SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

sâmbătă, 11 ianuarie 2014

La multi ani Eugen Emeric din Galati , viata sa iti daruiasca numai bucurii si cer senin iar implinirile sa iti lumineze sufletul !




La ceas aniversar, Eugen Emeric Chvala, prins “ În spatele oglinzii “15 JAN 2013 BY M.GURZA, COMMENTS OFF

“Eu sunt doar o lacrimă …“. Eugen Emeric Chvala
***
Eugen Emeric Chvala, poet, promotor cultural, interesat de cultură, jurnalist,  un meloman incurabil.
Volumul de debut În spatele oglinzii  al poetului Eugen Emeric Chvala, aparut la Editura Mușatinia, Roman, 2013, prin bunavoința doamnei editor și director, Emilia Țuțuianu,  ni-l înfăţişează pe autor aşa cum este, ascuns în spatele oglinzilor, cu:sufletu-mi greu se-odihneşte pe ţărm/nisip numărând/ clipe de scrum/.
Trecerea timpului ,,îl cerne”, cum însăşi autorul se destăinuie: „mă cerne mereu/ şi marea mă-ntreabă mereu/ de sunt eu…
Preocuparea existenţială firească în lumea celor ce stăpânesc cuvântul. Un suflet ce freamătă la fiecare adiere a frunzelor, ce lăcrimează tăcut copleşit de reaua întocmire a lumii. Ştie să dăruiască, ne vorbeşte la un moment dat de egoism, dar un altfel de egoism… De la care avem ce învăţa. Să nu fim indiferenţi, să arătăm tuturor că ne pasă. Eugen Emeric Chvala scrie dintr-un plin sufletesc, este ca o apă curată de izvor ce doreşte a ne chema să ne privim chipurile obosite şi frământate.
De o sinceritate dezarmantă, înconjurat de familie, unde îşi găseşte mereu echilibrul, ştie să înfrunte vremurile prin puterea cuvântului. Fiorul liric, apropierea de divinitate îl fac tot mai puternic. Are tăria de a dărui din pacea sa, puţina lumină celor din jur. De la suflet la suflet. Iubirea ce îl împresoară la fiecare vers, nu este una carnală, ci una pentru oameni, pentru sufletele răvăşite de vremuri…,,să te iubesc…nu pot / o ştii prea bine / mai lasă-mă să cresc / să mă cunosc pe mine // să te sărut…aş vrea / dar nu ştiu cum / şi, recunosc…o vreau demult /aşa cum pasul îţi doreşte drum // să te privesc…ei ,da / te soarbe-adânc chiar inima /lacrimi firave îmi mijesc / deşi nu ştiu de vrei…ori ba….”
   Are un stil aparte, inedit în felul în care aşează vorbele, iar sufletul său sensibil vibrează pe acorduri de imnuri cereşti. Şi nu i se poate imputa nimic. O inocenţă lirică te cuprinde încă de la cunoaşterea poesis-lui său,ce ne aduce zâmbet, tandreţe. Putem vorbi de poezie, de o proză poetică? Autorul scrie aşa cum simte, cu sufletul. Atunci când scrie, devine pasăre…doar el purtat de vremi spre eternitate.

Aşa cum însăşi declara, din dragoste pentru cei dragi;  ,,sunt un tip foarte căsătoritşi cum dragostea a fost cea care m-a unit cu Liliana, o foarte iubesc aşa cum îmi foarte ador cei doi copii: Alexandra şi Loredana… orice listă de daruri aş face, ar începe cu ele, cu mama mea Maria, cu sora mea Mariana şi… de aici lista ar căpăta proporţii nebănuite … iubesc viaţa şi oamenii… nu e un secret…”
…”Era o zi cu o însemnătate anume… aleasă parcă de destinul meu – 15.01.1988…a fost prima întâlnire oficială, ziua în care am şi cerut-o în căsătorie, ziua în care a şi răspuns „DA” iubirii mele …şi clipele trec, şi anii se duc frumos…”(Eugen Emeric Chvala)
Da…nu este un secret, Eugen iubeşte oamenii, și familia sa reprezintă forța și puterea de a pășii cu smerenie și dragoste, spre timpul ce se scurge…
Prețuiește fiecare clipă, este doar lacrimăzambet,  știind ca “veșnicia stă ascunsă într-o clipă“.
Un prinos adus IUBIRII din IUBIRE!
Să-i urăm succes pentru debutul său literar şi fie ca aceasta zi specială , să-i aducă zâmbet și lumină în suflet…
Mariana Gurza
Timișoara
15 Ianuarie 2013

 Sursa:

2 comentarii:

  1. Am fost, sunt si nu voi inceta niciodata sa fiu ... asa cum sunt ! Indiferent ce ganduri, pareri, cuvine au fost si vor mai fi aduse de vanturi si ploi.
    In viata publica am cunoscut un amalgam de oameni si trairi, Voi pastra in suflet doar frumosul !
    In acest frumos , tu Cory ai un loc special si iti multumesc pentru tot si toate cate au fost si vor mai fi !

    RăspundețiȘtergere

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text