SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

marți, 9 ianuarie 2024

 Ne amintim astăzi de Lia Manoliu (25 aprilie 1932 - 9 ianuarie 1998) - marea campioană a României la aruncarea discului.

Cu un record de 6 participări consecutive (din 1952 la Helsiki până în 1972 la Munchen) la Jocurile Olimpice, aceasta a obținut 3 medalii - un aur în 1968 și două medalii de bronz în 1960 (prima medalia din atletismul românesc) și 1964.

A început cu practicarea tenisului și a continuat cu voleiul, baschetul și tenisul de masă și de câmp. La toate aceste sporturi a depășit stadiul de ”amatoare”, atingând nivelul de performeră. Astfel, cu echipele de volei și de baschet devine campioană națională, la tenis de masă ajunge a treia jucătoare pe țară, iar la tenis de câmp este finalistă la CN de junioare.

Sub îndrumarea profesoarei de educație fizică Angela Filip, de la Liceul Gh. Lazăr, începe să practice din 1947, atletismul. Calitățile fizice au determinat-o să abordeze, după săritura în lungime, proba ”aruncărilor”, mai întâi aruncarea greutății, apoi, a discului - proba care a consacrat-o în lumea sportului, aproape 25 de ani.

În 1949 stabilește primele recorduri naționale la junioare, reușind ca până în 1972 să-l corecteze de zeci de ori, urcându-l de la 41,44m (în 1950) până la performanța de 62,06m (13 mai 1972). Campioană națională de 12 ori și campioană balcanică de 7 ori.

Suprema consacrare i-au adus-o JO, participând la 6 ediții consecutive (din 1952 până în 1972). La prima sa participare ocupă locul VI, devenind prima atletă româncă finalistă la o ediție a JO. De la o ediție la alta, performanțele sale la JO îi consolidează statutul de aruncătoare de disc de talie mondială.

În această postură a cucerit: la JO de la Melbourne (1956) - locul IX; la JO de la Roma (1960) - locul medalia de bronz; la JO de la Tokyo (1964) - medalia de bronz; la JO de la Mexico-City (1968) - medalia de aur, stabilind un nou record olimpic din prima aruncare (58,32m); la JO de la München (1972) - locul IX. 

După retragerea din arena mondială ca sportivă de performanță, uriașul său prestigiu și calitățile morale și intelectuale au impus alegerea sa ca vicepreședinte al C.O.R., ulterior, din 1990 până în 1998 devine președintele acestui for; președinte și membru de lucru al Asociației Comitetelor Naționale Olimpice și Asociației Comitetelor Naționale Europene (1976-1979); membru al Comitetului Executiv al ACNOE (1974-1080 și 1985-1993); membru al Comitetului Feminin al IAAF (1976-1995); membru al Comisiei CIO pentru AIO și pentru Educație Olimpică (1995-1998) etc.

A reprezentat mișcarea sportivă din România zeci de ani, a militat pentru includerea de noi probe feminine la JO și a fost răsplătită cu distincții românești și internaționale de prestigiu: Trofeul UNESCO Fair-Play (1974), Ordinul Meritul Olimpic (1975), Trofeul CIO ”Femeia în sport” (1990), Trofeul ”Centenarul CIO” (1994) ș.a.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text