SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

vineri, 1 iulie 2011

Marlon Brando


2004 Moartea lui Marlon Brando



Marlon Brando, Jr. (3 aprilie 1924 – 1 iulie 2004) a fost un actor american câştigător al premiului Oscar, recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari actori de film ai secolului 20. S-a făcut remarcat mai ales datorită rolurilor din filmele Un tramvai numit dorinţă şi On the Waterfront, ambele regizate de către Elia Kazan la începutul anilor 1950. Stilul său actoricesc, combinat cu apariţiile sale publice ca outsider al Hollywood-ului anilor 1950 şi 1960, au avut o influenţă majoră asupra generaţiei de actori ce i-au urmat.
Ulterior, în ciuda unui anumite etichete de paria care i-a fost conferită, a interpretat la superlativul absolut, stabilind un nou standard estetic, rolul lui Vito Corleone din primul film din seria lui Francis Ford Coppola închinate unui boss mafiot, Naşul (The Godfather).

Marlon Brando a fost de asemenea un activist social puternic implicat, susţinând mai multe probleme, printre care şi cea a mişcării amerindienilor.
El a fost clasificat pe locul patru într-un clasament al actorilor americani de film ai tuturor timpurilor, întocmit de Institutul American de Film.


Filmografie



1950 - Bărbaţii (bărbaţi); lei: Kenneth "Ken" Wilcheck / "Bud"
1951 - Un tramvai numit dorinţă (A Streetcar Named Desire); rol: Stanley Kowalski
1952 - Viva Zapata; Rolul: Emiliano Zapata!
1953 - Julius Cezar (Julius Caesar); lei: Marc Anthony

1953 - Sălbaticul (The Wild One); lei: Johnny Strabler / Naratorul
1954 - Pe chei (On The Waterfront); lei: Terry Malloy (Premiul Oscar PENTRU CEL MAI bun actor)
1954 - Désirée; rol: Napoleon Bonaparte
1955 - Si baieti fete (băieţi şi păpuşi); lei: Sky Masterson
1956 - Mica ceainărie (Ceainarie a lunei august); lei: Sakini
1957 - Sayonara; lei: Mr. Lloyd "Ace" Gruver, USAF
1958 - Leii Tineri (Young Lions); lei: Lt. Christian Diestl
1959 - Orfeu version Infern (Fugitive Kind); lei: Valentine "Snakeskin" Xavier
1961 - One-Eyed Jacks; lei: Rio
1962 - Revolta de pe Bounty (Revolta de pe Bounty); lei: prima Lt. Fletcher Christian
1963 - Americanul urat (american Ugly); lei: Ambasadorul Carter Harrison MacWhite
1964 - poveste de culcare; lei: Freddy Benson
1965 - Misiune sinucigaşă (Morituri); rol: Robert Crain
1966 - Urmărirea (Chase); lei: Şeriful Calder
1966 - Appaloosa (Appaloosa); lei: Matt Fletcher
1967 - Contesa din Hong Kong (A Contesa din Hong Kong); lei: Ogden Mears
1967 - Imagini Intr-ONU ochi de aur (Reflections într-un ochi de aur); lei: Maj Weldon Penderton
1968 - Candy; lei: Grindl
1968 - Noaptea în ziua următoare; lei: Şoferul
1969 - Pretul Libertăţii (Queimada!); lei: Sir William Walker
1972 - Vizitatorii nocturni (Nightcomers); lei: Peter Quint
1972 - Naşul (The Godfather); rol: Don Vito Corleone (Premiul Oscar pentru cel mai bun actor)
1972 - Ultimul Tango la Paris (The Last Tango in Paris); rol: Paul
1976 - Reglare de conturi (Missouri Breaks); lei: Robert E. Lee Clayton
1978 - Superman; rol: Jor-El
1979 - Apocalipsul acum (Apocalypse Now); rol: Colonelul Walter E. Kurtz
1980 - Formula (Formula); lei: Adam Steiffel
1989 - Un Anotimp Alb si uscat (A Dry Sezonul alb); lei: Ian McKenzie
1990 - Novicele (bobocilor); lei: Carmine Sabatini
1992 - Cristofor Columb (Cristofor Columb: Discovery); lei: Tomás de Torquemada
1995 - Don Juan DeMarco; lei: Dr. Jack Mickler
1996 - Insula doctorului Moreau (Insula Dr. Moreau); lei: Dr. Moreau
1997 - Pretul morţii (Viteazul); lei: McCarthy
1998 - Bani de-a Gata (gratuit ce bani); lei: Warden Sven "Swede" Sorenson
2001 - Scor final (Scor); lei: Max


De-a lungul carierei sale, el a fost nominalizat pentru opt premii Oscar, castigand doua - "On the Waterfront" (1954) şi "The Godfather" (1972). Brando a refuzat premiul Oscar pentru Cel mai bun actor său în filmul , "Nasul" 1972. El apare pe maneca la partea din faţă a albumului Beatles "Sgt clasic. Pepper Lonely Hearts lui Band Club ca "Johnny" în "Wild One". A fost clasat pe locul # 13 în Empire (UK) revista "Top 100 staruri de cinema din toate timpurile" şi a fost clasat pe locul # 12 in Entertainment Weekly Top 100 animatori din toate timpurile.

Cauza morţii: fibroză pulmonară, o boala care implica cicatrizarea plămânilor.

Îngroparea: Incinerat, Cenusa împrăştiata. Mai exact: Ashes împrăştiate în mai multe locaţii, în special Tahiti şi Death Valley, California. Un prieten apropiat, actorul Wally Cox,de asemenea,a împrăştiat în locaţia Valea Mortii, în acelaşi timp.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text