SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

duminică, 18 aprilie 2021

 Acum 48 de ani, în 16 aprilie 1973, avea loc premiera îndrăgitului film muzical "Veronica", regizat de Elisabeta Bostan. Filmul a fost lansat în cinematografele Gloria şi Patria din București.


Veronica (interpretată de Lulu Mihăescu) este o fetiţă care trăieşte într-o casă de copii şi căreia Zâna zânelor (interpretată de Margareta Pâslaru) îi dăruieşte, în ziua când împlineşte 5 ani, un cadou neobişnuit - o trăistuţă fermecată. Zâna îi spune Veronicăi că trăistuţa îi poate îndeplini orice dorinţă, dacă ea va fi cuminte, darnică, respectuoasă şi prietenoasă cu toţi cei din jurul ei. Fericită că are o asemenea trăistuţă, Veronica vrea să păstreze darul doar pentru ea, uitând ce-i promisese Zânei, dar trăistuţa este nemulţumită de comportamentul fetiţei şi pleacă. 


Veronica porneşte în căutarea ei şi ajunge într-o pădure fermecată, unde întâlneşte multe personaje din basme - Vulpea şireată (interpretată de Vasilica Tastaman), Motanul Dănilă (interpretat de Dem Rădulescu), Licuriciul, Şoricelul Aurică, iepuraşii, Corbul. Veronica se confruntă, pe parcursul călătoriei, cu situaţii în care personajele sunt rele, şirete sau mincinoase, dar şi cu personaje de la care învaţă ce sunt bunătatea, prietenia, munca şi curajul. Ajutată de noii ei prieteni, se întoarce la colegii ei mai bună, mai generoasă, iar trăistuţa revine la ea. Scenariul acestui film este semnat de Vasilica Istrate şi Elisabeta Bostan şi este inspirat de lumea fabulelor lui La Fontaine.


În film, Margareta Pâslaru joacă rolul Zânei şi pe cel al Educatoarei. Din distribuţia filmului mai fac parte Angela Moldovan şi George Mihăiţă.


Filmul a fost vizionat de 3.620.176 de spectatori în cinematografele din România, după cum atestă o situație a numărului de spectatori înregistrat de filmele românești de la data premierei și până la data de 31 decembrie 2014 alcătuită de Centrul Național al Cinematografiei.


Tot în 1973, a avut loc şi premiera filmului "Veronica se întoarce", continuarea peliculei "Veronica", la cinematografele Patria şi Favorit. În noua poveste, Veronica pleacă în pădure să-şi salveze răţuşca furată de Vulpea cea şireată.


Margareta Pâslaru şi-a amintit momente de la filmările celor două pelicule, când a lucrat cu foarte mulţi copii. "Viziunea doamnei Elisabeta Bostan aducea feeria muzicală pe marele ecran. Dânsa a devenit adevărata 'zână', ştia cum să lucreze cu cei mici, ceea ce nu-i simplu. Răbdarea şi înţelegerea au devenit şi pentru noi, actorii, grija zilnică", a declarat Margareta Pâslaru.


În ambele filme, artista a jucat dublu, respectiv triplu rol, deci era nevoie să treacă de la o stare la alta, de la un rol la altul. "Filmam separat scenele fiecărui personaj cântat, inclusiv la Studiourile Mosfilm, unde în 1966 filmasem şi coproducția 'Tunelul'. Îmi modulam intonaţia vocii, de la severitatea educatoarei, la suavitatea zânei, aducând apoi un aer maiestuos împărătesei furnicilor".


Personajele celor două filme au beneficiat de costume deosebite, care trimiteau spectatorul în lumea basmului, iar decorurile erau la fel de sugestive. "Am colaborat cu mulţi profesionişti: decoruri-seting - Giulio Tincu, costume - Nelly Merola, imaginea - Iulis Druckman, Ion Marinescu, sunet - A. Salamanian, machiaj - Gheorge Drăghici, coloana sonoră - orchestra de estradă a Radio România condusă de Sile Dinicu. Toţi ne-au inspirat, subliniind încă o dată viziunea doamnei Bostan şi a scenaristei Vasilica Istrate", a precizat Margareta Pâslaru.


Filmul "Veronica" a fost răsplătit cu Marele premiu "Delfinul de aur" la Teheran (1973), Premiul pentru cel mai bun film muzical la Moscova (1973), Premiu special al juriului în Spania (1973).

Sursa 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3754473777983998&id=438653199566089


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text