SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

sâmbătă, 30 iulie 2022

 ...Poveste de suflet: -MAMA VITREGĂ -

,,...A doua soție a tatălui meu a apărut într-o zi cu un kilogram de bomboane și doi câini.

Sora mea și cu mine am privit-o îngroziți, prietenii noștri ne povestiseră atât de multe despre cât de rele erau mamele vitrege, încât nici nu i-am spus mulțumesc.

Departe de a fi jignită, ea a zâmbit și nu a încetat niciodată să o mai facă.

Era o femeie frumoasă, cu fața maternă și părul blond.

Tatăl meu ne-a prezentat-o ​​și ne-a spus că va fi noua noastră mamă.

Eram prea mic pentru a înțelege cât de inconfortabil trebuie să se fi simțit.

Tăcerea a fost întâmpinarea noastră.

S-au căsătorit civil și s-a mutat aproape imediat în casa noastră.

Casa fusese afundată în întunericul doliului și deja ne obișnuisem.

Primul lucru pe care l-a făcut în ziua în care a sosit a fost să lase soarele să intre. Și să pună muzică.

Îmi amintesc de fața pe care a făcut-o sora mea când a auzit muzica și a trebuit să-și acopere ochii când soarele a lovit-o complet pe față.

Neînțelegere, a fost ceea ce am văzut în ea.

A făcut o curățenie temeinică a tuturor camerelor, atât de minuțioasă și detaliată încât un rege s-ar fi simțit ca acasă.

A umplut rafturile cu cărți și, când a trecut pe lângă tabloul mamei în sufragerie, am crezut că o va îndepărta, dar nu a făcut-o, doar l-a curățat de praf și l-a așezat corect.

În acea zi am acceptat-o ​​și în acea zi cursul destinului meu s-a schimbat.

Dar nu puteam să o Iubesc

Bucătăria era punctul forte al ei și era mereu ocupată cu pregătirea unor feluri de mâncare ciudate, umplând masa cu delicatese pe care niciunul dintre noi nu le încercase vreodată. Așa a câștigat inima tatălui meu, iar sora mea și-a lăsat neîncrederea și i-a vorbit.

După un an ne-am amintit cu greu de cumplita boală a mamei noastre, deși ar fi imposibil să uităm de ea, imaginea ei a continuat să domine în casă

Deși o iubim, nu am numit-o niciodată mama, dar nici ea nu a cerut-o.

Ea ne-a câștigat încrederea și a fost acolo ori de câte ori aveam nevoie de sfaturi și ne-a acoperit când micile greșeli îl înfuriau pe tata.

Așa că au trecut câțiva ani și într-o zi tata nu s-a mai întors de la serviciu.

A petrecut ore întregi la telefon, întrebând colegii despre el.

A doua moarte a copilăriei noastre ne-a pus în fața realității vieții și că nimic nu este pentru totdeauna.

După înmormântare și cu teama teribilă pe care nu am împărtășit-o mamei noastre vitrege, ne-am pregătit să din duși într-o instituție pentru minori.

Dar nu a plecat, a rămas la fel ca în timp ce trăia tatăl meu, sau chiar mai bine.

A lucrat cu jumătate de normă  și a încercat să ne ușureze durerea cum a putut.

Era mereu grijulie și atentă cu noi.

Într-o zi  am întrebat-o unde este mingea mea de fotbal și a căutat-o ​​cu un zâmbet uriaș.

Mi-a dat-o și în timp ce mergeam spre ușă mi-a spus.

_ Dacă nu vrei să joci singur eu sunt aici..

_Păi ..am spus ridicându-mi umerii.

Am ieșit în curte și m-am jucat o vreme împotriva zidului care ne împărțea pământul.

În cele din urmă mi-am dat seama că sora mea nu se va juca cu mine și am decis să o chem pe mama vitregă.

Se așteaptă aparent, deoarece a apărut zâmbitoare urmată de cățeii ei și a început să atingă mingea fără pricepere, dar râzând ca un copil.

Am jucat mult timp și apoi mi-a spus să intru să mănânc ceva.

Micul dejun și gustările ei au fost spectaculoase, deși nu avea prea multe, a reușit să coloreze masa.

Din acea zi, s-a născut în mine un sentiment foarte asemănător cu dragostea, am acceptat-o ​​ca pe mama mea.

Și nu mi-a fost frică să nu mă înșel.

Sora mea a văzut schimbarea atitudinii mele și, deși cu mai multă prudență, a început să o vadă cu alți ochi.

Așadar, înainte de sfârșitul acelui an, amândoi am simțit o dragoste imensă pentru ea, deși nu i-am spus-o niciodată.

Ea și-a dat seama de schimbarea noastră și s-a alăturat cu o căldură și sinceritate care a ajuns să ne câștige.

Când mi-am terminat studiile, nu am crezut că pot continua,deoarece venitul nostru, nu era foarte mare.

Dar a economist în acei ani și m-a înscris la facultate fără să-mi spună.

În ziua în care am aflat am plâns de bucurie, iar sora mea m-a îmbrățișat emoționată.

Sora mea a continuat să studieze în oraș și s-a format ca asistentă medicală.

Am plecat cu sentimentul că sunt dator pentru totdeauna și cu atât mai mult având în vedere că nu era mama noastra și că putea pleca și uita de noi când a murit tatăl meu.

Dar nu numai că nu a plecat, dar a rămas și a fost mama pe care nu ne-am imaginat-o niciodată.

Au trecut ani de la acele zile, mi-am luat diploma și am început să profesez ca avocat, având mereu contact cu sora mea și a doua mamă.

Când a împlinit cinzeci și trei de ani s-a îmbolnăvit, am locuit la câțiva kilometri distanță, dar m-am mutat pentru a o însoți.

Eu și sora mea am asistat-o ​​pe rând, dar raportul medical nu a fost încurajator.

Ea o sa moara... știind asta.

Deși mai tristă și fără forță, ea a zâmbit și ne-a făcut să promitem ca nu plângem dupa ea, a preferat râsul.

Am îngropat-o într-o zi de luni, la începutul verii, nu a vrut să o pună lângă tatăl meu, a spus că acest loc aparține mamei noastre.

Ea însăși a ales un loc discret sub copaci.

Mergem din când în când să-i vizităm, pe toți trei.

La mormântul mamei îi lăsăm întotdeauna trandafirii roșii preferați, la tata citim ziarul, în principal glumele, ceea ce el citea cel mai mult. Și pe mormântul mamei noastre vitrege, ultima din viața noastră, am pus bomboane.

A vrut așa.

A doua șansă nu este adesea bună.

Dar, din când în când, vin în viața noastră oameni incredibili care ocupă un loc în inimile noastre și nu-l mai părăsesc niciodată.

Deși au dispărut."

Sursa :Poveste de suflet


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text