SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

marți, 2 august 2022


 „Toamna-mi îneacă sufletul în fum.../Toamna-mi poartă-n suflet roiuri de frunzare.” Oooo, nu, nu, toamna este încă departe, bucurați-vă de voluptatea unui anotimp al focului mistuitor, dar noi ne pregătim, cu „binecuvântarea” doamnei Margareta Labiș, pornim din nou la drum, pentru încă o ediție a FESTIVALULUI NAȚIONAL DE POEZIE „NICOLAE LABIȘ“, Ediția a 54-a - 2022. Suceava - Mălini - Fălticeni. Anul acesta cu o premieră, o nouă secție pe lângă cea clasică: Cea mai bună carte de poezie apărută în anul 2021! Premiul pentru cea mai bună carte de poezie a anului 2021 va fi în valoare de minimum 1500 de euro. Premiile pentru secțiunea poezie nepublicată, netrimisă şi nepremiată la alte concursuri vor fi extrem de generoase: Citiți, vă rugăm mult, toate detaliile în Regulamentul Festivalului. Vivat!


XXXXX


REGULAMENTUL FESTIVALULUI NAȚIONAL DE POEZIE „NICOLAE LABIȘ“, Ediția a 54-a - 2022


Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava și în colaborare cu Teatrul „Matei Vișniec” Suceava, Muzeul Bucovinei, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Primăria comunei Mălini, Societatea Scriitorilor Bucovineni, organizează ediția a 54- a a Festivalului Național de poezie „Nicolae Labiș“, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2022, la Suceava, Fălticeni și Mălini. 


Concursul își propune să descopere, să sprijine și să promoveze noi și autentice talente în rândul tinerilor creatori de poezie, poeții tineri care așteaptă la porțile gloriei literare.


R E G U L A M E N T - 2022


Începând cu această ediție concursul va avea două secţiuni:


1. Carte de poezie apărută în anul 2021

2. Poezii nepublicate, netrimise şi nepremiate la alte concursuri: minimum cinci, maximum zece poezii.


1. Sesiunea carte de poezie apărută în anul 2021


1)  Sunt acceptate în concurs: Cărți de poezii publicate în cursul anului 2021, care nu au mai fost premiate la alte festivaluri literare din țară, de alte instituții de cultură din țară sau de către Uniunea Scriitorilor din România, până la data de 31 decembrie 2021, cu specificații clare în ceea ce privește luna apariției. Se vor trimite, prin poștă, două exemplare din cartea de poezie apărută în anul 2021 alături de fișa de înscriere din anexe. Se va trimite aceeași carte, în format electronic, și pe e-mail până la data de 5 septembrie 2022.


În cazul când un autor a tipărit două sau mai multe cărți pe parcursul anului 2021, aceasta va alege un singur titlu pentru acest concurs.


Adresa de expediere este următoarea: 


Centrul Cultural „Bucovina” - Suceava

Strada Universității nr. 42

Municipiul Suceava

Județul Suceava

Cu mențiunea clară: Pentru Festivalul Național de Poezie „Nicolae Labiș” - secțiunea carte de poezie.


Participanţii trebuie să completeze şi să expedieze, împreună cu lucrările, formularul de înscriere, ce se regăseşte alăturat, însoţit de un scurt CV şi o fotografie personală.


2. Secțiunea Poezii nepublicate, netrimise şi nepremiate la alte concursuri: 


1. Sunt acceptate în concurs numai lucrări în limba română,   scrise cu diacritice, nepublicate și nepremiate la alte concursuri literare din județ și din țară. 


2. Toate lucrările vor fi semnate în sistem motto.


3. La concurs pot participa autori care nu au depășit vârsta de treizecișicinci de ani, nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România, nu au debutat editorial și nu au obținut ”Marele Premiu” la edițiile precedente ale concursului.


4. Lucrările vor purta, în loc de semnătură, un motto ales de autor, atenție, un singur motto pe toate lucrările, deasupra titlului, fără însemne personale, grafică sau altă culoare decât cea neagră pentru texte și vor fi trimise, în atașamente diferite, împreună cu un Curriculum Vitae al autorului, pe adresa electronică: ioanmanole2010@gmail.com până la data de 10. 09.2022.


6. Motto-ul de pe lucrări se va regăsi şi în CV-ul atașat. În Curriculum Vitae se va specifica în mod obligatoriu: numele și prenumele autorului, locul și data nașterii, studii, activitate literară, adresa completă, numărul de telefon și adresa electronică. Indiferent că sunt trimise în concurs cinci sau zece lucrări, toate trebuie sa fie grupate în același atașament, un singur atașament pentru lucrări și unul pentru datele personale.


7. Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minimum cinci (5) poezii și maximum zece (10).


8. Participanţii trebuie să completeze şi să expedieze, împreună cu lucrările, formularul de înscriere, ce se regăseşte alăturat, însoţit de un scurt CV şi o fotografie personală.


9. Lucrările nu se returnează, ele urmând a intra în patrimoniul concursului „Nicolae Labiș“, iar laureații vor fi publicați în „Caiete mălinene“, volum editat pe suport electronic sau fizic, în funcție de posibilitățile financiare de către Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava din cadrul Centrului Cultural Bucovina. Organizatorii rezervându-şi dreptul de a le folosi în materialele editate ulterior (numai cu menţionarea numelui autorului).


10. Laureații vor fi anunțați cu minimum patruzecișiopt de ore înainte de debutul festivalului, pentru a fi prezenți la festivitatea de premiere, precum și la manifestările prilejuite de finalizarea concursului, care vor avea loc la Suceava, Fălticeni și Mălini. 


11. Manifestările vor consta în lansări de carte, conferințe literare, expoziții, șezători literare, recitaluri de poezie, vizite la muzee și monumente de artă, religioase din județ, realizate cu participarea membrilor juriulu, laureații și a altor personalități literare invitate la festival.


