Povestea globurilor de Crăciun
Traditia impodobirii bradului de Craciun cu globurile de sticla pictata, a inceput cam prin anul 1858 intr-un oras mic din sudul Germaniei, numit Lauscha. Oamenii impodobeau bradul pe atunci cu nuci si mere, pe care le imbracau in polei pentru a fi mai stralucitoare. Intr-un an, merele si nucile nu au fost de ajuns pentru toti brazii din casele locuitorilor.
Tot in acest an, apare un atelier de sticla, iar unul dintre muncitor pe nume Martin, neavand cu ce sa impodobeasca bradul de Craciun si stiind ca ai sai copiii vor fi dezamagiti s-a gandit sa inlocuiasca cumva merele si nucile si sa faca ceva asemanator din sticla rosie si aurie. Astfel bradul lor era din nou plin de mere si nuci, doar ca erau din sticla. De atunci, fiecare locuitor din acel mic orasel a folosit magicele globuri de sticla frumos colorate.
O alta traditie este legata de culoarea globurilor de Craciun, iar in functie de culorile alese, anul viitor le va indeplini oamenilor diferite dorinte. Se spune ca daca iti alegi globurile de culoare alba, anul urmator ai parte de multa bucurie, echilibru si intelepciune. Totodata aceasta culoare reprezinta smerenie si bunatate. Rosul este un simbol al focului si deasemenea, culoarea se regaseste si in costumul lui Mos Craciun. Prin forta, puterea si stralucirea lui, rosul are actiuni binefacatoare, marindu-ti puterea, vointa si iti aduce implinire sufleteasca. Verdele iti aduce bunastare. Aceasta culoare trebuie sa se gaseasca in fiecare brad. Este un simbol consacrat al tineretii, vietii si bunastarii. Verdele iti aduce sanatate, intelegere, stabilitate financiara dar si spor in casa.
Globurile albastre sunt foarte importante. Aceasta nu trebuie sa lipseasca din brad daca vrem ca anul urmator sa fim mai linistiti si sa scapam de lucrurile rele.
Auriul iti poarta noroc la bani si semnifica lumina si bunatate din oameni. Ritualul impodobirii bradul este magic, iar daca respecti traditia culorilor, Anul Nou iti poate aduce tot ceea ce e mai bun si ceea ce iti doresti.
Sursa
Internet
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu