La mulți ani, Constantin Cotimanis!
„Din întâmplare am ajuns să îmbrăţişez meseria scenei, ca toate lucrurile frumoase în viaţă. Eram proiectant la Proiect Bucureşti şi s-a înfiinţat o brigadă artistică, alături de care am luat locul I la Cântarea României. Instructorul Traian Aelenei şi-a dat seama că ar exista ceva în mine care ar avea legătură cu scena. Atunci m-am pregătit cât de cât şi am intrat din prima. Actoria înseamnă totul pentru mine, absolut totul. E felul meu de a trăi, de a visa şi de a reveni din nou cu picioarele pe pământ. Despre actorul vremurilor noastre... Cred că în viaţă se poate orice”
„Avarul”, „Aşteptându-l pe Godot”, „Miresele căpitanului”, „Război și pace”, „Puricele”, „Bătrânul”, „Îmblânzirea scorpiei”, „O noapte furtunoasă”, „Caragiale short cut”, „Castelul”, „Matca”, „Celula poetului dispărut”, „D'ale carnavalului”, „Emigranţii”, „Frumos e în septembrie la Veneţia”, „Hangiţa”, „Transfer de personalitate”, Înşir-te mărgărite”, „Legenda naiului”, „Miresele căpitanului”,
„Nu se ştie cum”, „Pluralul englezesc”, „Poker”, „Război şi pace”, „Spitalul special”, „Ultimul Don Juan”, „State de România”, „Doctori de mame”, „Daria, iubirea mea”, „Pariu cu viaţa“, „Magnatul”, „Zbor deasupra unui zbor de curci”, „Amin”, „Hotel de lux”, „Happy-end”, „Lacrimi de iubire”, „A unsprezecea poruncă” etc.
Constantin Cotimanis sau Bebe cum îl alintă prietenii, s-a născut la data de 18 februarie 1955 în București. A absolvit IATC în 1986, la clasa profesorului Mihai Mălaimare, cu rolul Thraso din „Eunucul”.
Cu o fizionomie usor de retinut dar si cu un joc scenic remarcabil, Cotimanis ne face sa il indragim din prima clipa in care il vedem.
În anul 2003 îi urmarim prestația în „Castelul“ și „Înșir-te mărgărite” și tot în același an, pentru rolul din „Procesul lui Kafka”, primește „Marele premiu al orasului Viena“. Bebe Cotimanis ne prezintă un adevarat regal actoricesc pe scena Teatrului Nottara în „Soțul păcălit” și „Nu se știe cum”, ambele roluri interpretate în stagiunea 2005.
După ce în 1990 îl admiram în „A 11-a Poruncă” și în 1992 în „Hotel de lux”, Cotimanis începe să fie ofertat de marii producatori străini. Cariera sa internațională începe în anul 2000 și îi aduce un rol în „Epicentrul”, îar în 2002 a jucat în „Amen”, unde îl interpretează pe Preeffer, în regia lui Costa Gavras. Numele său este regăsit alături de actori celebri precum Lance Henriksen și Deborah Kara Unger, când are un rol în „One Point O”.
În anul 2005, lucrează simultan la telenovela „Lacrimi de iubire” și la „15”, iar în 2006 filmează „Happy End” și „Daria, iubirea mea”. După anul 2008 îl revedem în serialele: „Doctor de mame” (2008) pe postul Acasă, „State de România” (2009) difuzat la Pro TV și „O nouă viață” (2013) difuzat în 2014 la postul Acasă.
Lucrează și în televiziune, asigurând „voice over-ul” în promovarea unor spoturi publicitare sau ca prezentator al unor emisiuni de divertisment la Pro tv, unde din 1995, vocea sa gravă, inconfundabilă, a devenit un brand.
În stagiunea 2014-2015, poate fi văzut la Teatrul Nottara în rolul Barney Daycash din comedia „Ultimul Don Juan” de Neil Simon, în regia lui Petre Bokor și în rolul Cavalerul di Ripafratta, din spectacolul „Hangița” lui Carlo Goldoni, semnat de Tino Geirun. Îl mai putem urmării în comedia „Un bărbat pentru Sara”, o piesă cu sute de reprezentaţii pe Broadway, care, din 13 septembrie 2014, este montată şi la Bucureşti, într-un spaţiu neconvenţional, la Grand Digiplex & More din Băneasa Shopping City. Comedia „Un bărbat pentru Sara”, a avut succes încă de la premieră. Alături de Bebe Cotimanis, joacă Emilia Popescu, Diana Cavallioti, Andi Vasluianu, şi Andreea Vasile.
„Nu mai vreau să fac piese dezvoltate pe orizontală, pentru că există o instanţă superioară care ne priveşte. Dacă vrei să faci un lucru nobil, trebuie să ai o discuţie cel puţin în trei. Aşa începem să privim ca nişte pui într-un cuib, în sus, pentru că de sus vine totul. Arta şi filmul trebuie neapărat să ne facă legătura asta fără de care nu putem trăi”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu