SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

miercuri, 17 martie 2021

 Astazi, actorul Dan Nutu implineste 77 de ani... 


 Adulat de public și de critică încă de la primele două filme în care a jucat „Cartierul veseliei” (1964) și „Duminică la ora 6” (1965), „idolul tinerei generații”, „frumosul nebun al marelui oraș”, James Dean al nostru, rebelul întotdeauna nemulțumit, grav, serios, taciturn, cinic, enigmatic, cel distribuit fatidic în roluri de tânăr UTC-ist ori de june prim (dar tot structurat-în film!-pe ideologia comunistă), actorul Dan Nuțu a fost cel care a cucerit, eminamente, publicul spectator al anilor 60-70, indiferent de vârstă sau de coeficientul intelectual.


Chiar dacă i-a plăcut enorm postura de vedetă în care a fost proiectat peste noapte („Am murit după film toată copilăria. Mă rugam la Dumnezeu să mă văd pe afiș, pe stâlpul de la Patria”), chiar dacă a simțit că e un mic zeu printre tineri, deși câștiga mai mult decât suficient, chiar dacă fetele erau toate înnebunite după el, într-o bună clipă s-a plictisit.


Așa spune el, dar poate mai degrabă postura și aerul de tânăr rebel din filme a transferat-o pe nesimțite în viață, sau poate așa i-a fost gena, structura interioară de veșnic nemulțumit de situația în care se află, bună sau rea.


„N-am plecat din motive politice, ci fiindcă totul devenise rutină în viața mea și asta mă speria. Mă speria teribil statul pe loc. În film aveam veșnic același rol de UTC-ist rebel, iar în teatru apăruse o plictiseală insuportabilă, când nu ai voie să improvizezi nici un pic”.


Începând să-și cultive ideea de-a pleca, profită de o ieșire cu Liviu Ciulei, la Berlin, în 1979, și nu se mai întoarce.


Ajunge în Statele Unite, consideră că este prea bătrân pentru actorie (avea 35 de ani și încercase câteva angajări, dar primise numai roluri de figurant), se convinge pe sine că munca, de orice factură, nu e o rușine și se apucă de taximetrie. Un actor de mare succes în țara sa, un muncitor oarecare în New York. Asta da discrepanță!


Dar Dan nu bagă faptul în sine în seamă, ia totul ca pe aventura vieții sale, refuză gândul întoarcerii vreodată în România, își spune mereu că nu are ce regreta, se căsătorește repede și face doi copii.


După taximetrie a făcut o școală de video, unde montează documentare, majoritatea originale de la BBC, pe care le refăcea pentru piața americană. În timp, și-a dat seama că Europa are o mai mare deschidere pentru filmele documentare decât America. În 2005 se mută cu soția la Berlin și organizează un atelier de documentare.


Revine în țară o dată (în 1991), iar, din 2005, de când se implică într-un proiect comun al canalului TV ARTE și (temporar) TYR 1, îi aduce pe tinerii creatori, care participă la Atelierul de Vară (Aristoteles Workshop), într-un loc deosebit de frumos la Vama Suceava.


Și totuși, în 2013, se întoarce pe platorurile de filmare jucând în pelicula românească „Puzzle” (regia Andrei Zincă) rolul unui bătrân orb. Cam așa și-a petrecut până acum anii și viața „durului-vulnerabil al anilor 60”, după cum îl creionează Tudor Caranfil.

Absolvă cursurile IATC, în 1966, este repartizat la Teatrul Bulandra din București, apoi la Teatrul Mic, și joacă în cunoscutele filme: „Diminețile unui băiat cuminte”, „Așa s-a născut legenda”, „Prea mic pentru un război atât de mare”, „Dincolo de nisipuri”, „Porțile albastre ale orașului”, „Ilustrate cu flori de câmp”, etc.



Sursa

Internet 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text