SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

duminică, 21 august 2022

 Marin Moraru a decedat pe 21 august 2016... 

S-a născut pe 31 ianuarie 1937 la București, a absolvit Institutul de Teatru în 1961, la clasa profesoarei Dina Cocea, și a fost repartizat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, pe scena căruia a jucat timp de trei ani. A venit apoi la București, intrând în trupa Teatrului de Comedie, mai târziu a ales să joace la Teatrul Bulandra, iar din 1971 a devenit actor al Teatrului Național.


Debutul în cinematografie a venit în 1966, în rolul haiducului Dascălu din “Haiducii”, peliculă regizată de Dinu Cocea, în care a jucat alături de Marga Barbu, Ion Besoiu, Toma Caragiu, Amza Pellea, Ion Finteșteanu, Alexandru Giugaru, Fory Etterle și Colea Răutu.


Au urmat, pe rând, “Un film cu o fată fermecătoare”, “Maiorul și moartea”, “Răpirea fecioarelor”, “Răzbunarea haiducilor”, “Un comisar acuză”, “Un zâmbet pentru mai târziu”, “Actorul și sălbaticii”, “Operațiunea Monstrul”, “Toamna bobocilor”, “Chiriţa în Iaşi”, „Cuibul de viespi”, “Faleze de nisip”.


Totuși, va mărturisi spre sfârșitul vieții, teatrul a fost locul în care s-a simțit împlinit ca artist, iar piesele în care juca adunau, seară de seară, sute de spectatori.


Marele actor, extrem de discret și modest, a încetat din viață pe 21 august 2016, la vârsta de 79 de ani, și a fost înmormântat la cimitirul Bellu din București. În martie 1989 regretatul prozator Florin Mugur îi dedicase un portret literar, publicat de revista Teatrul, care emoționează și astăzi prin veridicitatea trăsăturilor creionate:


“Ce s-ar întâmpla cu Marin Moraru dacă ar nimeri în rai? S-ar uita în jur cu ochii lui mari cât niște capete de copil uluit și ar întreba în șoaptă (el discută mai ales cu sine): “În-ge-rași? Ce fel de îngerași? Adică persoanele astea care se fâțâie bătând din aripioare? Să fim serioși! Nu mi-a spus mie un regizor din Botoșaani că raiul nu există? Lăptic? Miere? Domnule, aici e strada Pacienței sau nu? Da? Atunci mână, birjar!”


El se află mereu între înțelepciune și răbdare. Între Strada Sapienței și Strada Pacienței. În trăsură. Trăsura e cea care contează. Toate marile lui mirări și reacțiile de tot felul sunt încete, nu se pripesc, se preumblă cu o trăsură comodă. Nu prea știe, n-a știut niciodată ce stradă caută. Dar e sapient și plin de paciență. Totul nu e să cauți, ci să găsești. Iar el – nu mi-l închipui nicidecum pe Marin Moraru, actorul, căutându-se frământat și plin de agitație: unde-or fi? Cum anume să aflu – nu caută, ci numai, din când în când, găsește.


Să fie acest domn cu fața rotunda și placidă unul dintre marii actori europeni ai acestui sfârșit de veac în București? Ei, aș!, cugetă birjarul. Un cetățean, acolo. Niciodată turmentat, ce-I drept. Cu geniul teatrului? O fi, că așa se spune, iar de plătit cursele, le plătește corect.


Un cetățean genial? Dar, la o adică, ce să însemne geniul ăsta? Al naibii cuvânt! Eu mă pricep mai bine la cai și știu când trag și când se lasă pe tânjală. Probabil o fi vorba de vreun armăsar care mănâncă foc. Poftă bună!


Iar eu – care am visat din copilărie să ajung birjar și n-am ajuns – eu, școlar etern, ce pot face decât să scriu o compunere. Titlu: De ce îl iubesc pe Marin Moraru.


Eu îl iubesc pe Marin Moraru pentru că mă face să mor de râs. El nu mă iubește pe mine, pentru că nu mă cunoaște. Eu îl mai iubesc pentru că are o figură de băiețaș mirat și pentru că numai dacă ești foarte atent observi cât de inteligent este. El continuă să nu mă iubească pentru motivul indicat. În sfârșit, eu îl mai iubesc pentru că simt că n-ar fi în stare să facă rău nimănui. El nu se plictisește deloc să nu mă iubească – și aceasta tot pentru că nu mă cunoaște. (Dacă am face cunoștință, probabil că s-ar plictisi în continuare. Habar n-are ce noroc i s-a dat să nu se împărtășească din tezaurul vorbelor mele: tac mâlc).


A “umple scena” e un dar pe care puțini actori îl au (Ion Marinescu și George Constantin și… și…). Marin Moraru n-o umple. O golește. Pe scenă nu mai rămâne nimeni, nici măcar el. Doar un surâs rătăcit. Un surâs nițel năuc, nițel prostuț. Un surâs care s-a pierdut – ca un copil, noaptea, în pădure. Surâsul se întâlneștu cu lupul.


Marin Moraru

“Ce vrei, domnule lup, chiar ai de gând să mă mănânci? Fugi că nu te cred!”


“Păi să-ți dovedesc…”


“Mda, dar face? (…)”


Când nu te privește holbat, cu ochii unei statui de marmoră veche, când nu tace, Marin Moraru se bâlbâie. Cu ochii, nu mâinile, a neputință. Ca un delfin. Mai rar, cu glasul. E un glas cu care face ce vrea, abia îngaimă și strigă, plânge fără lacrimi și râde cu un mic hohot înăbușit. Bâlbâiala e, la Domnia sa, și un mod de a se deplasa: mărunt, cu zvâcniri și sughițuri. (Asta când nu zboară.)


Dar de obicei, cum spuneam, totul dă la el senzația de nemișcare. N-a venit, nu pleacă. Stă. Ascultă placid. Obrazul lui e ca al Lunii de altădată. Aselenizează o muscă și Luna se miră. Musca – ce să facă și ea? – stă. Apoi se duce. Ce-o fi cu musca asta? Se întreabă marele actor și o urmărește cu imenșii lui ochi contrariați cum se îndepărtează. (…)


Azi-noapte I.L. Caragiale l-a visat pe Marin Moraru și s-a deșteptat din somn râzând.


Sursa:


Florin Mugur, Strada Pacienței sau Strada Sapienței sau Despre Marin Moraru, Revista Teatrul, martie 1989





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text