12. Juriul concursului va fi alcătuit din critici literari, poeți, membri ai Uniunii Scriitorilor din România.


13. Lucrările, poemele pentru concurs, vor fi scrise: în Times New Roman CE, dimensiunea fontului 12, spaţierea rândurilor 150 %, pentru lucrările trimise prin poştă electronică. 


14. Toate lucrările vor fi semnate în sistem motto. 


15, Nu se admit texte fără diacritice.

16. Organizatorii asigură laureaților cheltuieli de masă şi cazare.


17. Lucrările, fişa de înscriere, CV-ul şi fotografia se vor trimite, până la data de zece septembrie 2022, (data poştei ) la ioamanole2010@gmail.com


18. Nu se percepe taxă de participare. 


19. Concurenții își asumă întreaga responsabilitate în privința autenticității lucrărilor trimise și a respectării acestui regulament.


20. Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul va acorda premii consistente în bani.


21. Pe răspunderea autorului în privința respectării întregului regulament. Cei care nu vor respecta această regulă vor fi excluși din concurs, chiar dacă au fost, inițial, ”jurizați.”


22. Membrii juriului nu mai pot schimba, ulterior, ordinea rezultată în urma jurizării. Doar în cazuri excepționale de balotaj sau de fraudă se vor rectifica pozițiile din clasament după o eventuală jurizare, evaluare.

23. În același context, juriul are latitudinea acordării, neacordării sau redistribuirii premiilor. De asemenea, organizatorii se pot consulta cu membrii juriului pentru a stabili lucrările/autorii ce pot fi premiaţi de eventualii sponsori, asociaţii, mass-media, instituţii, societăţi comerciale, persoane private etc.


24. Toți laureații sunt invitați să participe la manifestările care vor avea loc cu ocazia acestui festival. Nu se acceptă absențe decât în situații extreme sau de boală, evident demonstrate. Ignorarea activităților culturale și absența de la aceste manifestări pot duce la pierderea valorii materiale ale premiilor oferite de organizatori.


25. În cazul în care restricțiile impuse de situația pandemică nu ne vor permite desfășurarea fizică a evenimentului, acesta se va desfășura exclusiv online.


27. Vor fi acordate, în funcție de posibilități și acorduri, și premii ale unor reviste literare. 


28. Participanții vor primi în timp util programul ediției cu numărul 54 a Festivalului Național de Poezie „ Nicolae Labiș”. 


Relații suplimentare: tel:– 0755764373 - Ioan Manole

Manager general,

Sorin Vasile Filip 


XXXXX


ANEXA 1


FIŞĂ DE ÎNSCRIERE


MOTTO:


SECȚIUNE:


NUME:


PRENUME:


VÂRSTĂ:


OCUPAȚIE:


ADRESĂ:


NUMĂR DE TELEFON:


ADRESĂ DE E-MAIL:


PERFORMANȚE OBȚINUTE:


Data,  Semnătura,


XXXXX


ANEXA 2                          


DECLARAȚIE DE CONSIMȚĂMÂNT - ACORD 


privind prelucrarea datelor cu caracter personal 


Subsemnatul (a) _____________________________________________________domiciliat(ă) în localitatea ________________________________________, județul ________________ str.______________________________________ nr. _______ posesor al CI seria ____ nr. ___________, eliberată de________________________ la data de ______________, născut(ă)  la data de_______________, în localitatea________________________, telefon__________________ adresa de corespondenta (e-mail)  ________________________________________________, CNP ________________________ în calitate de concurent înscris la Festivalul Interjudețean de Poezie ”Ion Cozmei”, - ediția a IV a - 14 -15 mai - 2022 - Suceava.    


Prin semnarea prezentei, declar pe propria răspundere că: 


DECLARAȚIE PRIVIND INFORMAREA 


 


Am fost informat despre drepturile pe care subiecții datelor cu caracter personal le dețin: dreptul la informare, dreptul la acces de date, dreptul de intervenție asupra datelor, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus  unei decizii individuale, dreptul de acces la justiție, reglementate de REGULAMENTUL (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 (denumit în continuare GDPR) și legislația națională privind protecția și securitatea datelor personale, în vigoare.


 


2. ACORD: 


Confirm că am citit și am înțeles conținutul prezentului acord, iar cele exprimate mai jos reprezintă voința mea, în cunoștință de cauză, liber exprimată, transpusă pe acest formular bifat corespunzător. 


Îmi exprim consimțământul în mod expres cu privire la utilizarea şi prelucrarea datelor mele cu caracter personal de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava, astfel:


 


pentru prelucrarea datelor în vederea înscrierii la festival/ concurs/acțiune;  


                                     DA            NU


pentru colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal pe toată durata concursului menționat și ulterior (înregistrare video, poze, distribuire pe site-ul instituției și în presă și televiziune, publicare rezultate preselecție/ rezultate finale concurs, completare rapoarte solicitate de instituțiile statului) cu scopul promovării  culturale și pentru întocmirea documentelor necesare;


               DA            NU


pentru stocarea acestor date în conformitate cu dispozițiile legale ce reglementează arhivarea documentelor;                 DA            NU


Mi s-a adus la cunoștință despre faptul că refuzul meu de a furniza datele cu caracter personal necesare și solicitate determină imposibilitatea stabilirii raporturilor juridice specifice derulării acțiunii culturale organizate și desfășurate de către de  Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava și nu este imputabil instituției mai sus menționate.


Dacă datele cu caracter personal furnizate sunt incorecte sau vor suferi modificări(schimbare domiciliu, etc.) mă oblig să informez în scris Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava, în timp util.


Data, Semnătura,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text