SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

luni, 15 aprilie 2024

 1. Legenda florii „Nu mă uita”


Se zice că, după ce au răsărit toate florile, Zîna Florilor le puse fiecăreia cîte un nume; uitase însă de una. Florile, văzîndu-se cu nume, se bucurau care de care mai tare. Cea uitată însă, stătea mîhnită şi dusă pe gînduri într-o vale de lîngă pîrîu. Plîngea amarnic neînţelegînd de ce ea-i mai puţin iubită decît suratele ei şi lacrimile i se împleteau cu stropii jucăuşi ai pîrîului.


Într-o zi, ieşind la plimbare pe o cîmpie înverzită şi împănată cu fel de fel de flori, Zîna Florilor se umplu de bucurie cînd văzu că toate florile-i zîmbesc fericite pentru numele alese. Coborînd coasta poienii către pîrăul ce susura de mai mare dragul, zîna dădu peste floricica cea tristă ce nu mai contenea plînsul. O întrebă plină de mirare:


- Dar tu, frumoasă şi delicată floare, de ce stai, plîngi şi te tîngui cînd toate suratele tale se veselesc ?


- D-apoi cum n-oi plînge şi nu m-oi tîngui, după ce toate suratele mele au primit cîte un nume frumos iară pe mine m-ai uitat ?! răspunse floricica suspinînd.


Auzind răspunsul, zîna se întreba cum de-a uitat-o tocmai pe ea, care-i atîta de frumoasă şi delicată.


- Lasă, draga mea, nu te mai amărî.. Nici nu va apune soarele şi vei avea şi tu un nume.


Cum rosti cuvitele zîna se şi făcu nevăzută. Se întoarse la palat, se sfătui cu celelalte zîne şi chemînd la sine pe floricica uitată îi zise:


- Nu mai uitat că nu ţi-am pus şi ţie un nume aşa cum am pus tuturor suratelor tale aşa că de azi înainte te vei numi „Nu mă uita” !


Şi, de-atunci, „nu mă uita” se numeşte floricica aceasta în multe părţi ale lumii.


2. Legenda florii de "Nu mă uita"


Numele florii de "Nu Ma Uita" este foarte cunoscut in intreaga lume, fiind o floare foarte frumoasa care se gaseste in cele mai spectaculoase locuri. Albastrul patrunzator al acestei flori este unul care iese in evidenta cu mare usurinta printre randurile de plante ce cresc salbatic in natura.Numele florii provine din limba germana, de la cuvantul “Vergissmeinnicht”, iar in limba engleza este denumita “Forget Me Not”, avand aceeasi semnificatie si in limba romana.

Legenda spune ca in Germania secolului al XV-lea, purtatorii acestei flori in piept nu erau niciodata uitati de catre iubitii si iubitele lor, de aici si numele de “Nu ma uita”. In Evul Mediu, un cavaler mergea alaturi de domnita sa de-a lungul unui rau. Acesta s-a aplecat si a cules mai multe flori, dar din cauza greutatii armurii sale, cavalerul a cazut in rau.

In timp ce acesta se ineca, i-a strigat iubitei sale “Nu ma uita!”, iar de atunci, doamnele si domnisoarele au inceput sa poarte in piept aceste flori in semnul iubirii vesnice pe care o purtau barbatilor lor.

Avand la baza o poveste de dragoste atat de puternica, plina de drama, nu este de mirare ca numele acestei flori este aproape la fel in orice parte a lumii in care creste.

Fiind destul de rare in apropierea caselor, majoritatea oamenilor prefera sa nu le rupa, dorind sa le lasa pentru a fi admirate si de catre alti trecatori.

Albastrul acestor flori este surprinzator, nefancand decat sa adauge un plus de caracter si de unicitate acestei superbe plante de “Nu ma uita".

Sursa: wikipedia


Sursa: 

https://m.moldovenii.md/md/section/literature-document/sectionId/689/id/2112


Foto: Facebook


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text