Sanda Țăranu, nascuta pe 7 ianuarie 1939, se împarte între Breaza și București. Dacă iarna locuiește în București, în fiecare an, odată cu sosirea primăverii, frumoasa doamnă, care odinioară a fost emblema TVR, își mută reședința la Breaza, unde deține o căsuță de vis.
Este sprintenă, vioaie și nu prea acceptă ajutor. Preferă să se descurce singura în ciuda vârstei pe care o are. Dacă înainte își împărțea atribuțiile cu soțul ei, regretatul Nicolae Țăranu, prim solist al Teatrului de Operetă din Bucureşti, de 13 ani, de când a rămas văduvă, a luat totul pe umerii săi. Merge la piață, își face singură târguielile, casa este lună, gătește și își plătește singură facturile.
Problemele din pandemie nu au speriat-o, a încercat să se țină departe de informațiile alarmante de la știri și iată că nici măcar o mica raceală nu a atins-o pe superba doamnă. "Slavă Domnului, am fost foarte bine, nu am fost răcită, nu s-a pus problema de niciun virus. Mă feresc să aud știri din acestea care să-mi strice dispoziția. Eu ascult la radio muzică clasică, muzică de calitate și așa îi sfătuiesc pe toți. Râd un pic, dar cred că și acesta este un mod de a ține la distanță problemele de orice fel", ne-a mai spus doamna Sanda Țăranu. Peste câteva luni, în mai, când începe să se încălzească vremea, va merge la Breaza, acolo unde are o locuință superbă.
Casa, construită în 1910 şi cumpărată de familia ei în anii ‘70, este împrejmuită de o curte verde, cu gărduleţe din buxus (arbust ornamental), flori mov, iar în apropiere sunt livezi mici cu pomi fructiferi. E raiul pe pământ, aerul este curat, iar Sanda Țăranu are propria livadă și grădină din care își ia fructele și legumele.
A fost căsătorită cu Nicolae Ţăranu, cunoscut tenor al Operei din Bucureşti. În 1963, Sanda Ţăranu a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, pregătindu-se pentru o carieră de actriţă.În acelaşi an i se propune postul de crainică a Televiziunii Române, unde mai colaborase în studenţie, la diverse emisiuni.
A fost crainică la TVR până la Revoluţie, prezentând „Telejurnalul”, dar şi spectacole de varietăţi, festivaluri şi programe speciale ale Televiziunii în străinătate. A continuat să colaboreze şi după Revoluţie cu Televiziunea Română, ca narator al emisiunii „Teleenciclopedia”, ca traducător şi ca realizator al emisiunii „Un zâmbet pentru vârsta a treia”.
Sursa
https://www.facebook.com/100002729930235/posts/pfbid02jdvUzFGz8X9kmqTw7JEnjxjqzU4DPJ7ELhSt8Q2vtfk9cb187DzF6mTTrV8jyfkDl/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu