SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

duminică, 8 ianuarie 2023

 Despodobirea bradului de Crăciun 🌲


Sunt atât de multe bucuriile pe care le oferă Dumnezeu chiar și în vreme de durere, în greutatea pe care ai trecut-o, că nu-ți dai seama. Da, în necaz, dacă vei crede acest lucru, vei afla bucurie și alinare, chiar dacă pare o contradicție.


Atâta bucurie de pregătire pentru împodobirea bradului de Crăciun nu seamănă deloc cu momentul când acesta este despodobit și merge iarăși în dulap. Este un entuziasm așa de mare pentru prima ocazie și o atât de mare dezamăgire pentru cea de-a doua. De ce însă atâta dezamăgire? Dezamăgirea, la limitele depresiei de multe ori, are de-a face cu conștiința inutilității pentru dobândirea unei bucurii false în perioada sărbătorilor de iarnă. Este adevărat că dacă în acest an schimbarea dispoziției a fost asociată cu luminile artificiale, false, atunci vom simți și o dezamăgire pe măsură, un gol corespunzător.


Dacă observă cineva cu ce nepăsare și indispoziție se desfășoară scoaterea ornamentelor, va înțelege multe. S-a înșelat omul vrând să-și păcălească sinele său. Nu a fost și anul acesta acea lumină adevărată care într-adevăr luminează, entuziasmează, bucură pe om. Avem dreptul să căutăm și să ne dorim cu ardoare bucuria, pentru aceasta suntem plăsmuiți. Căutarea frumosului, a neprihănirii, a veseliei arată nostalgia după Dumnezeu. Sunt semne ale naturii noastre umane dinainte de căderea protopărinților noștri. Căutăm schimbarea, noul, înnoirea. Toate acestea se găsesc înlăuntrul existenței noastre. Însăși înfățișarea noastră îndeamnă la această reînnoire. Gândiți-vă că, prin Nașterea lui Iisus în peșteră, El binecuvântează și sfințește pământul, cu Botezul Lui în Iordan sfințește apele, adică toată creația se sfințește. Da, dar ce este trupul omului? Aceste două lucruri, pământ și apă. Însăși firea noastră este chemată la renaștere.


Toate acestea sunt valabile și lucrează în om când acesta le vrea. Însă omul caută bucuria în alte lumini, pământești, împodobite. Caută să găsească bucuria în ceva ușor și prosper și astfel primește o bucurie temporară și trecătoare. Nu merge la izvor să bea apă cristalină, ci alege apa murdară, iar apoi suferă pentru alegerea lui.


Este tragică darea de seamă când mărturisești că sărbătoarea Nașterii Domnului, Anul Nou, Boboteaza au fost ca niște zile obișnuite sau, și mai rău, „mai bine ar fi fost dacă nu ar fi venit”. Aceasta seamănă cu acel trecător care, deși se afla însetat și izvorul era în fața lui, nu-l vedea pentru că mergea cu capul aplecat. Sunt atât de multe bucuriile pe care le oferă Dumnezeu chiar și în vreme de durere, în greutatea pe care ai trecut-o, că nu-ți dai seama. Da, în necaz, dacă vei crede acest lucru, vei afla bucurie și alinare, chiar dacă pare o contradicție.


Este foarte greu în zilele noastre să trăiești adevărul, pentru că deja sunt multe lucrurile false în preajma noastră. Este nevoie de o mare luptă duhovnicească pentru a nu te trezi o victimă a consumerismului și a reclamelor. Este nevoie să trăiești Iubirea cea mare pentru a nu te pierde în atâtea lucruri atrăgătoare care sunt prezentate ca semne ale modernității și ale vieții contemporane. Această Iubire într-adevăr are nume ‒ este Hristos! S-a născut și Se va naște, S-a botezat și Se va boteza, până vom simți că toate le face din iubire pentru noi și ca să ne apropiem de El.


Perioada sărbătorilor a trecut, dar nu a trecut și viața noastră. Dacă totuși nu am câștigat „lupta”, nu am pierdut războiul. Nouă, tuturor, ni se dă prelungirea vieții pentru a căuta evenimentele acestea mântuitoare din nou. Să cercetăm scutecele din iesle și adâncul Iordanului! Hristos Se află întotdeauna cu o îmbrățișare deschisă, în semnul Crucii, pentru noi toți. Prin Cruce ne conduce la Înviere!


Sursa:

https://doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/despodobirea-bradului-de-craciun


Foto: Internet


Foto: Nicu D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text