SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

luni, 8 august 2022






 Supergenii: 5 cei mai tineri oameni care și-au luat doctoratul


Motivele pentru care unii oameni se dedică studiului riguros pot varia; unii speră să aibă un CV cu care să iasă în evidență, iar alții pur și simplu adoră ceea ce fac. Oricare ar fi motivația, alegerea drumului potrivit este un proces dificil, însă, în cele din urmă, plin de satisfacții.


Mai sunt, însă, și oamenii care par născuți ca să studieze: geniile care intră la facultate la vârsta la care un om de rând abia deschide abecedarul. Ca să ilustrăm acest lucru, îți prezentăm o listă cu cei mai tineri oameni care au obținut titlul de doctor.


1

Norbert Wiener, doctor la 17 ani


Norbert Wiener și-a luat diploma de licență în matematică la Colegiul Tufts (astăzi, Universitatea Tufts) în 1909, pe când avea doar 14 ani. Adolescentul nu a încercat imediat să obțină diploma de doctor în același domeniu.


În schimb, a studiat filosofia și zoologia, iar abia apoi s-a întors la matematică. În 1912, la vârsta de doar 17 ani, Weiner a obținut titlul de doctor în logică matematică la Universitatea Harvard.


A activat ca jurnalist pentru puțin timp, după care a lucrat la automatizarea tunurilor antiaeriene în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Însă Weiner este ținut minte pentru munca sa de pionierat în domeniul ciberneticii.


Cibernetica se preocupă de ideea de feedback și are consecințe în organizarea societății, în filosofie, inginerie, biologie și în multe alte domenii. Iată ce spunea Wiener:


„Să trăiești eficient înseamnă să ai informația corespunzătoare. Astfel, comunicarea și controlul țin de esența vieții interioare a omului, așa cum țin și de viața lui în societate.”


2

Ruth Lawrence, doctor la 17 ani


În 1985, la vârsta fragedă de 13 ani, Ruth Lawrence a absolvit Universitatea Oxford, specializarea matematică. Anul următor, a obținut a doua diplomă, de data aceasta în fizică, urmată de un doctorat în matematică în 1989, când avea doar 17 ani.


După ce a petrecut o vreme la Harvard ca profesor debutant și la Universitatea din Michigan ca profesor asociat, Lawrence s-a mutat în Israel. Acolo, a devenit profesor asociat la Universitatea din Ierusalim.


Lawrence a primit recunoaștere pentru munca ei în domeniile topologiei algebrice și al teoriei nodurilor, însă a ajuns să regrete anii pierduți ai copilăriei, afirmând că nu-și va supune copilul acelorași rigori academice.


„Apreciez enorm efortul depus de tatăl meu. Sunt foarte recunoscătoare pentru tot ce a făcut pentru mine. Acum pot să văd că este foarte dificil să fii părinte”, avea să afirme Lawrence mai târziu.


Din fericire, cei mai mulți studenți nu se confruntă cu aceleași provocări și presiuni și cu aceeași atenție din partea mass-media ca Lawrence.


3

Balamurali Ambati, doctor la 17 ani


Balamurali Ambati, american de origine indiană, făcea analize matematice când avea doar patru ani și devenea coautor al unei cărți despre SIDA la numai 11 ani. La vârsta de 13 ani, a absolvit Universitatea din New York.


În 1995, când avea 17 ani, a absolvit Facultatea de Medicină în New York, devenind cel mai tânăr medic din lume (și deținător al recordului Guinness).


Ambati și-a terminat pregătirea medicală la vârsta de 24 de ani, devenind o „anomalie” în acest domeniu – cei mai mulți doctori își termină pregătirea după ce împlinesc 30 de ani.


Ambati este mulțumit de munca sa și spune că faptul că și-a terminat pregătirea atât de repede i-a lăsat timp pentru alte experiențe. Este clar că secretul este motivația, iar studiile lui Ambati au dat roade.


Ambati afirmă că este încântat de carieră și că îi place foarte mult să fie oftalmolog.


„Ai de-a face cu tot felul de boli, faci operații interesante, vezi pacienți de toate vârstele… Nu există alt domeniu în care aș putea face transplanturi, monta proteze, răspunde la urgențe și lucra în lumea întreagă. De asemenea, fac și cercetări medicale. Este o combinație excelentă”, afirmă acest tânăr genial.


4

Kim Ung-Yong, doctor la 15 ani


Imaginează-ți cum ar fi să fii student invitat la o universitate la vârsta de trei ani și să fii invitat să faci cercetări pentru NASA la vârsta de opt ani! Este destul de conceput așa ceva.


Însă fostul copil-minune sud-coreean Kim Ung-Yong nu trebuie să-și imagineze; pentru el, a fost o realitate. Însă cei zece ani petrecuți la NASA nu au fost tocmai fericiți.


„Am trăit ca un robot: mă trezeam, rezolvam ecuația zilei, mâncam, dormeam și o luam de la început. Eram singur și nu aveam prieteni”, avea să afirme Kim, adăugând că în tot acel timp i-a fost dor de mama sa.


Născut în 1963, Kim și-a luat doctoratul la vârsta de 15 ani și a intrat în Cartea Recordurilor drept „omul cu cel mai mare IQ din lume”. Însă Kim spune că succesul academic nu dă măsura unei persoane.


„Societatea nu ar trebui să judece un om după standarde unilaterale. Cu toții avem un anumit nivel de învățare, speranțe, talente și visuri diferite și ar trebui să respectăm asta”, a spus el într-un interviu.


Kim, care acum lucrează la Universitatea Națională Chungbuk, spune că lucrează în domeniul în care și-a dorit să lucreze. Se declară fericit și, până la urmă, asta e tot ce contează.


5

Karl Witte, doctor la 13 ani


Născut în 1800, Karl Witte vorbea cinci limbi pe când avea doar nouă ani. Și-a luat doctoratul în filosofie la Universitatea Giessen la numai 13 ani, un record mondial care stă în picioare și astăzi.


Poate că Witte ar fi devenit avocat, și se pare că a călătorit în Italia în 1818 chiar în acest scop, însă dragostea pentru cărți l-a purtat într-o direcție diferită: Witte s-a îndrăgostit în special de poemele lui Dante și a devenit specialist în textele autorului italian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text