SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

marți, 2 august 2022

 Ziua bună să vă fie!


      “Ai băut apă astăzi?”… cam aceasta ar trebui să fie întrebarea pe care să ne-o punem in fiecare zi, nu contează ce zi, ce anotimp este! 


       Pentru că primesc foarte des întrebări de genul: 

          ”Când să beau apă?”

          “Câtă apă să beau pe zi?”

sau    “Nu-mi place apa, nu pot să beau apă!” 

            “Nu am băut apă suficientă astăzi !” Ce înseamnă “suficient”, “ mult/ puțin “ când vine vorba de apă! 

Recunosc, sunt multe întrebări de genul acesta pe care le primesc zilnic de la clienții mei! 

            Sper că prin rândurile de mai jos fiecare să-și găsească răspunsul! 😉


          Povestea apei... ”apa noastră cea de toate zilele”! Ce ziceți, ne începem ziua cu un pahar de... APĂ!? 

           Da, așa ar fi corect și sănătos, în fiecare dimineață, la trezire să bem un pahar de apă, la temperatura camerei, băută cu înghițituri mici, plimbată prin cavitatea bucală, pentru că de aici și așa se face o hidratare corectă! 

          Cum se bea apa⁉️ Nu se bea repede și așa gâl, gâl, gâl... pui sticla/paharul la gură și gata, ai băut porția de apă - NU e bine, nu e corect! Beți încet si cu înghițituri mici, un pahar de apă pe stomacul gol pentru a “ trezi “ la prima oră ( dimineața ) peristaltism ( mișcarea intestinelor ) pentru a porni digestia și pentru “ a trezi “ organismul! Acest obicei de a bea apă la prima ora este foarte important în special pentru cei care suferă de constipație!!! Lipsa apei din dietă și lipsa fibrelor ( legume, fructe, cereale integrale ) - duc la constipație cronică ❗️❗️❗️


          Câtă apă se bea⁉️ Apa este un element indispensabil - putem trăi fără mâncare până la 40 de zile dar nu putem trăi fără apă mai mult de cca. 3 zile!!! 60% din greutatea noastră corporală este apă! 

          Aportul corect de apă zilnic, pentru un organism sănătos este de 35-40 ml apă / kg corp. Deci o persoană adultă care cântărește 60 kg are nevoie in medie de 2,4 l apă/zi!

Nu înseamnă ca trebuie să stai cu sticla/paharul lângă  tine, chiar dacă băutul apei trebuie da fie un obicei sănătos pe care să-l învățam de mici! 

           Unde găsim apă⁉️

🔹 în sticla/paharul de apa chioara, simplă, plată cum vreți voi sa-i spuneți ( aceasta e cea mai sigură si mai sănătoasă sursă), care ar trebui sa provină dintr-o “sursă controlată”, curată și să conțină sărurile și mineralele esențiale. Ex. Apa minerală naturală, 

Atenție - a nu se confunda cu apa minerală cu gaz - îmbogățită cu dioxid de carbon, asta-i sifon... și adesea baloneaza fără rost!!!


🔹apa din fructe și legume (adesea afirmăm “mănâncă-ți apa”!) deoarece sunt foarte multe fructe si legume care conțin peste 70% apă - roșii, castraveți, pepene verde, ardei, căpșuni, țelina tulpină etc... deci o parte din apă practic “ o mâncam “ pe parcursul zilei, cca. 900 ml apă / zi provine din astfel de surse! 


🔹 1000 -1200 ml de apă o aducem in organism prin diverse băuturi (apa, lapte, ceai, cafea, supa/ciorba ) sa nu fie însa îndulcite!!! Fără sucuri și fără băuturi carbogazoase!!!


🔹 cam 300 ml de apă produce un organism sănătos prin reacțiile sale metabolice 


         Astfel dacă vom face un calcul atent ne dăm seama că ajungem “ să bem” foarte simplu peste 2 l de apă /zi! Vedeți că în teorie nu e atât de greu 😉?! Să bei 2,5 l apă / zi a devenit un mit, un clișeu ce vreți voi să fie... dar nu este o regulă și nu se aplică tuturor! 


         Să beau sau să nu beau apă în timpul mesei⁉️ asta-i întrebarea cea mai frecventă pe care am auzit-o! Ei bine, răspunsul este împărțit în două categorii de studii, ambele sănătoase și acceptate pentru că în final duc la același  lucru - aport de apă în organism: 


🔹să bei apă înainte și după masă - corect - înainte pentru că umpli stomacul și mănânci mai puțin, să bei după masă pentru a ajuta digestia, corect!


DAR


🔹să bei apă în timpul mesei - da, și acest obicei, susțin studiile, este corect pentru că astfel ajungem să hidratăm fibrele din mancare, să facem o digestie corespunzătoare și să prevenim constipația!!! Bând apă in timpul mesei, fibrele alimentare acționează ca un burete fapt care duce la senzația de sațietate - te saturi mai repede! Corect! 


           Indiferent cum, când și unde bei apă - important este să bem apă - legătura dintre, apă, hidratare corectă și slăbit este evidentă!!! Apa este esențială intr-un stil de viață sănătos!

Atenție ❗️❗️❗️la sare, zahăr și făinoase care provoacă retenție de apă în organism, ceea ce ne face să părem “ pufoși “, să “ tragem “ greu la cântar... iar după o vârsta retenția de apa este strâns legată de boli cardiovasculare, tensiune arterială și alte afectiuni cronice!


Câteva semne că nu bei suficientă apă:


🔻 te simți obosit, adesea ai dureri de cap sau dureri musculare


🔻 ești constipat 


🔻 respirație urât mirositoare și uscăciunea gurii 


Cum fac  “să nu uit să beau apă “⁉️


❗️țineți la îndemână sticle mici, pahare de apă

❗️mâncați suficiente legume și fructe

❗️alegeți măcar o data /zi un bol de supă sau ciorbă

❗️beți ceai sau limonadă ( apa vitaminizată ) fără zahăr dacă nu va place apa chioară!

❗️❗️❗️evitați sucuri de fructe și sucuri acidulate care conțin zahăr - excesul de zahăr îngrășa și deshidratează organismul, încetinește arderile! 


            Ce ar trebui să știu și să nu uit niciodată - să mă conving că apa este sănătoasă și trebuie să fie un obicei zilnic❗️


Oricând aveți nevoie de sfaturi, sau pentru un Meniu personalizat, vă aștept oricând să povestim in privat! 


             Zi minunată să aveți, rămâneți sănătoși și frumoși... nu uitați să beți apă!😉


#nutritionist

#dietapersonalizata 


foto credit @instapic, text & foto 3. Anetta Coman





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text