SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

sâmbătă, 3 septembrie 2022

 Festivalul “Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”, 

Ediţia a X-a, 3 Septembrie 2022 / Comuna Feldioara, Judeţul Braşov


Sâmbătă, 3 Septembrie 2022, Comuna Feldioara îmbracă straie de sărbătoare în cadrul evenimentului cu tradiție ce a marcat, de-a lungul anilor, file însemnate din istoria comunității noastre – Festivalul “Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”, Ediţia a X-a, manifestare înscrisă în proiectul „Obiective culturale, tradiţii şi obiceiuri în Comuna Feldioara”. Evenimentul face parte din strategia şi programul de promovare, dezvoltare şi valorificare a tradiţiilor şi turismului, program elaborat de Primăria Feldioara, în ideea păstrării datinilor şi obiceiurilor locale, tradiţii ce ne reprezintă pretutindeni în lume, demers susţinut prin iniţiativa şi acţiunile întreprinse de către Primarul Comunei Feldioara – Ing. Sorin TAUS şi Consiliul Local Feldioara.

Istoria milenară a comunităţii noastre, de la teutoni, la vremurile moderne, ne aduce, în prezent, mai aproape de prima denumire dată Comunei Feldioara de către coloniştii germani întemeietori – Marienburg, nume datorat cavalerilor teutoni, a căror patroană era Sfânta Maria. Iată, azi, secole mai târziu, odată cu sărbătoarea Naşterii Sfintei Fecioare Maria, comunitatea noastră prilejuieşte un eveniment cu totul deoseit ce readuce istoria în prezent.

De-a lungul timpului, localnici şi numeroşi turişti veniţi din ţară şi din Europa, îndeosebi din Germania, au avut parte, în cadrul acestui festival, de un program cultural – artistic bogat şi atractiv, ce cuprinde, și în prezent, nenumărate momente cu specific medieval, acţiuni apreciate de toţi cei ce iau parte la eveniment. Menţionăm o parte dintre acestea: deschiderea evenimentului acompaniați în acompaniamentul fanfarei de juniori Feldioara, paradă şi demonstraţii cu cai, cavaleri şi domniţe; concert de muzică medievală; animație medievală, demonstraţii de artă şi lupte medievale, recitaluri, spectacole ale elevilor de la Liceul Teoretic „Petru Rareş” din localitate şi tinere talente locale, cântece populare, concerte extraordinare alături de interpreți și trupe cu renume național și internațional, spectacol cu torțe, alături de un program deosebit susţinut în Cetatea Feldioara ce-şi deschide porţile pentru toţi cei dornici să-i descopere istoria ultimelor secole. Aici, vizitatorii vor descoperi expoziţiile ce sunt găzduite în interiorul obiectivului turistic – Expoziţia de bază / “Mărturii arheologice şi mărturii de locuire şi conlocuire în Feldioara” şi Expoziţia temporară / “Cavalerii Teutoni”. Curtea interioară a Cetăţii Feldioara va fi locul unde demonstraţiile şi atelierele de meşteşug vor aduce în rândul comunității o serie de activități specifice perioadei medievale.

Toate acestea, într-un cadru special: Tradiţii şi meşteşuguri populare în curtea Bisericii Evanghelice - "Artă şi tradiţie la Feldioara", parte a sărbătorii "Cavalerii teutoni se întorc în Cetatea Feldioara", eveniment ce își propune scoaterea la lumină a Tradiţiilor şi Meşteşugurilor din localitate şi împrejurimi, aducerea mai aproape a meșterilor populari locali și din împrejurimi, precum şi punerea lor în valoare prin Artă. 

În cadrul festivalului, concomitent cu desfăşurarea programului menţionat, Cetatea Feldioara găzduieşte o serie de evenimente deosebite ce fac parte din proiectul “Cetatea Vie – Zilele porţilor deschise în Cetatea Marienburg – Feldioara”, Ediția a II-a, 3-4 Septembrie 2022, proiect cultural derulat de Primăria Feldioara şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov. Două zile de expoziţii, concerte de fanfară și muzică medievală, ateliere de meșteșuguri, șezătoare, povești și legende locale, atelier de povești și teatru pentru copii, spectacole de animaţie medievală, proiecţii), acţiuni ce au rolul de a duce mai departe ecoul despre frumoasa noastră cetate, de a atașa comunitatea locală de acest loc care a dobȃndit un nou sens, devenind un spaţiu prietenos din punct de vedere cultural, cu o ofertă culturală vastă și diversă, şi nu în ultimul rând, de a promova din punct de vedere turistic Feldioara – O nouă destinaţie ȋn inima Romȃniei. 

P R O G R A M     F E S T I V A L

14:00 Parada Cavalerilor 

14:30 Deschiderea oficială a Festivalului -  Fanfara de juniori Feldioara

15:00 Animaţie medievală cu Paladinii de Terra Medies - Activităţi interactive: instrucţie cu scutieri, mȃnuire de arme, tir cu arcul, dansuri medievale

16:00 Tinere talente din Feldioara și judeţul Brașov

17:00 Ansamblul MĂGURA din Codlea - Spectacol de cȃntece și dansuri

18:00 Recital extraodinar MATILDA PASCAL COJOCĂRIŢA

19:00 Concert PROCONSUL

20:00 Concert de muzică medievală cu CIMPOIERII DIN TRANSILVANIA

21:00 Spectacol de jonglerii cu focul – Vis medieval

Prezintă: Claudia Miriţescu

Scena este amplasată ȋn zona Bisericii Evanghelice Feldioara

Artă și tradiţie la F E L D I O A R A


Meșteșugari feldioreni

Ovidiu Nicolaș, picture

Frații Klein, meșteri fierari

Sorin Clinciu, tâmplar

Alături de invitați speciali

Mioara și Lucian Sârbu, meșteșugari

Carmen Postolache, tricotaje

Rodica Bătrȃneanu, hand-made

Manuela Ivan, pictură tradițională pe lemn

Coralia Maria Ciobanu, lȃnă ȋmpȃslită

Vă așteptăm cu drag!

Cu adânc respect şi consideraţie,


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text