SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

marți, 25 septembrie 2012

Im Memoriam Ileana Sararoiu

Ileana Sararoiu, una dintre cele mari mari cantarete de muzica populara, s-a nascut la 25 septembrie 1936, in localitatea Valea Voievozilor, din judetul Dambovita.
Ileana Sararoiu, nascuta Elena Sararoiu, era si este recunoscuta pentru frumusetea cantecelor si a modului in care a reusit sa transmita mesajul pieselor catre oameni.
Maria Tanase, Maria Lataretu si Ileana Sararoiu alcatuiesc trioul etern al muzicii populare romanesti. Se spune ca aceste trei interprete nu vor putea fi egalate niciodata.
Ileana Sararoiu este o legenda, atat la propriu cat si la figurat. Este o legenda a muzicii populare, dar si o legenda prin prisma mortii sale.
Copilaria i-a fost marcata de lipsurile financiare. In familia lui Vasile si a Joitei Sararoiu nu exista alta bogatie decat cea sufleteasca, iar scoala trebuia sa asigure o meserie sigura.
Dintre cei patru frati, doar Ileana a fost o fire artistica. I-a placut cantul popular de mica, asa ca satenii o vedeau deseori pe scena Caminului Cultural.
La 14 ani, Ileana Sararoiu incepea sa scoata capul in lume. Intai la Targoviste, unde debuteaza la Casa de Cultura si-si incheie studiile la Scoala populara de Arta.
Apoi ia drumul Bucurestiului, orasul in care o voce ca a ei nu putea fi trecuta cu vederea.
Aici, la sugestia lui Harry Negrin, Ileana Sararoiu ajunge la Teatrul `Ion Vasilescu`.
Activeaza apoi in cadrul Ansamblului de cantece si dansuri al D.G.S.M. si Ansamblului Aviatiei, iar din anul 1964 la Ansamblul `Ciocarlia`. A fost colaboratoare a Radioteleviziunii Romane.
Face prima imprimare in 1964, la Radio Bucuresti, iar in 1966 lanseaza primul disc la casa de discuri Electrecord.
Iubita si adorata de artisti si de oamenii simpli, deopotriva, Ileana Saraoiu sustine numereoase turnee in tara si in strainatate.
Toti interpretii de muzica populara o iau drept exemplu si au doar cuvinte de lauda la adresa ei.
Totusi, legenda Ileana Sararoiu ascunde si aspecte mai putin cunoscte publicului larg, despre care multi vorbesc, dar nimeni nu confirma.
Ileana Saraoiu suferea inca din tinerete de anevrism cerebral si avea dureri groaznice de cap. O operatie facuta la timp i-ar fi putut prelungi viata, insa artista s-a ferit sa ajunga la bisturiu.
Isi sfida moartea cantand.
Se spune ca Ileana Sararoiu era obsedata de felul in care arata si ca urma tot felul de cure drastice de slabire, iar cand era obosita, consuma cantitati impresionante de cafea ca sa poata ramane treaza.
Nu se stie daca aceste vorbe sunt adevarate sau lumea le-a inventat ca sa faca din Ileana Sararoiu un mit.
Cert este ca Ileana Sararoiu stia sa asculte pe oricine si sa dea un sfat bun. Regretatul Ion Dolanescu spunea despre Ileana ca era o femeie dinamica, ambitioasa si constienta de talentul cu care a fost inzestrata.
La randul ei, cantareata Aneta Stan si-o amintea pe Ileana Sararoiu ca fiind o femeie frumoasa, atragatoare, careia ii placea sa fie admirata.
Legenda Ilenei Sararoiu a prins contur abia dupa moartea ei, la 12 mai 1979.
Benone Sinulescu fusese invitat sa cante la o nunta in Calarasi, dar din cauza programului incarcat a fost nevoit sa refuze.
In schimb, le-a sugerat mirilor sa o cheme pe Ileana Sararoiu, ceea ce s-a si intamplat.
Ileana Sararoiu canta pe scena, la nunta, cand, deodata, s-a prabusit la pamant. A fost transportata la morga orasului, unde i s-a facut autopsia. Apoi a fost adusa la Capela Cimitirului Sfanta Vineri din Bucuresti si a fost ingropata in mare graba in cimitir.
La o saptamana dupa inmormantare, fratele Ilenei Sararoiu a deshumat-o, intrucat mormantul ei se afla la cativa pasi de veceul public.
Dorind un loc de vecie cumsecade pentru Ileana Sararoiu, fratele acesteia a mutat-o in alt mormant.
Disparitia prea brusca si misterul deshumarii la citeva zile de la deces au fost motive suficient de bune pentru a tese o poveste incredibila.
Se spune ca la deshumare, Ileana Sararoiu a fost gasita rasucita in sicriu si cu parul smuls. Astfel au concluzionat unii ca artista a fost inmormantata de vie, desi era in moarte clinica.
Apropiatii Ilenei Sararoiu dezmint legenda mortii clinice, intrucat artista a fost imbalsamata cu formol si i se facuse autopsie.
Nu ar fi fost posibil ca in trupul interpretei sa mai fi palpait vreun strop de viata, dupa autopsie si imbalsamare cu formol. Cauza decesului, stabilita de medicul legist: accident vascular cerebral.
In graba organizarii celor crestinesti, li s-a spus groparilor ca mormintul sa fie cit mai aproape de intrarea in cimitir.
Nimeni nu si-a dat seama atunci ca, astfel, Ileana va avea locul de veci exact langa... wc. Acesta este motivul pentru care familia a cerut deshumarea, nicidecum supozitia conform careia femeia nu ar fi murit `de tot`.
Unii spun ca o cumnata a lui Ceausescu ar fi miscat rotitele birocratice, altii ca Europa Libera ar fi luat pozitie fata de alegerea locului de veci de langa wc.
Fratele Ilenei Sararoiu a precizat, intr-un interviu, ca nu stie de unde a pornit zvonul ca artista a fost ingropata de vie, pentru ca dupa deshumare capacul sicriului nu a fost deschis, ci a fost introdus in alt mormant exact asa cum fusese scos. Prin urmare, nimeni nu a putut vedea cum arata Ileana Sararoiu dupa inmormantare.
Ileana Sararoiu nu a fost rasfatata cu premii, dar a ramas in memoria colegilor si a publicului drept `Regina neincoronata a cintecului de circiuma`, indiferent daca acesta insemna muzica populara, romanta, muzica usoara romaneasca sau internationala. De asemenea, i se spunea si `Crizantema de aur` a muzicii romanesti.
L.G.
 
Sursa:
 http://www.bestmusic.ro/ileana-sararoiu/biografie-ileana-sararoiu/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text