SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

miercuri, 24 august 2022

 La mulți ani, Anna Széles!

❤️❤️❤️

Născută intr-o norocoasă zi de 24 august.


La mulți ani, Anna Szeles!

80✨


Considerată una dintre frumusețile de top din lumea filmului românesc, Anna Szeles s-a născut la Oradea pe 24 august 1942. Blondă, de o frumuseţe răpitoare, actriţa de origine maghiară a rămas însă în memoria publicului, chiar şi mai tânăr, ca fostă soţie a lui Florin Piersic.


Era studentă când Liviu Ciulei ţinea morţiş să aibă în distribuţia „Pădurii spânzuraţilor” o unguroaică pentru rolul Ilona. Când a văzut-o la probe pe Anna Szeles şi-a dat seama că a găsit ceea ce căuta. Talentul ei a ieşit imediat la suprafaţă precum untdelemnul deasupra apei, dar ce a rămas în memoria maestrului a fost faptul că era foarte disciplinată. A jucat în „La vârsta dragostei”, „Balul de sâmbătă seara”, „Tinereţe fără bătrâneţe”, „De bunăvoie şi nesilit de nimeni”, „Elixirul tinereţii”, „Eu, tu şi Ovidiu”, „Masca de argint”, „Haina de piele”, „Vacanţă la mare” etc.


„<<Pădurea spânzuraților>> e filmul meu preferat. Maestrul Liviu Ciulei a regizat această capodoperă, iar eu am jucat rolul Ilonei. Aveam un accent specific ardelenesc, mai stâlceam unele cuvinte. Toate acestea au fost atuul meu”


La primul examen dat la Academia de Teatru şi Film este respinsă din cauza fragilităţii şi tinereţii ei (motivul oficial), lucrează un an ca muncitoare după care în anul următor reuşeşte pe primul loc. Deja după primul an este remarcată şi distribuită în filmul „Vacanţă la mare” (1962). În anul următor, la vârsta de 23 de ani, pe când filma la „La vârsta dragostei” (1963) îl cunoaşte pe Florin Piersic, dar abia după 9 ani se îndrăgostesc şi se căsătoresc.


„Ne-am întâlnit prima dată când filmam pentru <<La vârsta dragostei>>. Țin minte că Florin m-a invitat la un spectacol, iar regizorul Francisc Munteanu mi-a spus să nu mă duc, avertizându-mă că ma voi îndrăgosti de Piersic. După vreo noua ani s-a întâmplat… Am filmat împreună la <<Elixirul tinereții>> și ne-am și îndrăgostit. Apoi, ne-am căsătorit. El avea 38 de ani, divorțase de opt ani de fosta nevastă, Tatiana, și era liber. Dar să știți că nu din cauza mea s-a despărțit de acea femeie”


Deveneau unul dintre cele mai simpatizate cupluri din lumea cinematografiei româneşti. Au jucat împreună în spectacole de teatru şi în filme ca „Masca de argint”, „Elixirul tinereţii”, „Eu, tu şi Ovidiu”. Pentru că niciunul dintre ei nu vroia să renunţe la locul în care era stabilit, au locuit separat, Anna Seles în Cluj, Florin Piersic în Bucureşti.

Căsnicia lor durează zece ani după care divorţează. Au împreună un băiat, pe Daniel, care rămâne în grija ei şi împreună cu care emigrează după moartea părinţilor ei, în anul 1989, în Ungaria, unde și-a continuat cariera artistică.


„Noi n-am stat niciodată împreună. Am fost nevasta lui Piersic, dar trăiam ca amanţii. Făceam naveta ca să ne vedem. Eu jucam la Teatrul Maghiar din Cluj. Acolo aveam casă, maşină la scară, tot. Eram respectată şi iubită. Nu puteam să las viaţa mea şi sa merg la Bucureşti. N-aveam încredere în Florin. Era un fustangiu şi nu voiam să depind de el cu nimic. Am preferat să rămân pe picioarele mele. Când am decis să divorţez, am făcut-o pentru că n-am vrut să-i mai înghit aventurile”, dezvăluie actriţa după atâţia ani, într-un interviu acordat ziarului Libertatea.


Anna Széles a venit pentru ultima oară în România în anul 2018 când a primit premiul pentru întreaga carieră, în cadrul TIFF de la Cluj-Napoca.

Sursa


https://www.facebook.com/100039928824119/posts/pfbid02ZBczA9F1U8fruvSu93UkYi7KK8eeiMxudd8VBmgQCUww5RUKEhvdeSKXZKuaeLzJl/
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text