celebrare ale acesteia fiind “Roza Mistica”. De asemenea trandafirul este atributul Sfintei Doroteea, care poartă roze într-un coş; al Sfintei Casilda, Sfintei Elisabeta a Portugaliei şi a Sfintei Rosa din Viterbo, care poartă trandafiri în mâini; a Sfintei Therese din Lisieux, care împarte trandafiri roşii; a Sfintei Rosalie, Sfintei Rose din Lima şi a Sfintei Victoria, care poartă coroniţe din trandafiri.


Trandafirul este emblema Angliei, iar în heraldică este un simbol al descendenţei celui de-al şaptelea fiu.


1000 de ani! Aceasta se consideră a fi vârsta celui mai “bătrân” trandafir din lume. El înfloreşte în zilele noastre pe zidurile Catedralei Hildesheim din Germania. Şi totuşi, trandafirii nu au vârstă. Recent, arheologii au descoperit fosile ale unor trandafiri sălbatici datând de peste 40 de milioane de ani.


Un limbaj secret al trandafirilor a fost inventat în haremurile din Orientul Mijlociu, ca mod de comunicare între îndrăgostiţii, cărora nu le era permis să îşi exprime în mod deschis sentimentele. La mijlocul secolului XVIII, Lady Mary Wortley Montagu, soţia ambasadorului britanic din Constantinopole, a descris acest cod tainic în scrisori publicate după moartea ei. Astfel, un boboc de trandafir semnifica o iubire abia născută, iar o floare deschisă de trandafir alb însemna: “Mă vei iubi?”. O floare roşie de roză deschisă transmitea: “Sunt plin de iubire şi dorinţă”, în timp ce una albă cu petale desfăcute comunica: “Mă vei iubi, orice s-ar întâmpla?”


ÎN LIMBAJUL FLORILOR, TRANDAFIRUL ARE URMĂTOARELE SEMNIFICAŢII:


– Trandafir de Burgundia: simplitate şi frumuseţe.


– Trandafir chinezesc: graţie sau mereu proaspătă.


– Trandafir sălbatic (maces, Rosa Canina): plăcere împletită cu spaimă.


– Trandafir ofilit: frumuseţea este trecătoare.


– Trandafir japonez: frumuseţea este singurul tău dar.


– Floarea de piatră (portulaca grandiflora): dragoste voluptoasă.


– Trandafir de mosc (Rosa moschata): frumuseţe capricioasă.


– Trandafir de Province (Rosa provincialis): inima mea este în flăcări.


– Boboc de trandafir alb: prea tânăr(ă) pentru dragoste.


– Trandafir alb cu mai mulţi boboci: taină, secret.


– Coroniţă de trandafiri: frumuseţe şi virtute răsplătită.


– Trandafir galben: infidelitate.


Sursa :

https://racoltapetru6.wordpress.com/2012/09/24/legendele-trandafirului/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text