Lacrima maicii domnului...sau floarea de ceară ce mult a crescut .
Floarea minune,care plânge...Lacrima Maicii Domnului.
,,Denumirea de Lacrima Maicii Domnului nu este întâmplătoare. Această plantă delicată, de culoare alb-rozalie, elimină, la atingere, un lichid incolor, ca lacrima, parfumat, bun la gust. De altfel, floarea de ceară Hoya Carnosa este folosită îndeosebi la confecționarea de mătănii pentru călugări și creștini.
Lacrima Maicii Domnului înflorește vara, din mai până în septembrie, și este la mare căutare mai ales la Mănăstirea Franciscană Maria Radna, din județul Arad, în ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului, pe data de 15 august. Atunci, credincioșii se strâng după slujba oficiată în cinci limbi și pornesc în pădurea din spatele mănăstirii în căutarea acestei flori care produce mir în mod natural.
Cei care o găsesc la rădăcinile copacilor o culeg, o pun în apă, după care beau apa pentru a se vindeca de boli. Lacrima Maicii Domnului, văzută ca o floare făcătoare de minuni este ținută la loc de cinste pe toată durata anului.
Legenda care se află la baza denumirii plantei Hoya drept Lacrima Maicii Domnului o înfățișează pe Fecioara Maria vărsând lacrimi de durere la picioarele Fiului răstignit pe cruce. Se spune că ea a mers apoi în Grădina Ghetsimani, locul unde se rugase IIsus înainte de a fi prins și răstignit şi a închinat o rugă fierbinte către Dumnezeu în care îi cerea ca cei care i-au omorât fiul să fie iertați. Pentru că a vrut un semn al ascultării acestei rugăciuni, Dumnezeu a făcut să răsară mii de flori mici și albe, care s-au răspândit în întreaga lume, precum credința."
~Text preluat~
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu